Коледа 2020/2021

  • 101 866
  • 1 651
# 435
И аз стартирах днес, с меденките на Джули. Правя ги няколко години поред и нямат грешка. Оставям ги да починат няколко дни и ще украсим част от тях с цветен фондан. Стават супер ефектни.

По план-график остават още линцери (планирани за утре), капучиновите звезди, браунис бисквитите, напуканите шоколадови сладки и шоколадовите бонбони с бишкоти и орехи.

Взех си печати от Кик, но още не съм измислила за какво да ги ползвам. Май ще опитам и канестрелите.
Виж целия пост
# 436
Някой няма ли да прави солена тортичка? Иска ми се някаква без палачинки, а повече мезенца. Вкъщи бо се харесала на мъжете.
Салата ;;Мимоза'',за любителителите на риба,но пак е с майонеза.
Виж целия пост
# 437
За мен и моя вкус тези канестрели са номер едно в курабиените ми класации. После са линцерите, после италиянските грозни и после всичко друго. Просто за сега не знам кое може да ми измести канестрелите.....Satisfied Цяла седмица ядох от тях, сутрин с кафенцто по една, че да не кача захарта по празниците прекалено. Иначе всичко нося на работа, но тези си ги оставих. Нито изсъхнаха, нито отлъгнаха. Все така свежи на вкус, крехки, ароматни.
Виж целия пост
# 438
аз ще си направя диета за влизане в темата, че като погледна и ми се прияждат сладкиши .
ще влизам по веднъж на ден  Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 439
Коя рецепта за линцерите сте използвали и сте доволни?
Виж целия пост
# 440
Аз съм доволна от на Mikkey лешниковите и от на Марчева от бадемово брашно. И двата вида станаха много сполучливи при мен и ще ги правя за КОледа, нищо че се повтарят малко. Малки дози ми излязоха така или иначе според моите форми, та няма да се затрупам с линцери много. И двете рецепти държаха печати.
Виж целия пост
# 441
Аз винаги използвам на Наталина рецептата и съм много доволна. Тъкмо тази вечер ги правих

Скрит текст:



Виж целия пост
# 442
Коя рецепта за линцерите сте използвали и сте доволни?

Лешникови линцер сладки



Правя и Линцер полумесеци

Виж целия пост
# 443
Аз от много години правя линцерите на Наталина. Това беше първият ми опит с маслено тесто (преди това нямах опит и с маяно тесто, правех само кексове). Бях очарована от резултата и ми даде увереност да пробвам после по Великден и с козунаци, макар че нямат нищо общо. Някой по-напред пита  за лесна рецепта за коледни сладки като за начинаещи, това е моята препоръка. Получат се много нежни бисквити, като се изрежат с формички, стават и красиви, дори само напудрени с пудра захар. Моят фаворит за линцери са тези без ядково брашно. Макар че много ми харесаха и линцерите на Mikkey с брашно от лешници.
Един въпрос: лешниковото брашно така ли е по-грубо или просто лидълското е такова? Ако сте ползвали на друга марка и сте направили сравнение. Бадемовото им например е много фино.
П.П. В Лидл от следващата седмица ще има кутии за сладки, метални, 4 броя в комплект различни големини, 12 лв.
Виж целия пост
# 444
Fortuna, видях го аз това лешниково брашно на Лидъл. Ами естествено, че ще е по-грубо от бадемовото, след като е смляно с обелките. Wink
Виж целия пост
# 445
marcheva , аз да питам за Алфахорес . Правих ги вчера , но тесто ми става по-твърдо и като го извадя от хладилника трудно се разточва . Получиха ми се само 16 броя .
За капучиновите звезди , кои са тези пакетчета капучино и от къде ги купуваш ?
Виж целия пост
# 446
Мисля да правя капучиновите звезди с марципан, но нямам такива пакетчета капучино, може ли да се заменят с нещо?
Виж целия пост
# 447
Момичета, ако направя линцери, рохлички и меденки тези дни, ще издържат до Коледа, нали?
Виж целия пост
# 448
Мисля да правя капучиновите звезди с марципан, но нямам такива пакетчета капучино, може ли да се заменят с нещо?

Може с всяко разтворимо кафе
Виж целия пост
# 449
Мисля да правя капучиновите звезди с марципан, но нямам такива пакетчета капучино, може ли да се заменят с нещо?

Може с всяко разтворимо кафе

И такова нямам, просто не употребявам такива. А с какао дали може?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия