Président – не ти трябва много, само най-доброто!

  • 9 275
  • 472
# 405
Кифлички със сирене.
Виж целия пост
# 406
Гофретите са любими на моето семейство. Ето и рецепта:
2ч.ч.брашно
1ч.л. сол
2с.л. захар
4ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 и 1/2  ч. Топло мляко
1/3ч. разтопено масло
1л. Ванилия
Виж целия пост
# 407
Кифлички с кашкавал и семена

200 гр. кашкавал
200 гр. краве сирене
125 гр. разтопено масло
300 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л.сол
500 гр. брашно
яйце за намазване
семена за поръсване - ким, сусам, черен сусам, маково семе

1. Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно.
2. Към тях се прибавя и киселото мляко, в което предварително е угасена содата.
3. Прибавят се маслото и солта. Сместа се разбърква добре и с брашното се замесва меко тесто.
4. Тестото се разделя на 6 топки, като всяка се разточва на тънък кръг и се нарязва на 16 триъгълника.
5. Всеки триъгълник се завива на кифличка.
6. Кифличките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце.
7. Отгоре се поръсват с маково семе, сусам или ким.
8. Кифличките се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна до зачервяване.


Бисквити Линцер

120 г меко масло
150 г захар
80 г печени бадеми безсолни
160 г брашно
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. канела
2 ч.л. ванилова есенция
2 жълтъка
конфитюр от червени боровинки за слепване
пудра захар за поръсване

В кухненски робот разбийте заедно бадемите и брашното, докато всички ядки станат на прах. Прехвърлете сместа в купа и добавете канелата и солта. Разбъркайте, за да се смесят добре.
В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта до пухкав крем. Постепенно добавете жълтъците и ванилията и разбийте за още 1-2 минути, до гладкост. Малко по малко добавете сухите съставки и разбърквайте с дървена лъжица. Ще получите меко тесто.
Охладете тестото в хласилника за 30-60 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
Загрейте фурната на 180 градуса С. Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Използвайте кръгли форми, за да изрежете сладките. С помощта на по-малки формички изрежете и вътрешната дупка в половината от кръговете.
Печете 10 минути, докато ръбовете на бисквитите започнат да покафеняват, но отгоре са все още светли. Внимавайте да не ги препечете, защото потъмняват много бързо!
Оставете сладките да се охладят на стайна температура, преди да ги слепите с конфитюр от червени боровинки. Добре е да престоят поне 4-6 часа или за през нощта, преди да ги консумирате.
Поднесете ги богато поръсени с пудра захар.
Съхранявайте слепените бисквити в добре затворен контейнер в хладилника до 5 дни.

Кроасани

около 650 г брашно
200 мл топло мляко
200 мл кисело мляко
6 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 жълтъка
1 кубче прясна мая
200 г масло, директно от хладилника

Маята се разтваря в млякото заедно с лъжица от захарта и шепа брашно. Сместа се оставя да втаса. След това от всички изброени продукти без маслото се замесва меко тесто. Разделя се на 8 равни части. Всяка част се разточва на кръг с диаметър около 20 см. Маслото се разделя на 7 части. Върху всяка разточена питка се слага част от маслото, като последната питка остава без масло. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат хубаво. Така приготвената купчинка се разточва внимателно с точилка до кора с дебелина около 5-6 мм. Разрязва се на триъгълници и се навиват кроасаните. Поставят се в застлана с хартия за печене тава. Намазват се с разбито яйце/ жълтък или белтък.
Виж целия пост
# 408
Козунак, питка, сладкиши...
Виж целия пост
# 409
Днес правих питка с масло. Печени картофи пак с масло,  то им придава чудесен аромат.
Виж целия пост
# 410
Обожавам ванилията крем с парченце масло президент на края.
1 литър прясно мляко
4 жълтъка
200 гр. Захар кристал
80 гр. Брашно
Ванилия
Масло президент 40 гр. Влагам го в торта еклерова с шоколад
Виж целия пост
# 411
Добруджанска погача

Необходими продукти:

    1 кг брашно
    4 яйца
    3 с.л. кисело мляко
    100 мл прясно мляко
    1 пак суха мая
    1 с.л. сол
    1 ч.л. захар
    2 с.л. олио
    50 гр краве масло "Президент"
    200 - 250 мл топла вода
    150гр краве сирене

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и добавяме сухата мая ( обърнете внимание какво пише на пакетчето мая - за колко брашно е предназначена ), солта и захарта. Разбъркваме добре с лъжица. Правим кладенче  в средата и слагаме в него киселото мляко, олиото, водата, прясното мляко и яйцата ( като предварително сме отделили единия жълтък ). Замесваме меко тесто. Намазваме го с олио, за да не изсъхва и го покриваме с кърпа. Оставяме го на топло място за да втаса около 40 мин ( докато удвои обема си ).

    забележка: Можете да разделите тестото на няколко топки. Така ще намалите времето за втасване.

Разделяме тестото на шест равни части. Разточваме първата топка с дебелина не повече от 0.5см и с формата на елипса. Намазваме с масло и поръсваме с натрошено сирене. Разточваме втората и поставяме върху първата. Пак намазваме с масло и поръсваме със сирене. Следва и третата по същия начин. Така подготвеното трилистно тесто навиваме на руло и нарязваме напречно на 7-8 парчета с дебелина 5 см. Обръщаме всяко парче с завъртяната част нагоре и натискаме леко с ръка, за да заприлича малко на роза. Поставяме всяко от парчетата в предварително намазана с масло висока и кръгла тава. Повтаряме същата процедура с останалите три топки тесто.
Покриваме тавата с кърпа и оставяме да отпочине тестото в тавата около 20 мин. Намазваме с оставения жълтък и печем 30-40 мин в предварително загрята на 180° фурна до получаване на златиста коричка. Готовата погача напръскваме с вода и покриваме с кърпа.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 412
Шоколадов салам Blush

Два пакета чаени бисквити се смилат,за да се омеси тесто добавям топла вода с три лъжици мед.Крема се прави от масло Президент -  (125г.) с пудра захар.Количество на захарта според вкуса.Разтила си тестото върху фолио и мажеш крема.Завивава и воала .Да ама не е готово за консумация.Във фризера за поне 4 - 5 часа ,за да стегне.
Виж целия пост
# 413
Гъбки в масло - много лесно и вкусно.
Масленки
Съставки
125г масло
1/2ч.ч. пудра захар
1 ванилия
2с.л. нишесте
1 и 1/2ч.ч. брашно
Стъпки
Стъпка 1
Мекото масло се намачква с дървена лъжица. Към него се прибавят пудрата захар и ванилията и бъркате енергично, докато се смесят.

Стъпка 2
Към маслената смес слагате пресятото брашно и нишестето. Отново бъркате докато съставките се обединят, а после продължавате с ръка, докато тестото се омеси добре.

Стъпка 3
От полученото тесто за масленки правите топчета с помощта на чаена лъжица и ги нареждате в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене. Всяко топче притискате отгоре леко с вилица.

Стъпка 4
Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 9 минути. След като извадите от фурната, оставете масленките хубаво да се охладят преди да ги прехвърлите в буркан или кутия.
Виж целия пост
# 414
Вкъщи обожаваме питка „Пухкавелка“

Продукти:
1 килограм брашно (отделям 2-3 пълни с връх лъжици за поръсване при разточване)
2 пакетчета суха мая (равняват се на 1 кубче прясна)
5 супени лъжици олио
3 яйца
200 милилитра топло прясно мляко
200 милилитра топла вода
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол
100 грама масло (краве)
по желание – малко пакетче сусам (10 грама)

Начинът на приготвяне е описан тук: http://vsekimojedagotvi.com/3972/lesna-recepta-za-pitka-puhkavel … e-oformya-snimki/
Виж целия пост
# 415
Десерт с круши
Продукти:

10с.л. захар
3с.л. какао
125гр. Масло
3бр. яйца
1 ч.ч. брашно
10гр. Бакпулвер (1 пакетче)
5-6бр. круши

Приготвяне:

Крушите се обелват и нарязват на парчета. В намазана с масло и поръсена с галета тавичка, крушите се редят, така че да не остане празно място. 7 с.л. захар, 10 с.л. вода, какаото, маслото се кипват и се варят 2-3 минути. След като сместа изстине се прибавят разбитите жълтъци, брашното с бакпулвера. Белтъците се разбиват с 3 с.л. захар и внимателно се прибавят към сместа. Тестото се изсипва върху крушите и се изравнява с лъжица. Пече се 30 минути на 180 С. След като изстине се обръща сладкиша и се поръсва с пудра захар.
Виж целия пост
# 416
Чийзкейк "Орео" 🥧🍪
Добавям масло в сместа за блата, както и в шоколадовия ганаш за глазурата.
Продукти за блата:
400 гр какаови бисквити
100 гр разтопено масло
1 кафена ч. пудра захар
10 с.л. прясно мляко

Продукти за крема:
400 гр заквасена сметана
3 пакетчета крема сирене (по 125гр всяко)
150 гр пудра захар
Няколко бисквити Орео, начупени на едро

Продукти за ганаша:
200 мл сладкарска сметана
200 гр млечен шоколад (може 100 гр млечен и 100 гр натурален, за по-интензивен шоколадов вкус)
50 гр масло

Бисквитите за блата се смилат в блендер на ситно. Заедно с останалите продукти за блата се смесват и разбъркват добре. Получената смес се притиска към дъното на тортена форма с отделящо се дъно, оформя се като блат и се прибира в хладилника.
През това време се приготвя крема, като се разбиват с миксер сметаната и крема сиренето с пудрата захар. Добавят се начупените бисквитки Орео. Полученият крем се излива върху блата в тортената форма, заглажда се и отново се прибира в хладилника.
Накрая се приготвя ганаш. На водна баня в сметаната се разтопяват маслото и шоколада.
Оставя се да поизстине и се излива върху крема. Заглажда се равномерно.
Чийзкейкът се украсява с бисквитки Орео.


Виж целия пост
# 417
Козунак, кифлички, дърпана баница, сладки, питка. А дори и намазано на филийка е прекрасно!
Виж целия пост
# 418
С масло Президент творим с дъщерята коледни сладки  и Линцер и тайно похапваме филии с мед и масло, допълнени с ароматен чай.

Бисквити Линцер

120 г меко масло
150 г захар
80 г печени бадеми безсолни
160 г брашно
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. канела
2 ч.л. ванилова есенция
2 жълтъка
конфитюр от червени боровинки за слепване
пудра захар за поръсване
Виж целия пост
# 419
Аз правя коледни бисвитки с масло Президент и за мен е най-доброто на пазара.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия