Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пътуване с куче на по-малко от 3 месеца извън БГ

  • 741
  • 11
Здравейте. Имам куче родено на 02.10. Има паспорт, чип и всички прегледи, като от ветеринарната клиника ми казаха, че това е достатъчно за да пътува и няма да направят проблем за ваксината за бяс, която се прави на 3 месец, тъй като кучето още ги няма. Моля ако някой има опит да сподели.
Виж целия пост
# 1
Въпросът не опира до опита на пишещите, а по-скоро до коя страна трябва да пътувате. Проучете какви ваксини трябва да има кучето и какви са техните изисквания и тогава решете какво ще правите.
Виж целия пост
# 2
До Франция. Ако някой има опит нека сподели.
Виж целия пост
# 3
Няма как кучето да мине без ваксина за бяс, имат пълното право да го задържат и поставят под карантина.
Как изобщо ви хрумна пък на вас да пътувате с толкова малко куче ?
Виж целия пост
# 4
От клиниката в която му направиха паспорта ми казаха,че няма да има проблем и така са минавали много кучета.
Виж целия пост
# 5
То освен ваксината за бяс, няма поставена и третата, годишната ваксина. И аз не мисля, че ще може да пътувате така.
Виж целия пост
# 6
Проверете санитарните изисквания за Франция и за страните, през които ще минавате, ако не сте със самолет.
Ваксината за бяс е изискване почти за всички страни, така че дълбоко се съмнявам да ви пуснат без.
Виж целия пост
# 7
Благодаря за отговорите. Обясниха ми, че има страница в паспорта на която се декларира, че животното е здраво и така няма да има проблеми. И все пак ако има хора с такъв опит моля да пишат.
Виж целия пост
# 8
Ето ти сайт, в който са описани изискванията на всяка държава. Във Франция явно не може да влезе без ваксина за бяс и минали 21 дни от нея. Някои държави правят изключение за млади животни, но Франция не е сред тях.
https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/animal-plant/ … bg.htm#shortcut-1
Цитат
Белгия, Кипър, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Норвегия  не позволяват влизане на своята територия с млад домашен любимец, който не е ваксиниран срещу бяс или който е бил ваксиниран, но все още няма имунитет.
Хората могат да пишат каквото си искат и ако някой е успял да се промъкне покрай правилата няма гаранция, че и ти ще успееш. Търсѝ официална информация, а не споделени истории във форум.
Виж целия пост
# 9
Ето ги изсикванията:
https://agriculture.gouv.fr/sites/minagri/files/version_anglaise … _en_cle069756.pdf

Пътуване не по-рано от 21 дни след поставена ваксина за бяс, животното минимум на 12 седмици. Паспортът трябва да е международен.
Допълвам: ако ще пътувате със самолет, проверете изискванията на конкретната авиокомпания. Някои компании искат клетки, одобрени от IATA, предварително заявяване на животното, допускане до определени килограми на борда, заявяване на самолет с отопляемо багажно отделение, ако животното надвишава допустимите килограми за пътуване в пътническия салон.
Виж целия пост
# 10
Отново повтарям въпроса си - Защо толкова малко животно ще го мъчите да пътува ?
Не си правете експерименти, никой няма да ви пусне да минете и само ще травмирате животното
Виж целия пост
# 11
Благодаря за мненията, търсех човек който е преминал през такава ситуация. Кученцето мина без проблем, дори не му поискаха паспорта за проверка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия