Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето ми е пристрастено към Фортнайт

  • 2 440
  • 8
Здравейте!Тъй като моето дете,което е на 13 години по цял ден играе игра на име Фортнайт.Когато искам да излезем навън той ми отказва само,заради тази игра.Искам да попитам дали и децата на други от вас са пристрастени към тази игра и дали имат същия проблем като моя.
Виж целия пост
# 1
Здравейте!Тъй като моето дете,което е на 13 години по цял ден играе игра на име Фортнайт.Когато искам да излезем навън той ми отказва само,заради тази игра.Искам да попитам дали и децата на други от вас са пристрастени към тази игра и дали имат същия проблем като моя.
и аз имам същият проблем с тази игра!!!!
Виж целия пост
# 2
Спирате му играта. Недопустимо е да не Ви слуша. Децата бързо се пристрастяват ако няма контрол. Вие сте тази, която го определя. Ще пострада два-три дни и ще му мине.
Виж целия пост
# 3
Като човек, който обича компютърните игри и е израснал с тях, трябва да ви кажа, че наистина са много пристрастяващи. Спомням си като бях малка как сме ходили по компютърни клубове и сме играли с часове наред. Още по времето когато имаше игри на дискети, че и при това тези игри бяха много смотани в сравнение с днешните.

Вашия син, както и повечето деца нямат никакъв шанс ако им се остави безконтролен достъпа до съвременните игри. Все едно да пуснете едно 3 годишно детенце, което умира за сладко в сладкарница на ръка разстояние от всички сладкиши и да очаквате от него да се контролира.
Игрите носят невероятно мощен психически и емоционален стимул, който може да захване и възрастни хора, пък камо ли децата. Разбира се не всички се поддават на този тип зависимост, но след като вашето дете е вече на този етап, направете нещо докато е време, защото може да има неприятни последствия.
Аз лично съм прекарала прекалено много време от живота си потопена във всякакви игри, бягайки от реалността и много съжалявам за това, но не мога да върна времето.
Измислете някакъв начин практически да покажете на сина си, че този тип зомбиране приучава на лоши навици, занемаряване на всякакви задължения и отговорности, загуба на мотивация и какво ли още не. Няма да ви е лесно, обикновено децата не могат да погледнат от толкова далеч на нещата и възприемат само непосредственото удоволствие като приоритет. Ще ви е трудно. Но ще си струва. Сина ви ще ви благодари след 15 години ако сега му помогнете да изгради подход към живота, чрез който да може да бъде орговорен, самостоятелен и полезен на другите.
Но не му викайте и не си служете с вербално насилие или манипулация, защото тези методи обикновено са нож с две остриета. Трябва да измислите нещо много хитро и находчиво, което да включва ограничения, награди и някакви социални дейности свързани с други деца. Ако съвсем нищо не ви идва на ум, консултирайте се със специалист. Има терапевти, които са много на ясно с този тип проблеми и веднага ще ви дадат някаква стратегия или план за действие!
Успех и бъдете здрави!
Виж целия пост
# 4
Отрежете му достъпа до устройствата, на които играе играта, и толкова. Ще се тръшкa и реве, ама какво пък толкова страшно е това?? След една-две седмици "абстиненция" договорка по час на ден и това е. На нашата сме й дали определено време и не ми дремеше колко ще мрънка в началото, после свикна. Сега играе почти само навън и всичко е точно. Твърдост се иска.
Виж целия пост
# 5
Моя май на същата възраст така цяло лято беше като вампир в стаята си. Само че с телефона. Драмата приключи като счупих телефона (крайно е знам, но за да не ми мине подлежи да го върна)
Имаше драма, но го преживя. После започна да учи онлайн и от седене пред компютъра му писна.
Компютър има в стаята му, но съм казала че е наш! Не негов. Трябва да се пази и в него има само учебен материал.
Ваканцията след седми клас я изкара изключително на вън, имаме голям двор, басейн до нас, гори, планини и поля. Прибира се само да чете и спи.
Вече го е надраснал, драми няма. Нито телефона му липсва, има обикновен с капаче, нито игрите.
Виж целия пост
# 6
Здравейте.Детето ми е също на 13год.и го имам същият проблем.Само че при нас нещата са още по-страшни.Вече излизат извън контрол,когато не спечели или се ядоса от нещо почва да буйства ,да хвърля ,да чупи де що му попадне.Ако го гледаш отстрани ще си помислиш че нещо се е вселило в него.Опитах и с добро и с много говорене но без резултат.Сега са онлайн и го хващам как си включва лаптопа и изключва звука.В същото време си играе на играта.Навън въобще не иска да излиза.Опитах какви ли не методи но всичките без резултат.Сега съм решила да се обърна към психолог.Това е последната ми надежда.Между другото попрочетох в интернет за тази игра доста страшни и плашещи неща.Не зная господ да ни е на помощ да измъкнем децата си от това зло.
Виж целия пост
# 7
Ами махнете играта. Не мога да повярвам, че дете на 13г ще ви върти на пръста си. А после, в разгара на пубертета, как ще оцелеете? Един хубав разговор с достатъчно твърд тон, би трябвало да помогне. И махане на играта от компютъра.
На моя син , сега както са онлайн, му позволявам само почивните дни да играе, без очи ще остане от учене , че и после в свободното време пак. Освен това и от оценките зависи и други фактори.
Виж целия пост
# 8
Какво ще рече чупел разни неща?? 😳 Изтръгвате кабелите на компютъра, пък ако започне да буйства, още наказания и мъжът ви да се включи също. Ще му мине на господинчото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия