Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Уеб дизайн

  • 431
  • 3
Здравейте, тъй като скоро ще кандидатствам, се интересувам от специалността "уеб дизайн". Да обаче знам, че "най-популярната" възможност за следване е в НБУ. Не съм чела нищо добро за този университет, всички се оплакват, че е скъпо, не преподават хубаво, лекторите не влизат за лекции или го правят избирателно. Пък и след това пишеха, че дипломата ти не я считат за нищо после. Погледнах, че има уеб дизайн в ТУ, но програмата се оказа магистърска и изисква завършен бакалавър. Звучеше ми добре, но нямаше такава бакалавърска програма, освен софтуерното инженерство (а там е наистина трудно влизането и се учи тежко програмиране, което не знам дали ще ми бъде по силите). Наистина нямам идея какво да правя и на къде да се насоча. Дали е добре да изкарвам някакво образование първите години и после да си запиша магистърската степен? Или да се насоча някъде другаде? Споделете каквато информация имате по специалността, всичко ще ми бъде полезно! Hug
Виж целия пост
# 1
НБУ е частен университет, съответно е нормално семестриалните такси да са по-високи в сравнение с всички държавни университети. Но пък за сметка на по-високата такса получаваш отлична материална база, възможност за съставяне на индивидуален график, съобразен с личните ти възможности. Конкретно за съвременни специалности като тази, които не се предлагат никъде другаде, бих избрала НБУ. Университетът се слави с иновативност в образователния процес, гъвкавост на платформите и създаване на умения, важни за съвременния свят на дигитализъм.

Не вярвай много-много на това кой какво рекъл. Навсякъде има кофти студенти, кофти преподаватели. Не съществува т.нар. идеално утопично място, в което всичко ще отговаря на представите ни за прекрасно. Въпросът е да учиш това, което на теб ти харесва, на мястото, в което въобще я има специалността и където се преподава добре, съобразено с нуждите на конкретното направление.

П.П: Уча хуманитарна специалност в Софийския университет, но имам приятелки, които кандидатстваха и учат в НБУ - досега не са се оплакали, даже напротив - споделят ми, че е доста стегнато и няма шест-пет. Дали са случили на поток и преподаватели, или навсякъде е така - ами, не мога да кажа. Всичко си е строго индивидуално, но ми се струва, че за модерна специалност като твоята това е подходящото място.

Успех!
Виж целия пост
# 2
нямаше такава бакалавърска програма, освен софтуерното инженерство (а там е наистина трудно влизането и се учи тежко програмиране, което не знам дали ще ми бъде по силите)

Ако ще се занимаваш с фронтенд, няма как да не минеш през някакво програмиране. Другото си е дизайн, който можеш да учиш и в държавен университет.
Защо не запишеш някой от въвеждащите модули на виртуалните академии, за да се ориентираш твоето ли е - кратки са и не са скъпи. Препоръчвам ти да преслушаш епизодите на подкаста "Дизайнът на нещата", в които гостуват уеб дизайнери - там ще чуеш те къде и какво са учили.
Виж целия пост
# 3
Що да си губиш времето с университети. Ако те кефи да правиш това, просто намираш източници в нета и започваш да си изграждаш разни дизайни. В студенстването аз не виждам практически смисъл, макар че ако толкова те кефи можеш и да се запишеш. Има и такива като Софтуни, както вече беше споменато. В тази сфера нещата опират само до желание. Мисълта ми е, да не си мислиш че е строго задължително да бъдеш в университет за да научиш уеб дизайн.

Ако мога да направя сравнение, то е нещо такова... ако искаш да прочетеш дадена книга, можеш да отидеш в библиотеката да я четеш, можеш да си я четеш вкъщи, а може и в метрото. Локацията е личен избор. Но ако нямаш желание да я четеш, тогава и локацията няма значение.

Дипломата ти е личното портфолио, а не някакъв лист хартия с букви и числа. Ако имам нужда от уеб дизайнер, би ме интересувало какво той е направил, дали ми харесва работата му, а не някакво парче хартия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия