Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам съвет за развод

  • 3 358
  • 47
# 15
Според мен най -добре е да сте разделени ,но не разведени .Остави го да прави каквото си иска .Ти също потърси друг до себе си .Не бързай с развода ,това и най - лесно.Така ти ще печелиш ,  не той и любовницата му .Спечели време в твой плюс е .Зная ,че много ще бъдете против моя съвет ,не е лесно да търпиш .Смени прическа ,нови дрехи ,приятели .Прави се ,че си съгласна на развод без да бързаш ....
Виж целия пост
# 16
Да, доста тъпичък съвет.
Някои жени си имат достойнство.
Виж целия пост
# 17
Платете си една консултация при адвокат, който да ви обясни и за детето, и за семейното жилище.

Ето какво казва СК за това кое е семейното жилище - 1. "Семейно жилище" по смисъла на този кодекс е жилището, което е обитавано от двамата съпрузи и техните ненавършили пълнолетие деца.

Една платена консултация ще ви спести доста време, нерви, а вероятно и средства.

Обитавано? Че те могат да обитават и квартира, моля ви се.
Както и жилище на родителите или бабата и дядото на съпруга, на някоя леля или чичо, които са им го дали за ползване..  И тези имоти ли може да ползва майката в следващите 10-20 години? Вижте пак законите или по-добре питайте адвокат, това не ми се вярва. Обитавали....

Grinning Отваряш СК и четеш, ако можеш.
Виж целия пост
# 18
Да, доста тъпичък съвет.
Някои жени си имат достойнство.
                                                      Без да се обиждаме моля ,разводът е документ ,не взаимоотношения !Това не означава ,че ще бъде потъпкано достойнство .Имам приятелки ,които съжаляват за бързия развод .Животът е сцена и ние сме актьори ,така ,че играй си играта и пази "козовете "  за себе си !
Виж целия пост
# 19
Споразумение на съпрузите при развод по взаимно съгласие

Чл. 51. (1) При развод по взаимно съгласие съпрузите представят споразумение относно местоживеенето на децата, упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, както и относно ползването на семейното жилище, издръжката между съпрузите и фамилното име. Те могат да се споразумеят и по други последици на развода.
(2) Споразумението по ал. 1 се утвърждава от съда, след като провери дали са защитени интересите на децата. Съдът може да поиска становище от дирекция "Социално подпомагане".
(3) Ако споразумението е непълно или интересите на децата не са добре защитени, съдът дава срок за отстраняване на недостатъците. Когато недостатъците не бъдат отстранени в срока, съдът отхвърля искането за развод.
(4) Изменение на местоживеенето, упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата може да се поиска при изменение на обстоятелствата.
Виж целия пост
# 20
Благодаря на всички включили се. Аз нямам против развода, защото съм здраво стъпила на земята и виждам ситуацията. Искам да запазиме добрите си отношения пред детето, макар и поели по различен път.
Повода да се обърна към вас беше за тълкуване на въпросния чл.56; Иначе мога да се самоиздържам със сина ми без помощта на съпруга ми. Живеем в малък град и тук има 2-ма адвокати, на които не може да се разчита. Притеснението ми беше, тъй като закона се чете от всеки различно и правата и задълженията по Семейния кодекс възникват с началото на брака и приключват с края на брака. Нямам собствено имущество, но родителите ми имат. Не мога да отрека, че закупения имот е платен изцяло със средствата на съпруга ми , но и аз съм участвала в поддръжката и подобренията му.
Но пък от друга страна се замислих, че детето може да е извънбрачно, но съществува ли хипотеза да искам издръжка без да сме се развели ? Satisfied Май не.  Със сигурност след празниците ще отида да се консултирам с адвокат в областния град, просто исках да чуя и вашето мнение. Отново благодаря.
Виж целия пост
# 21
Извънбрачно?
Ти в коя паланка живееш? Питах те три пъти това дете кой му е баща?
Ако съпругът ти му е вписан в акта за раждане като баща то това няма никакво отношение с развода. Единствено като режим на виждане и издръжка.
Виж целия пост
# 22
Ако разводът ще е по взаимно съгласие, ще трябва да постигнете предварително съгласие по всички важни въпроси. Пише си го в чл. 51.
Ако е по исков ред, съдът ще решава.
Виж целия пост
# 23
Извънбрачно?
Ти в коя паланка живееш? Питах те три пъти това дете кой му е баща?
Ако съпругът ти му е вписан в акта за раждане като баща то това няма никакво отношение с развода. Единствено като режим на виждане и издръжка.

Дете родено без родителите му да са към този момент в граждански брак е извън брачно дете.
Не живея в паланка а в малък град на брега на морето.
Бащата на детето е мъжа, с когото ще се развеждам.

Благодаря за мнението ти .
Виж целия пост
# 24
Да не стане така ,да те изпрати при майка ти с детето ,пък той да си прибере любовницата .Не отстъпвай лесно територия , жилището е негово ,но синът ти има право като негов наследник .Много лесно се предаваш ,защити   интереса на детето ти .Ще го предоставиш на любовницата ,а сама казваш ,че  си участвала в подобренията .
Виж целия пост
# 25

Дете родено без родителите му да са към този момент в граждански брак е извън брачно дете.


Законът не прави разлика между децата родени в брак и без брак.
Виж целия пост
# 26
Единствено в малките градове, спряли социално развитие някъде от преди 60 години.
Виж целия пост
# 27
Точно, "извънбрачно дете" все пак описва една ситуация и затова се използва все още, но иначе е израз, лишен от съдържание. Законово зад това обозначение не стои нищо.
Виж целия пост
# 28
Единствено в малките градове, спряли социално развитие някъде от преди 60 години.
                                                         Аз съм родена и израснала в малък град и винаги казвам ,  че съм от там и се гордея със това .Сега живея доста време в голям град в България и дълги години в  европейска столица и мога да кажа ,че  това изоставане за ,което говорите не съществува сега било е в миналото .Имайте уважение !
Виж целия пост
# 29
Основни принципи при уреждане на произхода: - начало на кръвната връзка като източник на правоотношенията - равноправие на брачните и извънбрачните деца. Обстоятелството дали тази връзка е брачна или извънбрачна е без значение за правата и задълженията. Меродавен е биологичният произход;

Глава втора.
ЗА УЗАКОНЯВАНЕ НА ИЗВЪНБРАЧНИТЕ ДЕЦА

Чл. 22. Извънбрачното дете добива по право качеството на законно и спрямо бащата, ако родителите му встъпят в брак.

....из  Държавен вестник, брой 171 от 26.VII
ЗАКОН ЗА ИЗВЪНБРАЧНИТЕ ДЕЦА И ЗА ОСИНОВЯВАНЕТО


детето ти не е извънбрачно, било е с такъв статут преди препознаване и преди сключване на брак...в акта на детето е вписан бащата, след това имате брак..т.е родено е преди сключване на брак, но е последвал такъв и "извън брачно" е термин... по твоята логика всички който живеят заедно без брак и имат деца са "извън брачни'...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия