Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да ходя ли на работа, бременна по време на ковид?

  • 3 320
  • 81
# 15
Разбрах, че съм бременна август, работих до средата на октомври и от тогава съм в болнични. Смятам, че коментарите, за оправданието да не работиш, защото си бременна точно в тази ситуация са много грозни. Хоум офис е невъзможен при мен, на ден ми се налага да контактувам лично средно с между  20-30 човека. За да отида и да се върна от работа трябва да пътувам общо 4 пъти с градски транспорт. Благодаря, предпочитам да съм си вкъщи и да се опазя максимално, отколкото всеки ден да трябва да се срещам с толкова много хора.
Виж целия пост
# 16
Аз разбрах, че съм бременна април. Тъй като работех в детска школа, а и в началото имах проблеми с бремеността, лекарката ме посъветва да си остана в къщи. Излязох в болничен и от тогава до сега (вече съм 38ма седмица), все съм в болничен.
Лекарката даже ми се кара като пътувам с метрото, да не се излагам на чужди вируси.
На някои може да им се стори смешно, но когато отговаряш и за чужд живот,според мен е по-добре да си предпазлив.
Виж целия пост
# 17
Вземи си болничен.

Не е нужно да питаш външни хора, ние тук какво ще ти кажем, един едно, друг обратното.
Виж целия пост
# 18
При безсимптомно боледуване не се изграждат антитела, даже казват че само при тежко се изграждат.
Виж целия пост
# 19
При безсимптомно боледуване не се изграждат антитела, даже казват че само при тежко се изграждат.
По-голяма глупост не бях чела скоро, може ли да посочите източника на тази информация ако обичате . Кой го казва това?
Виж целия пост
# 20
Вземай си болничен и си оставай вкъщи.  А тия дето я плюят, засрамете се! Очевидно е рискова бременност. Да си седи вкъщи и да се пази. Имам колежка, която роди на 20 и се чуди защо другите над 30 имат нужда от болнични и веднага и остават вкъщи. Ами много просто - всяка бременност над 30 години се води вече рискова - искаме или не.
Виж целия пост
# 21
Ако аз бях бременна в момента щях да изляза веднага в болничен и да огранича контактите си на максимум .
Виж целия пост
# 22
Забременях през януари миналата година. Ходих на работа през цялото време освен в периода на най-сериозната блокада - март-април, защото тогава не работеше цялата фирма. Пътувах и в командировки. Родих през септември.
Заразих се с ковид през ноември, за щастие го изкарах леко. Бебето нямаше симптоми. Явно съм се заразила от ММ, който го е изкарал без симптоми, но имаше антитела.
Та в общи линии: всеки си преценява и гаранция няма дори да си стоиш вкъщи ако мъжа ти ходи на работа.
За протокола: на 33 години съм
Виж целия пост
# 23
Моят мъж например е хоум офис и детето съм го спряла от градина. Разбира се няма как да сме на 100% защитени, все пак не сме се барикадирали в нас, идеята обаче е да се ограничат максимално контактите.
Виж целия пост
# 24
Тигър, вирусолози и инфекционисти в Белгия, казаха че при безсимптомно боледуване и дори при леко протичане не се изграждат антитела и аз се надявах да съм го изкарала безсимптомно и да имам антитела, ама не.
Колкото по -тежко го караш, толкова повече шанс за антитела. Гадно, но това е.
Виж целия пост
# 25
А тези антитела, които се откриват в кръвта на неболедували от къде са дошли? Доста такива примери има около мен! Не знам кое светило твърди тая глупост, че при безсимптомно преборване на вируса не се образуват антитела и че количеството им има връзка с тежестта на боледуване, но просто не е вярно.
Виж целия пост
# 26
Не са казали, че не е невъзможно, но се случва по - рядко. Ако го караш леко антителата се задържат малко време, ако изобщо ги имаш.
Виж целия пост
# 27
Това не значи, че нямаш имунитет.
Виж целия пост
# 28
Щом имате колебания и се притеснявате,по добре си вземете болнични.Все пак това ви е първа бременност и то на 33г и както разбрах с усложнения.Когато става въпрос за такова сериозно нещо,като износване и раждане на дете,няма нищо по важно от това.Спрете работа и не се чувствайте виновна за това!
Виж целия пост
# 29
Почивайте си и се пазете. Тези доблестни жени, работили едва ли не до преди да влязат да напъват с нощните смени, лично на мен, са ми нелепи. Цял живот има за бачкане. Разхождайте се в парка или на Витоша и лека бременност!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия