3-4 бр. одрински кори на сач (за предпочитане - кръгли)
1 бр. яйце
300 мл прясно мляко
300 г извара или сирене
1 ч.ч. нарязан магданоз
3/4 ч.ч. растително масло
1 с.л. сусам
Яйцето се разбива с млякото. Натрошеното сирене се смесва с магданоза (ако се ползва извара, се посолява).
Кексова форма се намазва с масло. Поръсва се със сусама. Върху формата се слага първата кора и с ръце се натиска внимателно във формата, за да я облепи. Ако корите са правоъгълни и по-тесни, се слагат две една до друга, леко застъпени. Напръсква се с 1/3 от олиото, отгоре се сипва 1/3 от млечната смес, а върху нея - 1/3 от сиренето. Втората кора се накъсва и се разпределя върху плънката. Поръсва се с половината от останалата мазнина, сипва се половината мляко и отгоре - сирене. Накъсва се още една кора и по същия начин се прави още един ред от останалите продукти. Краищата на корите извън формата се събират навътре. Ако са малко, предварително се подреждат още малко кори върху баницата. Корите, които са облепили средната част на формата, леко се срязват отгоре и също се събират върху баницата. Напръсква се с малко мазнина. Пече се на 200*С, до златистокафяво. След като покафенее, се покрива с алуминиево фолио или хартия за печене и се пече още 15-20 минути. След като баницата се извади от фурната, се напръсква с вода и се покрива с кърпа, за да омекне. След като леко изстине, се изважда от формата.
Надявам се, ако някой реши да опита бюрека по тази рецепта, да остане доволен!