Пистолет за бисквитки Тескома

  • 739
  • 7
Можете ли дами предложите рецепти за използването на този уред за бисквитки на Тескома. Притеснява ме с каква гъстота трябва да е сместа. Какви са вашите впечатления?

Поздрави!
Виж целия пост
# 1
Вижте тази на снимката, мисля че ще Ви свърши работа.

Виж целия пост
# 2
 Не ми се получиха. Първо стана много гъсто тестото и залепваше по пистолета. Добавих малко прясно мляко и след това пък се обезформяха.... Ще трябва отново да пробвам. Как отлепяте сместа от пистолета?
Виж целия пост
# 3
Съжалявам, че съм Ви подвела. Доста жени във "Фейсбук" бяха публикували сладки с тази рецепта. Понеже много ми хареса и я записах.
Виж целия пост
# 4
 Всъщност извадих тестото  и го разточихр след това го нарязах с формичките и изпекох. Много вкусни се получиха.
 Явно не уцелвам гъстотата, за да използвам уреда. Вие ползвала ли сте го?
Благодаря!
Виж целия пост
# 5
Всъщност извадих тестото  и го разточихр след това го нарязах с формичките и изпекох. Много вкусни се получиха.
 Явно не уцелвам гъстотата, за да използвам уреда. Вие ползвала ли сте го?
Благодаря!

Не съм. Доядоха ми се от тази снимка и реших, че ще си купувам шприц. Лошото е, казват че тези в последните години се чупят от едно ползване. Може да пробвам Вашата техника и да разточа.
Виж целия пост
# 6
Използвах рецептата в книжката, която върви със самия шприц.500гр бяло брашно, 300гр. меко масло,170гр пудра захар , 3 жълтъка и супена лъжица ванилов екстракт. Разбиват се маслото и пудрата захар до пухкав крем, един по един се пребавят жълтъците и най- накрая се прибавя пресятото брашно. Задължително е тестото да престои в хладилник за около час. Аз лично сложих вместо 500гр брашно - 400гр брашно и 100гр бадемово брашно. оформям тестото на цилиндри за пълнене на шприца и оставям в хладилника за поне час. Вадя тестото непосредствено преди пълнене в шприца, шприцовам и във фурната. Трябва да е еднакъв натиска при шприцоване. Пекат се за малко -10 минути - докато леко се зачервят отдолу, отгоре са бледи. След като изстинат ги слепих с малиново желе. Това което остана по шприца направих на топчета, овъргалях в смлените бадеми и пак стана добре. Пипкава е работата с шприца , но си заслужава.
Виж целия пост
# 7

gergan4eva, ще пробвам непременно. Аз не намерих рецепта в кутията, но ще попрегледам по - подробно. Ще изпробвам тази рецепта и ще пиша отново. Много благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия