Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 9

  • 21 271
  • 260
# 30
И за друго се замислих, при нас миялната е точно до въпросното чекмедже. Сега успявам да вадя по 6 чинии едновременно, по 3 в ръка и просто ги мятам отгоре, дори не се изправям. Като бяха в шкафа на етажерки само по 3 успявах, защото не можех иначе да ги набутам внимателно и размествах другите. Т.е. за 12 чинии трябваше да се наведа и изправя 4 пъти.
В момента същото упражнение ми отнема 2 движения за няколко секунди: https://www.instagram.com/p/CJ8wy3uh88D/?utm_source=ig_web_copy_link

При мен е малко "мързелът не мори, а мъчи" Trollface
Виж целия пост
# 31
Дойде органайзерът за чинии. На вид добре се получи, времето ще покаже дали ще ми е удобно за ползване.
Понеже разстоянието между отделните прегради ми се стори доста голямо само за една чиния, сложих по две от големите и дори по три от десертните.
Снимка преди

И след

Сайтът е iv-el.com
Виж целия пост
# 32
И аз съм като човечето,няма загуба на място в шкафа никакво.Те чиниите като са кръгли , в който и шкаф да са, пак ще е същото.
Виж целия пост
# 33
И аз харесвам ниските чекмеджета, в които си нареждаш нещата в не много голяма бройка и е по-лесно за ползване.
Много хубаво е станало и с вертикалните чинии - също може да се вземе нужната, без тя да е непременно все най-горната.
Иначе установих, че най-бързо става изваждането на съдове от миялната, не като редя веднага всяка извадена, а без да се изправям даже, изваждам и редя, сортирайки по видове директно на плота. И накрая набързо ги подреждам по шкафовете, но е по-лесно, защото вече ги вдигам от високо.
Виж целия пост
# 34
Много хубава тема, страхотни идеи давате! Flowers Rose
Използвам този органайзер - сушилник в шкафа над мивката. Много ми е удобен.
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/kitchen-worktops/kitchen-organ … en-shkaf/20204614
На долния рафт са купи за салата и супи, дълбоки чинии - една върху друга и чаши. Също така, други дребни прибори, като джаджите на цитрус-преса, блендер и др. (ако се мият на ръка) отиват там да съхнат.
На горния рафт са 30 малки и големи чинии и всички капаци на тенджери и тигани. Събират се и по 2 в разделение, както показаните от Елинка.
Много ми харесва чинии в чекмеджета, но ми се струва повече навеждане за взимане на всяка чиния или купа, освен ако не е най-горното. При мен обаче то е заето с приборите.
И аз обикновено изваждам с едно навеждане всичко от долната кошница на миялната на плота и след това разпределям. За горната не се навеждам. Когато ММ разтоварва миялната цялата кухна е в измити съдове.Joy
Виж целия пост
# 35
Няма никакъв проблем да взема 3-4-5 чинии като вадя от чекмеджето.
Но моите сервизи са от един вид, нямам чинии от различни, едни върху други.
И шкафът ми е тип отваряне като чекмежде, а вътре има вградени още две, където пак има чинии, купи.Имала съм на рафт, така ми. е по-удобно, особено вадейки ги от миялната.
Виж целия пост
# 36
Аз още в миялната ги подрежам така, както си стоят в шкафа - по големина. После направо взимам и слагам в шкафа.
Виж целия пост
# 37
Показаният от Веси органайзер - сушилник за шкаф на Икеа съм го виждала у две приятелки на живо. Много се бях впечатлила и исках някой ден,  ако имам шанс да си сложа такъв в евентуално новата ми кухня (др е въпроса, че изгледи за такава в близките 10 год минимум не виждам Joy).  Обаче и двете ме разубедиха.  Едната държи почти постоянно шкафа отворен,  защото се появил мухъл и не изсъхвали чиниите.  След две години си взе нормален малък сушилник до мивката  иначе си има миялна. Другата не го ползва за сушене. 
Аз наскоро четох някаква статия из нета за финландския начин на живот (не мога да намеря линк,  съжалявам). Там имаше описание,  че ползват такива сушилници, но шкафа е позициониран над мивката и няма дъно.  Демек водата се окапва директно в мивката. Може би това е по-добър вариант и няма да се появи мухъл.  Ама съществува момента,  както една потребителка обясни,  че водата може да и се стече до лакътя поставяйки мокър съд нагоре...

А за миялната и навеждането за момента аз съм си решила проблема,  да видим до кога ще я бъде.. Близнаците нямаха две години (другия ще правят три), когато започнаха да ми помагат при ваденето ѝ 😂 и мама и баба не се навеждат ненужно....Голямо облекчение е. Засега  не могат да стигат шкафовете,  където седят чиниите,  но пък успешно разпределят вилици и лъжици в органайзера в чекмеджето. На една съфорумка децата ѝ доста дълго време прибираха миялна,  но у тях чинии,  купи,  чаши седяха в шкагове на ниско.  Само тенджери и тави  на високо,  сущо и някои купи. Та нещата,  които  не стигаха или не знаеха къде седят ги оставяха на плота.  Точно у тях еидях вертикален органайзер за чинии в шкаф за пръв път  (тя не го ползва за сушене,  в долен шкаф е,  икейски) и от там ми хрумна да ползвам стар сушилник в моя долап-шкаф...
Виж целия пост
# 38
Решението за мухлясващия шкаф е да се направят отвори в дъното. Има декоративни решетки всякакви размери, които могат да се поставят, за да не е грозно.
Виж целия пост
# 39
Може да ме мислите за луда, но аз умишлено вземам чиниите една по една от миялната. Гледам на навеждането и клякането като на упражнение.
Виж целия пост
# 40
Супер, хитро Grinning

При свеки от хоризонталния сушилник се раздуха пдч плоскостите. Наложи се преправяне. При мен на вертикалния се събраха 36 бр. Чинии от аркопал. На другия още малко Simple Smile
Аз умишлено сложих чашите в долен шкаф, за да могат децата да си ги взимат спокойно за вода, сок...
Виж целия пост
# 41
И аз изправени държа чиниите. В два шкафа над мивката съм събрала най-често ползваните неща.
Така с минимално търсене народа намира чинии, купи и чаши Smile
Скрит текст:

Тенджери и тави са ми в чекмеджета покрай печката.
Виж целия пост
# 42
Много ми харесва чинии в чекмеджета, но ми се струва повече навеждане за взимане на всяка чиния или купа, освен ако не е най-горното. При мен обаче то е заето с приборите.
У нас е долното, под приборите и само леко се накланям. Но съм ниска, малко над 160 см.
А и масата ни е пред въпросния шкаф, така че когато сме седнали и потрябва нещо се пада точно на нивото, не е нужно да се става до горен шкаф. Мързелива работа Laughing
Виж целия пост
# 43
Здравейте, ще ви помоля за идеи как съхранявате насипен чай, тоест в какви кутии и от къде? Нещо не мога да си харесам хубави и функционални кутии, не ми се иска да са бурканчета, защото си тежат. А примерно лайка, мента пием повече и ще ми трябват по-голям размер кутии, за да не пресипвам често, а други видове може да са по-малки. Реших да прекратя купуването и пиенето на чай в пакетчета, в момента доизпиваме наличните и ще взимам само насипен, но все още нямам кутии.
Виж целия пост
# 44
За целта си взех едни квадратни кутии от MIIO. Два размера са, чаят държа в тези с оранжевите капаци. За всичките кутии пък съм отделила едно чекмедже
Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия