Индукционни котлони, тема N2

  • 25 516
  • 716
# 285
А ако извадя гореща тава от фурната, мога ли да я сложа на котлоните? Те са си изключени, имам предвид дали няма да ги пукна от температурата.
Виж целия пост
# 286
Нали са от закалено стъкло, не би трябвало да е проблем.
Виж целия пост
# 287
Плотът е стъклокерамичен - важи всичко, което важи за всички стъклокерамични. Методът на работа на котлоните няма общо с поддръжката на стъклокерамиката.
Виж целия пост
# 288
Както преди известно време казах тези съдове ги намалят периодично. На който му трябват да се възползва. Наистина са добри 6 години при нас не са мръднали и са супер за индукция (не са на точки на дъното а е плътно феромагнитно), особено със миенето в съдомиялна са си и блестящи както през първия ден. Сега отново са намалени. Промоцията е до 23 януари.
А който може да изчака ползваме ето тези вече 6 години
https://aiko-bg.com/product-40367020034
Просто трябва да се изчака кожодерите от Айко да ги намалят а те го правят на няколко месеца и ги пускат за 80 лева.....
Виж целия пост
# 289
Здравейте!Трябва ми котлон ,но не за вграждане и реших да си купя индукционен.Какво трябва да гледам при избора-мощноста или друго?Другата седмица пущат котлон  в Лидъл-някой ползвал ли е такъв,добър ли е ?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 290
Колко ще е добър от Лидл, чист китаец ще е, но сигурно ще е  евтин.
Виж целия пост
# 291
Лидл не предлагат боклуци. Нисък клас - да, но не и ментета боклуци.
Погледнах го - за тази цена си струва да пробваш. Има добра мощност, много степени,  програми, контрол и на температурата (не, че аз ползвам такова, ама за някои неща е полезно).
Не знаем как се държи при повдигане на съда (колко време държи преди да изключи), дали шуми и дали има прекъсване на ниска мощност (аз за тези кусури се сещам), но за 65 лева си струва да го тестваш.
Има си знак от ТЮФ, което не е типично за китайските боклуци.

https://www.youtube.com/watch?v=u1eL7g1ABZs

П.П. Сега видях, че този на видеото не е баш съшият, по-прост изглежда.
Виж целия пост
# 292
Благодаря ви за бързите отговори,ще го пробвам!Имам още един въпрос-преди време имах котлон,който като повърви половин час и изключваше,включваше се някаква защита и трябваше да го чакаме около 10-15м.  да включи отново.Това има ли го при индукционните?
Виж целия пост
# 293
Благодаря ви за бързите отговори,ще го пробвам!Имам още един въпрос-преди време имах котлон,който като повърви половин час и изключваше,включваше се някаква защита и трябваше да го чакаме около 10-15м.  да включи отново.Това има ли го при индукционните?

Принципно не. Но май имат някаква защита от прегряване (казвам май, защото не ми се е случвало да задейства). Идеята е, че ако сложиш на котлона празна тенджера и го набримчиш на макс той ще я нажежава, и нажежава, и нажежава до безкрай, понеже в нея няма вода да я охлажда. И накрая ще се нажежи и може да повреди плота, да направи пожар и знам ли какво. И затова ако датчик усети, че нагряваната повърхност се е нагряла прекомерно, изключва.  Може при теб да е било това, но с лоша настройка или знам ли... Принципно обаче няма проблем с това.
Виж целия пост
# 294
Има го при моя. Не чакам 15 мин за да се включи и мога да го включа веднага след като прегрее, но скоро след това се изключва отново. Това се случва когато се нагрее чугунения тиган върху котлона. Случва се и когато пържа с нормален тиган. Ако трябва да изпържа яйца няма проблем, но ако тръгна да пържа филии или нещо, което изисква по-продължително пържене тогава изключва. Случва се следното - започвам да пържа филиите и първите се изпържват както си трябва. При следващите нагряването спира и те просто се киснат в олиото без да се пържат. Усилвам котлона, пърженето започва, но тогава се включва защитата и котлона изключва тотално.
Виж целия пост
# 295
Само веднъж ми се включи защитата и то мъжът ми нещо магереше на котлоните.Кой знае какво е правиш, за да се случи.От 10г го ползвам и никога не е изключвал.
Виж целия пост
# 296
Имал съм два настолни индукционни котлони и един плот с 4 зони.

Не ми се е случвало да изключва или прегрява при каквито и да е дейности от вида на: палачинки, пържени филийки, мекици и т.н.

Предполагам, че проблема е свързан с прегряване, което може би се случва при малки уреди или такива без вграден вентилатор - тези които съм притежавал са имали винаги вентилатори.

Предполагам, че такова нещо не се случва на плот за вграждане. Ако имате такива ситуации споделайте дали са 2ки/4ки и марки, че по-късно през годината ще купувам плот!
Виж целия пост
# 297
Предполагам, че именно за такива случаи служи контролът на температурата - да не допуска изключване, като ограничава прегряването.
Виж целия пост
# 298
Моя има вентилатор.
Виж целия пост
# 299
Вентилаторът охлажда това под плота - електрониката. А индукцията вкарва енергия в дъното на тигана до безкрай, може и да го стопи евентуално, ако няма охлаждане. И никакъв вентилатор не пречи на това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия