Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да ви попитам...

  • 1 141
  • 8
Някой от вас знае ли да ми каже когато се прави курбан за някой дали вси4ко което се прави за ядене трябва да е приготвено в къЩи или могат и да се купят готови неЩа. Благодаря ви предварително  Grinning
Виж целия пост
# 1
Знам че ,курбана задължително се приготвя у дома,но сладки и други работи могат спокойно да се накупят.А за курбана знам,че трябва да е осветен,ако не животното,поне солта която ще се слага в него и на трапезата трябва да е "опята".Но пак е добре да се попита в църква,че ние единствено за здраве сме правили такъв.
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти Нина  Grinning
Виж целия пост
# 3
Ако се прави курбан по повод нещо си (а не курбан - супа просто), се правела от агне. Мой роднина след като оцеля от ужасна катастрофа, даде курбан едно яре и после му каза една гледачка, че това не бил курбан, а банкет Grinning Ярето било дяволска стока, защото било рогато, а за курбан се колело агне, че било божие. Това, ако решите да я карате съвсем по канона.
Виж целия пост
# 4
Курбан може да се прави и от риба- ако е по време на пости. Това го знам от свещеник.
Виж целия пост
# 5
Най-добре попитай в църква. Там могат да те посъветват как ще е най-угодно Богу да се направи тази работа. Може би ще прочетат и благодарствена молитва за оцеляването на застрашения ви близък.
Виж целия пост
# 6
Приготвя се риба, по възможност пълнена. Идеята е да е цяла, да не е нарязана.Носи се в църквата и свещеника си знае - като кажеш за какво е. После в къщи на трапезата трябва да има един "чужд" човек. Да не е роднина, а някой приятел, така съм чувала. А иначе в църквата можеш да оставиш и купени от магазина неща, аз често ги оставям на отчето, свят човек все пак.
Виж целия пост
# 7
И аз съм чувала това за "чуждия" човек. Освен това животното, от което ще се прави курбан (ако не е риба) трябва да е мъжко.Както те съветват другите, най-добре попитай в църквата.
Виж целия пост
# 8
Благодаря ви моми4ета  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия