Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пълни права за бащата?

  • 6 027
  • 60
# 45
Тя вече ги е получила, той сега иска промяна. А той ако и преди три години е бил безработен... Grinning
Но да, сигурност никога няма. Кой знае какви свидетели ще доведе той... може чудеса да твърдят...
каквото и да казват свидетелите съдиите не са расли в саксия и могат да преценят  нещата.
Виж целия пост
# 46
А така! Wink
Виж целия пост
# 47
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.
Въх как изпростя Grinning
Сигурно и твоя близък е на твоето ниво.
Коментираме това, което си написала. Обиди няма.
Но ти си позволяваш.
Защо така лично бе душичке.
Като ти гледам нивото ми става ясно какво е нивото на твоя близък.
Не заслужва тия деца.
Виж целия пост
# 48
Крушката ди имала опашка, както и предполагах.. 🤣
Виж целия пост
# 49
Аз също като Olia Nik мисля, че авторката е настоящата. Майката или сестрата на таткото нямаше да кажат “не се учудвам, че бившата е такава”. Роднините му още при развода са се изредили да потвърдят, че от самото начало са я знаели каква е парясница. А и анонимността на форума позволява човек да напише “брат ми”. Това е някой, който сега се “запознава” с лошотията на бившата, но все пак подсъзнателно разбира, колко е неуместно това мешане. Не го казвам с лоши чувства и въобще не целя да се заяждам с авторката - напротив.

Напълно я разбирам. Влюбена е и иска да подреди един прекрасен малък свят за таткото и да заеме донякъде ролята на по-добрата съпруга и по-добрата майка. Таткото едва ли се събужда от три годишен сън, само за да открие, че бившата му неглежира децата. Сегашната му половинка се е “разшетала” и забелязва и отбелязва пропуски в отглеждането на децата и полека го повлича към нещо, за което, залагам си главата - нито той, нито тя са готови. Сега всичко изглежда прекрасно в това голямо, щастливо семейство (освен тъмната сянка на бившата), но скоро меденият месец ще приключи и еуфорията от готината нова жена на тати бърже ще се изпари. Както и еуфорията от двете сладки ангелчета. Не казвам, че не е възможно, казвам че е много трудно да бъдеш приет и да приемеш, най-вече когато си принуден да правиш компромиси със себе си, в името на нещо, което ти е чуждо. А и накрая някой трябва да плати сметката. Авторката сама ще се увери в това.

Относно издръжката, не знам как е в България, мога да предположа както навсякъде другаде - родителят, който отглежда децата я получава от другия. Съфорумките юристки са по-наясно.

Kilex, моят съвет е да отстъпиш крачка назад и да оставиш родителите да си вършат работата така, както сами смятат за добре. Не си длъжна да си съгласна с начините им на отглеждане на децата, но е по-добре да не се опитваш да ги променяш, защото накрая ти ще патиш.
Виж целия пост
# 50
Аз пък мисля, че темата е пусната от бащата и разбирам защо бившата го е зарязала, с отношението и прекрасните квалификации. Даже май твърде дълго ѝ е отнело.

Успех му желая в съда. Satisfied
Виж целия пост
# 51
Може бащата да е синът й. Но както и да е, дано децата да получат най-доброто, всички деца го заслужават.
Виж целия пост
# 52
Може бащата да е синът й.

Мисля, че си права.
Само една свекърва може да бълва така змии и гущери. Дори любовница не би Grinning
Виж целия пост
# 53
Kilex, бг мамите са световно известни със способностите си да формулират хипотези. Всяка уважаваща себе си бг мама такава хипотеза ще ти спретне, че пръстите да си оближеш. И после така ще повярва в нея (щото нали си е нейна, собствена), че ще се хвърли да я защитава с голи гърди, нокти и предни зъби.
А сега, понеже и аз се явявам бг мама, по бг мамски ще изведа и аз една хипотеза.
Мисля, че Kilex не е приятелката на клетия баща, а е самият клет баща, за по-добра мимикрия наметнал овча кожичка, за да се намъкне незабелязано в бг мамското стадо и да се сдобие с "вътрешна" информация. Според мен никоя женска не би употребила такива думи като "жалки кифли", "глезени пуйки", това по-скоро е езикът на мизогин, роден такъв или впоследствие станал, поради кофти семеен живот и тегав развод накрая. Нищо лично, просто останах с такова "пичатление".
Виж целия пост
# 54
И твоята хипотеза не е за изхвърляне Mr. Green
Виж целия пост
# 55
Може би авторката или авторът така се дръпна и тросна, защото да е очаквал, че общественото мнение ще даде съвет децата незабавно да бъдат отнети и злата майка да плаща издръжка за гледането на децата от бащата, където те ще замогнат откъм витамини и имуностимулиращи препарати. То пък тази издръжка ще стигне точно до кривата круша.

Всъщност той /тя получи доста адекватни съвети бащата да си намери работа и тогава да води битка, ако разполага и със свидетели за немарливото (сори - исках да напиша немЪрливото) отглеждане.

Това с турските сериали не знам от къде дойде. Опитвам се да си създам психопрофил на някого, който така ще изтрещи от негативни коментари, всъщност достатъчно добре обосновани, защото бащата наистина няма средства да поеме децата. Явно много лабилен човек. Залагам все пак пищещиият / пишещата да е майка му - 20 стари неденоминирани стотинки, може да струват хиляди долари след години.

Виж целия пост
# 56
Ооо да, за този вариант изобщо не се сетихме - зор да се вземат децата, за да може замогналата се покрай новия мъж майка да плаща издръжка на безработния татко, който ще гледа децата. Ако това е идеята направо ще падна от смях - предричам връщане на децата при майка им най-късно на третия месец.
Виж целия пост
# 57
Ще рече човек, че издръжката е 3000 лв на месец Grinning
Виж целия пост
# 58
зор , не зор ... това са нещата. защо бащата да не може да се грижи за децата ?
сега много моми ще скокнат за това, но ако бащата ги поиска започва да се пее друга песен.
издръжката, голяма или малка, се дължи на децата от родителите им. без значение от техния пол.
както нищо не пречи на бащата да плаща, същото би трябвало да се отнася и за майката.
все още на практика не се получава така , но лека-полека нещата трябва да се оправят.
Виж целия пост
# 59
Бонго, явно не си чел темата. Въпросът не е принципен дали бащите могат или не могат да се грижат, а са за баща, който 3 г. не се е сетил да си поиска децата. Сетил се, когато бившата забременяла и то с доводи, че лягат късно (питах откъде знае, ама не казват), ядат боклуци (и това как го е инспектирал не разбрах) и не ги води майка им на лекар, но и бащата не ги води, та явно не са наистина зле. И явно неговите близки не са особено възпитани, както се видя по роднината му . Хайде да не наблягаме на пола в случая, а на другите неща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия