Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

  • 71 075
  • 1 974
# 15
Лелеее
Много обичат някои да вземат две думи и да напишат интерпретативно съчинение...
Понеже не работя, а съм у дома с децата знам във всеки момент какво се случва, знам как протичат часовете, къде има проблем с дисциплина, учител, материал...
В случая са стресирана именно съвестни деца, участващи активно в часовете (не скатавките).
Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 16
irchick, и аз съм си постоянно вкъщи, и аз виждам как стоят нещата с ДО.
Моят син също е от старателните деца и предпочита да е ДО, защото при ПО е твърде шумно в клас, в някои часове имат сериозни проблеми с дисциплината и той се дразни, че така само си губи времето и нищо няма да научи.
Моите интерпретативни съчинения са пречупени през чувството ми за хумор, иначе ще трябва да ревна (пък не съм такъв човек). Нямат нищо лично към посочената от Вас ситуация.
Виж целия пост
# 17
Шмърци, хващам се за думите ти да кажа, че според мен осмокласниците загубиха най-много от ограничената социализация, в най-сериозният смисъл на тази дума. Децата са с нови съученици, не познават учителите, както и те тях. Не направиха колектив. А един клас, особено в добро училище, си е смазана машина. Когато и учителите познават децата като личности, е съвсем различно и отношение, и подход.
Възможно ли е това, което се е случило при вас, да е в резултат на това, че децата не се познават и все още се "доказват", "налагат", "показват"... Вярвам, че нещата няма да са все така. Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Е,чак пък да реве,че и искат плана на урока!
Виж целия пост
# 19
Е,чак пък да реве,че и искат плана на урока!
Плановете, домашните от месеци, по няколко предмета - БЕЛ, Мат, ТП, Музика...
Има деца, които в последните дни пишат като луди... Ако познавате такова да си знаете, че не е станало ученолюбиво рЕзко.
Желая здраве!
Виж целия пост
# 20
Слънчевата, за съжаление това им е отредила съдбата на осмокласниците и ще трябва да си го преодолеем. И аз се надявам в близко бъдеще да се промени средата, в която ще учи. Именно заради нея си избра и училището и духа на общността, която води след себе си.
Но в настоящата ситуация трудно се работи както в ДО час, така и в ПО час. Докато бяха присъствено учителката им по биология дошла в час опакована с ЛПС на високо ниво и казала моментално да отворят прозорците. Не знам тази жена как е работила ежедневно, търпейки всички ЛПС върху себе си. Психическото натоварване и в двете страни (учител - ученик) го има в настоящата ситуация, за съжаление.
Виж целия пост
# 21
Моето непрекъснато чати със съучениците. Разбира се, не е като да се виждат всеки ден, но не са и изгубили връзка, нито да не се опознават. Поне имаме късмет, че имат толкова средства за комуникация, та могат да общуват постоянно. Даже прекалено, денонощно нещо писукат, войсчатват и сплетничат.
Виж целия пост
# 22
Здравейте,
съществува ли някъде подписка против ДО?
Виж целия пост
# 23
Здравейте,
съществува ли някъде подписка против ДО?
Аз съм се подписвала виртуално на стотици такива. И какво, файда никаква! Няма как да се избегне ДО- то. Трябва да се примирим. Да бе говорим, че е добър вариант когато заболеваемостта е висока. Учениците са фактор в пандемията, не може да се отрече. Ето, тръгнаха на училище и бройката пак се вдигна. Над 2000 случая сме на ден!

Рай за интровертите Simple Smile
Доста хора вече се чувстват комфортно по този начин, а сега вече имат възможност да си спестят контакти, които ги натоварват.
Определено на мен тази пандемия много ми допада. Никога не съм обичала гъчканиците и сега ми е много по- комфортно по магазини, кина, хотели и тем подобни.
Работните съвещания са ни вече онлайн. Удобно е да си у дома по пантофи 😁
Единственият минус е, че на децата им е ограничено общуването и че реално се самообучават. Но явно това поколение ще е такова. Всеки с времето си.
Виж целия пост
# 24
Положението рязко се влошава. Разширяват ковидните отделения, новите легла се запълват много бързо. Ще има нови разширявания, легла ще има, но кой ще ги обслужва е под въпрос. Очаквам скоро пак да се появят по медиите писания за починали на стълбите пред приемните отделения. С отварянето на заведения, школи и т.н се налива още масло в огъня. Предшестващото връщане на частичното присъствено доведе до тези нива, със заведенията и школите ще достигнем нови висоти. Предизборното отваряне в симулиране на нормалност ще даде своя резулат точно за изборите. За март може и да надскочим ноемврийските нива. В момента не виждам алтернатива на ДО.
Виж целия пост
# 25
Аз не разбирам тезата за стоенето в къщи. В училище пак са затворени по класните стаи по 6-7 часа на ден, само че са по 30 човека в стая. Кое е повече стоенето навън като ходят на ПО - висенето по спирките и градския транспорт ли?
Разбирам аргумента със социализацията, но видиш ли като са на ПО са повече навън не го разбирам.
Лично моето дете сега има повече време за навън, отколкото при ПО.
Виж целия пост
# 26
До момента, в който не са натоварени болниците, няма причина да са всички на ДО. Единствено натоварването над лекарите ме кара да се примиря. Иначе да - който го е страх, остава вкъщи с всички последици и неудобства.
Виж целия пост
# 27
Е,чак пък да реве,че и искат плана на урока!
Плановете, домашните от месеци, по няколко предмета - БЕЛ, Мат, ТП, Музика...
Има деца, които в последните дни пишат като луди... Ако познавате такова да си знаете, че не е станало ученолюбиво рЕзко.
Желая здраве!

Дъщеря ми от няколко дни също само планове изпраща. Оказа се, че някои деца изобщо не са писали по време на ДО. От утре са ПО и изобщо не ѝ се тръгва. Тук ѝ е по-спокойно, има един час повече сън, не мъкне тежка раница, не се налага да се стиска в час, когато ѝ се ходи по малка нужда. Домашните си прави още в часа или междучасието. Свършват към 14 часа, преоблича се и излиза.
Виж целия пост
# 28
Ние си изкарахме ПО-то без учителите да ги спукват от тестове и изпитване, само се плашеха. Караха си по програма. Може би няма нужда да се стресират предварително и да им се насаждат негативни чувства. Нали го чакаха с нетърпение това ДО, изпитването и тестовете лице в лице са си нормално ежедневие при него. Аз самата винаги съм се страхувала от изпитване и до днес го мразя, но няма как.

По отношение на плановете, аз държа да са написани своевременно, а ако има учител -има такивя- които дават едносрични планове съм научила моето да си прави план-конспект на урока самО още от пети клас. Така се учи много лесно
Виж целия пост
# 29
Скрит текст:
Какъв е тогава смисълът на ДО?  С цел опазване на населението, децата да не се събират в училище, а пък си излизат и да се събират на друго място? Повече логика има обратното.
Ако за една година не си схванала разликата между 2-3  деца в парка и 30 в малка стая (която я се проветрява, я не), мисля няма смисъл да се мъча да ти я обяснявам.
Ама как така, не си ли спомняте миналата година, че се затваряха планини, паркове, махаха се пейки, патрулки обикаляха. Твърдеше, че молекулите на болестта летят до 8 км (експерти, в национален ефир). От тогава никой не е излязъл със становище, че вече са открили нещо ново и е безопасно. Защо сега да е по-различно?
[/quote]

От моите наблюдения, за да се заразиш, трябва да имаш продължителен, близък контакт. В отворени пространства, това е възможно само ако са глава до глава постоянно или се плюят. Познатите ми, които го изкараха, имат малки деца, работят в затворени помещения постоянно, с много хора - клиенти. Така че, навън за мен е по-безопасно с маска и дезинфекция на ръцете. Да не се пипа лицето също.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия