Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни училища Испания

  • 797
  • 3
Здравейте!
Живеем във Валенсианската област, а детето ми е почти на 4. Посещава държавно училище и следователно има засилено обучение на Валенсиано.
От скоро започнах да разглеждам частните училища, но такси обявени на сайта на такова училище, намирам само на Бритиш скуул.
Някое от вашите деца случайно да посещава частно училище ? Колко горе са таксите и като цяло какво е вашето мнение за тези училища.
Благодаря!
Пс : Тпва, което търся е училище, в което Валенсиано не е първи и основен език.
Виж целия пост
# 1
А какъв е проблема валенсианото да е основен? Моята дъщеря е последна година инфантил. Дойдохме от Англия точно преди да тръгне на училище. В момента говори перфектно български, валенсиано и кастейано. Ние й говорим на български, тя отговаря само на кастейано. Със съседите (възрастни са) например говори само на валенсиано. С наше приятелско близко семейство - с жената испанка само валенсиано, с с мъжът не испанец - само кастейано. Учи и английски.
И аз в началото се притеснявах и търсех частни училища, но не си струва таксите при налично толкова добро безплатно държавно образование.
Виж целия пост
# 2
И ние дойдохме от Англия преди година.
Просто смятам, че Валенсианото е ненужен език, по-добре да учи немски, френски, италиански. Според мен основен трябва да е кастейано, след това например, ако реши да учи в Мадрид да речем, Валенсиано няма да е нужен.
Виж целия пост
# 3
За мен няма излишен език. Всеки език, който се учи развива допълнителни дялове на мозъка. А и малките деца не седят над учебниците, за да усвояват езика. Учат го натурално.
Ако реши да учи във Валенсия и избере някои от професиите, които изискват задължително валенсиано, вече ще го знае, а не тепърва да го учи и то на 18. Например за учителите е задължителен. Знам, че и за други специалности в университета е, но не съм проверявала точно кои.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия