Защо кекса ми се сви?

  • 1 047
  • 6
Срам, не срам ще ви питам Embarassed  Снощи правих кекс, изпече се, наду се и изглеждаше страхотно, чак да не повярва човек Wink  
Извадих го от фурната, покрих го с една кърпа и сутринта като го видях #Shocked  Все едно беше макет на кекс, един такъв свит и на половина като количество. Грозна работа Cry
Пекох го на 170 градуса, ако това има значение. Имате ли идея къде сгафих?
Виж целия пост
# 1
Хм  Thinking  До сега кекс не ми е спадал. В гореща фурна ли го сложи да се пече? Аз пека на 180 градуса, но едва ли 10 градуса ще окажат такова влияние. Понякога и брашното има значение - преди години бяхме купили едно от което сладкишите изобщо не искаха да бухнат. Друго - аз кекс не покривам след като се опече.
Виж целия пост
# 2
МОже би наистина проблема е в покриването.  Thinking Аz винаги оставям кекса във формата си да поиzстине и след това го вадя от нея.
Виж целия пост
# 3
Уф, печката ми е нова, но си има книжка и изпълнявам стриктно. В леко загрята фурна го сложих, но така пише. Винаги си готвя с това брашно, не взимам от онова, което набухва само, а от това обикновеното. Забравих как се казва, че ми седи в буркан и нямам опаковка Embarassed
Аз не го покрих съвсем горещ.
Иначе е вкусен, ама с този вид не мога да го предлагам на гости. Сама ще си го ям newsm53
Виж целия пост
# 4
Не е трябвало да го покриваш. Така се задушава и се степва /спада, омеква/, абе става на нищо.
По принцип тестени работи не се покриват докато са горещи или топли, освен ако не искаш да поомекнат.
Виж целия пост
# 5
Когато пека по-фини теста ги оставям за около 15 мин. във фурната, за да се "темперират".
Виж целия пост
# 6
Мерси, момичета. Другия път ще внимавам!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия