Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професия: Гастроентеролог.

  • 1 000
  • 6
Здравейте, някой от вас ме знаят от темите за проблемите ми за гастрит и психично здраве. От това което преживях и ще преживявам, вече съм се уриентирал да стана и аз лекар, защото повечето доктори са много арогантни и изобщо не им пука за пациентите, гледат само парите, аз имам огромното желание да помагам на хората. Обаче проблема ми е че не съм добър ученик, ще бъда напълно искрен, имам много 2,3,4, но това си е от мързел, има ли вариант след 12 клас, да си купя всички учебници по химия и биология, и да науча всичкия материал, и да кандидатствам за професията, без да имам висок резултат в дипломата, или вече е късно...

Ако мога, къде да кандидатствам, какви са обученията, колко години се учи, как да докажа че имам желанието?
Виж целия пост
# 1
Почти е невъзможно. В момента все още баловете за медицина са високи. Учебниците и на изуст да ги научиш, по химия не знам как ще решаваш задачи с тези 2 и 3, а и оценките ти от дипломата също ще смъкнат бала ти. Опитай някакъв друг медицински работник - рехабилитатор примерно.
Виж целия пост
# 2
Медицината иска много учене, не мислиш ли, че ще те мързи?
Имаш пропуски и по български- недопустимо е за лекар. В университета не се учи правопис, за да ги попълниш.
Виж целия пост
# 3
А варианта да учиш в чужбина и след това да се върнеш тук, обмислял ли си го? Просто, за да избегнеш абсурдите на родното образование, които биха ти попречили.
Виж целия пост
# 4

В болниците работят не само лекари и медицински сестри (където ученето е сериозно, съдейки по правописа... няма надежда). Ако наистина основното ти желание е да помагаш на хората да се чувстват добре, можеш да се замислиш за професия санитар. Това всъщност е твърде важна и благородна професия. И да, изключително важна е проявата на съчувствие и разбиране към пациента.
Виж целия пост
# 5
Хаха, човек, който няма хъс за учене още в гимназията, иска да става лекар, където се учи доста сериозно.
Само като чуя "докторите"  и как искали само пари....
Хората по 2 години ходят на частни уроци по двете дисциплини и невинаги успяват...
Виж целия пост
# 6
Най-разумно е да потърсиш добър специалист и да се погрижиш за здравето си СЕГА.
Следването на медицина + специализация са едно 10 години напред само учене. Отделно самите лекари предпочитат някой друг да ги лекува и търсят друго мнение/съвет.
Успех в лечението!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия