Рецепти, помощ и въпроси за готвене

  • 810
  • 11
Здравейте! В разгара на третата вълна съм в творческа криза. Чудя се какво да сготвя на сина ми и мъжа ми. Моля Ви дайте идеи за сладкиши с ябълки. Blush

Ще Ви бъда много благодарна ако оставите някое предложение! Heart
Виж целия пост
# 1
https://www.zajenata.bg/%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D1%85-1-%D0%BA%D0%B3- … EY7hiIQRxAJvgBZbk
Правих го миналата седмица, добър е.
Виж целия пост
# 2
Може ли рецепта за тесто за пица. Извинявам се, ако вече има такива тема.
Виж целия пост
# 3
Един сладкиш с ябълки и от мен. В тефтера ми е под името "Бял сладкиш", нямам представа защо "бял".

2/3 пакетче масло
бисквити тип чаени
3 бр. средно големи ябълки
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
орехи
ванилия

Маслото се разтопява в тавата.
Нареждат се бисквитите.
Върху тях обелените и нарязани на кубчета ябълки.
Наръсват се нарязаните орехи.
Разбиват се яйцата и захарта до побеляване, прибавят се брашното и ванилията.
Сместа се изсипва върху ябълките.
Пече се до порозовяване.
След като изстине се поръсва с пудра захар.
Виж целия пост
# 4
Изпитан сладкиш с ябълки:
5 големи зелени ябълки се обелват и нарязват.В средна тава се пекът с 2супени лъжици захар и 50гр.краве масло.Пекат се до омекване.
За тестото 5 яйца,5 супени л.захар,5 супени л. брашно,1 бакпулвер 1супена л. кисело мляко
Разделят се белтъци от жълтъци и се разбиват със захарта.
В жълтъците се добавя постепенно брашното с бакпулвера и кис.мляко.Двете разбити смеси се смесват внимателно и се изипват върху ябълките Пече се на 180 градуса около20мин.Проба с клечка.
Като изстине,можете да го обърнете.
Виж целия пост
# 5
Може ли рецепта за тесто за пица. Извинявам се, ако вече има такива тема.
Ето една моя рецепта, която използвам често
брашно - 250 г
вода - 125 мл
мая - 1 ч.л. суха
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
зехтин - 1 - 2 с.л.
Количествата можете да ги увеличавате и намалявате в зависимост от нуждите Ви.
Виж целия пост
# 6
Ето още едно предложение за сладкиш с ябълки, вкусен е и ябълките са като крем

https://www.cookwithasmile.com/%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0 … 0%BA%D0%B8%D1%88/
Виж целия пост
# 7
Здравейте, днес имах голям провал с кюфтета от тиквички. Първо сместа беше,като сопол изобщо не се оформяше, докато оформях едното кюфте ми падна на чорапа, другото изгоря почти. Ужас
Как да ооравя сместа да не е така сополива
Виж целия пост
# 8
Добре изцедете тиквичките.
Виж целия пост
# 9
Здравейте, днес имах голям провал с кюфтета от тиквички. Първо сместа беше,като сопол изобщо не се оформяше, докато оформях едното кюфте ми падна на чорапа, другото изгоря почти. Ужас
Как да ооравя сместа да не е така сополива
Трябва хубаво да изцедите вода от тиквичките. В противен случай сместа става с подобна консистенция. Изпитала съм много рецепти и мога със сигурност да Ви кажа, че изцеждането е сред най-важните неша.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, днес имах голям провал с кюфтета от тиквички. Първо сместа беше,като сопол изобщо не се оформяше, докато оформях едното кюфте ми падна на чорапа, другото изгоря почти. Ужас
Как да ооравя сместа да не е така сополива
Рендосваш на ситно ренде и хубаво осоляваш тиквичките. Изцеждаш, колкото можеш по-дълго, като притискаш периодично. Ако не разполагаш с много време, слагш галета докато докараш сносна консистенция.
Както са писали преди мен, изцеждането е най-важно.

Друг вариант е да ги "сипваш" с лъжица върху хартия за печене и във фурната. Може и цялата смес да опечеш и да нарежеш после.
Виж целия пост
# 11
За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия