Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за регистриране като фрилансър във Франция

  • 538
  • 2
Здравейте, чудя се дали някой има опит с регистрирането като auto entrepreneur във Франция. От близо година съм тук и живея с приятеля ми, който е французин. Занимавам се с изкуство (правя анимационни филми и илюстрации) и работя с хора от различни места по света. Искам да започна да се осигурявам тук и да издавам фактури от Франция (досега съм се осигурявала в България), но тъй като френския ми още не е много добър, ще ми е полезно ако някой сподели опит. В района на Реймс съм, ако това има значение
Виж целия пост
# 1
Най-добре ще бъде да се обърнете към счетоводител. Особено като не знаете езика. Първо ще може да ви направи изчисления на данъците и да ви каже по какъв начин да се регистрирате, за да плащате възможно най-малко. Освен това без добри познания на езика и изобщо социалната система, едва ли ще можете да си подавате сама данъчните документи и т.н.
Аз имам опит в Англия и Испания. И на двете места съм била със счетоводител, защото иначе не става. Особено в Испания. Доста са сложни нещата. А и данъците са високи и всяко спестено евро е добре дошло.
В Англия например беше по-добре да имаме фирма.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, аз се регистрирах миналата година като auto entrepreneur. Тъй като не исках да пропусна никой детайл, действително използвах услугите на адвокатса фирма, която мога да препоръчам, тъй като много добре си свършиха работата и ми обясниха всичко, което не ми беше ясно - става въпрос за CaptainContrat.
Регистрацията през тях ми излезе около 80-90 евро и всичко беше готово за няколко дена.

Не съм имала нужда от допълнителни усулуги след началната помощ от тях, декларациите си попълвам онлайн, условията вече са много опростени за фрийлансърите и сайтовете са на френски и английски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия