Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога се отразяват ЗО в системата на НАП

  • 1 549
  • 38
# 30
А като кликнете върху справка за задълженията и плащанията и изберете от падащото меню НЗОК какво излиза?
Не би трябвало да е празно...
Празно е

Заявих декл 7 доста късно, заради операцията ми, понеже не бях добре. Безработна съм от 13 Март на бордата бях до 13 Юли. На втората снимка се вижда. 12 октомври заявих декл 7 с дата 13 Юли. Тогава платих, излезнаха ми задължения и от тогава ни вест ни кост от НАП. Плащам на посоки сама, с малко закъснение както споменах, но задължения нямам, нито никъде пише пито платено. по неясни за мен причини нямам нищо в профила. Здравните права не са ми спрени.
Виж целия пост
# 31
Странно. Би трябвало и за 2021 да има нещо. Мисля че щом имате пик и от колцентъра на националния телефон може да помогнат. Обадете се утре през работно време. Аз нямам представа защо се получава така.
Виж целия пост
# 32
Благодаря ви за отделеното време и желание да помогнете. Ще се свържа с тях непременно.
Лека вечер!
Виж целия пост
# 33
Здравни права ще изгубите едва след три месеца не плашане на здравната осигуровка. Да не би някой да е подал грешна информация че работите на трудов договор? Много странно, наистина. Когато влизате през е-услуга, ви изписва, че сте здравно осигурена, така ли?
Иначе при плащанията винаги или почти винаги се получава разминаване. При плащане през бакова сметка (е pay) и подобни, т.е  когато плащането не минава директно по сметката за здравно осигуряване, често минават 2-3дена докато банката нсреди и преведе сумата. Затова има разлика в лихвите. Но не мисля, че лихвата в случая играе някаква роля. Мисля че по телефона поне ще ви кажат дали има някъде разминаване и проблем.
Виж целия пост
# 34
Brumm, няколко пъти поглеждах секцията за активни договори и няма регистрирано нищо. Аз също се замислих за подобен вариант, въпреки че ако има такова нещо ще да е някаква голяма грешка. Плащам по интернет, да, и в началото страшно се бях зарадвала че ми излизат суми, данни, и прочие в профила с ПИК. Но какво стана след това идея си нямам. Ще се обадя, дано някои ми обърне внимание. Поне ще опитам.
Виж целия пост
# 35
Здравейте! Имам подадена Декларация 7 на 22.02.2021 и въпреки това още не са ми отчетени като платени тези за месеците Ноември 2020, Януари  и Февруари 2021. Имам и платежни. На какво може да се дължи това и само на място ли може да се уреди този проблем?
Виж целия пост
# 36
От коя дата е посочено в декларацията, че ще се осигуравяте на собствено основание? Подадена на .....дата не означава, че от тази дата се осигурявате.
Виж целия пост
# 37
В декларацията съм написала , че се осигурявам на собствено основание от 20.08.2020 и я подадох в края на Февруари. Платила съм си здравните осигуровки за посочените месеци но не не са отчетени като платени и се чудя каква може да е причината.
Виж целия пост
# 38
Ами, звъннете и попитайте, малко по рано в темата се обсъждаше точно това. Може да е сгрешено платежно, може сумата да не е преведена вярно, може да са се покрили лихви и да е останала главница неплатена. Няма как да ви кажем ние къде е разминаването.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия