Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор за име на момиче

  • 2 012
  • 44

Анкета

Имена:

Опции:

* Може да изберете максимум 4 опции.

# 15
От трите само София ми хсресва, но не ми е приятно, че е много масово, разбира се това не е толкова съществено щом името е хубаво.
Виж целия пост
# 16
Гласувах за София и Ава.

И не че е от чак такова значение, но явно Ава Гарднър само в България така се произнася, на английски името е Ейва. Но мен лично Ава повече ми харесва от Ейва де 🤷🏻♀
Виж целия пост
# 17
Гласувах за София. Другите две не ми харесват. Ева, Дея и Доротея ми звучат по - добре.

Ava на английски се произнася Ейва и е производно на Ева, но на немски е Ава. Имат го като отделно име, идващо от старогерманското avi - желан/желана.
Виж целия пост
# 18
София - по-завършено и тежко ми звучи от Ава и Теа, но пък наистина е доста популярно и често срещано.
Виж целия пост
# 19
Гласувах за София и Ава, и двете ми харесват. Значението на София е чудесно. Теа звуково ми допада, но написано по този начин ми е като с правописна грешка ("-а" вместо "-я" накрая), а написано с "-я", както би трябвало да се изписва на български според мен, звучи като "тея", разговорна форма на тези.
Виж целия пост
# 20
От тези имена определено предпочитам Ава.
Виж целия пост
# 21
София.
Виж целия пост
# 22
Нито едно не ми харесва. Но гласувах за София, защото е най-нормално, старо, класическо. Ава не е лошо. Теа ми е много измислено.
Виж целия пост
# 23
Ава е вариант на израелското Хава, но в повечето езици Х не се произнася. На мене това име не ми харесва. Има такъв прах за пране.
София е чудесно име и се произнася лесно на много езици.

Виж целия пост
# 24
Теа пък е чай 🤷🏻♀ Не е ок да си кръстите детето чай
Виж целия пост
# 25
Да Simple Smile На английски се пише точно като на български. Освен в България (и Гърция), навсякъде ще го четат като "тий".
На български Теа, Леа, Камеа, Мариа... са сбъркани, имат правописна грешка.
Виж целия пост
# 26
София Heart

Аз имах съученичка Тереза, не знам защо всички и казвахме Теа. Хич не мелихме брашно с нея, та оттам и името не харесвам.
Виж целия пост
# 27
Ава от мен.
Виж целия пост
# 28
София ми харесва най- много.
Виж целия пост
# 29
Един глас за София и от мен! 🤞🏻
Освен, че няма да се бърка, е лесно з а помнене, произнасяне (включително от дете) и е международно. Също много важно за мен - женско е, а не производно на мъжко име. Макар че за последното, другите в списъка също не са, но пък както са писали и другите дами, се асоциират с различни неща.
Успех! ☀️
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия