Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дванадесети клас - първите профилирани

  • 39 856
  • 756
# 555
Mrs. L, като се прибавят и домашните по английски, ако сте при същия преподавател и подготовката по билогия,химия и математика в МГ - ще е ангажиран, но мисля че ще се справите.
Между другото преди месец някой ме питаше за добър учител по химия в града. Май трудно се намира.

Според мен вместо тези две години профилиращи, дет никой не ги разбра защо са и колко се научава, трябваше да редуцират средното образование до 11 клас и да си учат равномерно предметите тези 4 години. Сега езиковите учиха половината предмети за две години. Няма такъв шаш просто. А профилирането - две години преподаватели, които не са готови и често сега започват да учат това което преподават. И в крайна сметка  се опитват да преподават нещо, което не се знае как ще бъде окачествено. Сега имаме деветнайсетгодишни, които ще търкат чиновете, а мен ще ме викат на родителски срещи. Смешно. В Германия ,Русия, и къде ли не - наборите са вече студенти.
Виж целия пост
# 556
Абсолютно, това профилиране се оказа още по-недомислено от това, което си представяхме в началото.

Иначе от миналата година е с нов преподавател по английски. Отдъхна си той и взе, че изкара и шестица Joy
Виж целия пост
# 557
Наборът си гние у нас. Оня ден беше на листовки и една точка не му достигна да мине. Беше бесен. Сега се е активирал и само решава. Вторник- втори опит Simple Smile.
И Сашето беше така Simple Smile)) Все точка не ѝ достигаше, после ги взе с една точка над изискваните Wink

Амбър, Сашето си сложи през юни Янсен. Ние у дома твърдо не искахме иРНК ваксини и сме с векторни. В работата ми идвА Кантарджиев да разяснява на началниците неща, свързани с ваксините. Още не се знае за бустърните дози дали ще се слагат. Като го попитах дали да си изследвам антитела преди евентуална трета доза той ми каза, ако искам да подпомагам лабораториите  да се тествам Wink
Ралито я тествах и тя има <0,4 при отр. резултат <0.8. Или никога не се е сблъсквала, или е имала малко антитела, които са изчезнали. Честно казано за нея се притеснявам. Дано поне ваксинираните ученици да не биват спирани от училище.
Виж целия пост
# 558
Мъката с листовките свърши, взе ги от третия път. Но пък от вчера е болен. Цяла нощ смъквах температура, а се побърках от притеснения какво ще се окаже като отидем на лекар . Какво доживях да се радвам, че е гнойна ангина, а не нещо друго. Останалите вкъщи си отдъхнаха спокойно.
Виж целия пост
# 559
Здравейте!
Пуснах този пост в темата на седмокласниците, пускам и при бъдещите абитуриенти, очаквайки мнения по въпросите ми.


Тъй като много отдавна не пиша в темите за ученици, ще се представя. Бивш учител по БЕЛ съм, с опит в преподаването и на частни уроци. Откакто започна пандемията, не се занимавам вече с преподаване и нямам идея как стоят нещата с това онлайн обучение, което наложиха последно време. Затова и реших да се допитам до хора, които гледат нещата от страната, която ми трябва.

Мой бивш ученик е решил да направи онлайн платформа за подготовка за НВО и матура. Иска аз да направя програмата по БЕЛ. Идеята му е да подготвя уроци от типа: как да се подготвя сам за НВО(матура) по време на пандемия? Момчето е професионален видеооператор и иска уроците да имат и анимирана част, там, където трябва да се наблегне на нещо, където е най-трудно и подобни. Тоест иска да е нещо по-различно от скучното преподаване. Може да има и онлайн уроци по зуум за въпроси евентуално в някой определен ден. Идеите са още в начално ниво. Казах ,че ще помисля.

Мисля, но не мога да реша дали си струва? Дали подобна платформа може да събуди някакъв интерес? В момента работя друго и за да осъществя този проект трябва да загърбя работата, с която се издържам, а не искам да пилея време и сили в нещо, което може да се окаже лоша идея. Предполагам, че ме разбирате...
Мислите ли, че вашите зрелостници биха ползвали такава платформа?
Вие бихте ли платили някаква сума за достъп до подобно нещо, защото поне инвестицията трябва  да се покрие и достъпът няма да е напълно свободен?
Чакам честни, искрени отговори, за да реша дали си струва да участвам. Вече не съм съвсем млада, за да се хвърлям във всяка авантюра.
Мерси на тези, които ще отговорят! Всяко мнение, дори тези, които не са отговор на въпросите, които зададох, може да са ми от полза, докато решавам.
Виж целия пост
# 560
Не смятах и не смятам да залагам на каквито и да е допълнителни занимания по БЕЛ за НВО в 10 клас или ДЗИ в 12 клас. НВО по БЕЛ в 10 клас няма никакво значение, ДЗИ по БЕЛ ще се вписва в дипломата, но не влиза в общия среден успех. Доколкото университетите и специалностите, към които се насочва синът ми, нямат изискване за минимален успех от матурата по БЕЛ, оценката на тази матура отново няма значение. Освен това на тази възраст би трябвало да имат добра основа по БЕЛ, както и умения за самоподготовка и наваксване на евентуални пропуски в обучението си. В 12. клас, когато вече гледат напред и се чудят защо на 19 години още са ученици, ми се струва абсурдно да имат допълнителни занимания по БЕЛ в школа, било тя и онлайн. И за финал трябва да се вземе предвид учебната програма, която с безкрайното повтаряне на едни и същи автори, произведения и клишета, е изпепелила и последните искри любов към предмета дори сред най-заклетите му почитатели. За седмокласниците нещата може и да са различни. Най-добре да питате в техните теми.
Виж целия пост
# 561
Дали ще има успех такава платформа зависи много от начина на поднасяне на материала, от оформлението, от рекламата дори. Според мен ще има интерес, но поне в началото цената трябва да е по-скоро символична, за да се пробва и да придобие популярност. Виж "Уча се" колко добре се развиват.
  По време на първия локдаун, март 2020, имаше едни уроци по БЕЛ по БНТ , не помня коя точно БНТ. На няколко пъти "хванах" учителки, обясняващи синтаксис, които говореха толкова добре и толкова ясно ставаше всичко, че даже аз го разбрах. Grinning А всъщност мъжа ми ми каза за тези уроци, че са много интересни, защото ги коментирали колегите му и ги гледали когато могат. Simple Smile
  Та мисълта ми е, че има място и за такива неща в нета, но дали ще се развие и колко зависи от много фактори.
Виж целия пост
# 562
Аз също мисля, че подобна платформа би била полезна. Но специално за 12-класниците, трябва да бъде направена, така че да ги привлече и да решат, че искат да гледат и слушат. Т.е. да бъдат самите те убедени, че желаят да я ползват. Матурата по БЕЛ може да не се ползва в чужбина, но в България се взима за кандидатстване на някои места, така че не е маловажна. На моята дъщеря също няма да бъде взимана, но на мен, че и на нея изобщо не ни е все едно дали в дипломата ще се мъдри добър 3,50 или Отличен 5,50. В този ред на мисли, тя е потърсила помощ от учител да попълни някои пропуски. Но има младежи, които биха се самоподготвили.
И аз като леля Ог смятам, че първоначално не трябва да бъде скъпо ползването на такава платформа. Уча.се беше безплатно в началото. Когато се утвърди като полезно, едва тогава стана платено и разбира се доста по-качествено. Не знам дали бихте имали някаква печалба в началото, но аз като цяло съм икономически профан и нямам никакъв поглед върху тази материя.
Виж целия пост
# 563
Благодаря за мненията!
като начало се предвижда да е за 7-ми клас, после да се включат и други класове. Изглежда обаче икономически няма да бъде изгодно. А работата ще е много, за да се подготви. Може би Уча се стига засега Simple Smile
Виж целия пост
# 564
Успешна последна училищна година на наборите! Heart
Пожелавам им да бъдат здрави, да успеят да се подготвят за университетите и матурите, и изпитите, и всичко, което им предстои! Simple Smile Пожелавам им като завършек на ползотворната година да бъдат красиви на бала си и да се повеселят подобаващо! Simple Smile
Аз днес се вълнувам както на първия учебен ден Simple Smile
Виж целия пост
# 565
Успешна учебна година.

Никога не съм се вълнувала на този ден. Като ученичка ме разстройваше, защото свършваше ваканцията и свободата и започваха досадните задължения. За Светослав е същото като гледам. Прибра се на 10 и почти не го виждам в къщи. Каза че има няколко дена ваканция и ще им се наслади напълно, защото - "След няколко дена животът свършва"  Надявам се това да означава, че ще обърне внимание на училището като за последно.
Виж целия пост
# 566
Нека е успешна, здрава, вдъхновяваща последната учебна година в училище за нашите наборчета Simple Smile
Всеки да постигне това, към което се стреми и да имат незабравими емоции при завършването.
Не е за вярване колко бързо мина това време.
Кога беше първокласничка девойката?

Днес не отидох с нея, макар че ми се искаше. По същото време отидох с осмокласничката в нейното училище.
В училището на наборката има традиция дванайсетокласниците да водят първолаците. Това ми се искаше да видя, но доколкото разбрах, не е имало родители на нейни съученици. Или пък не ги е видяла.
Имат две деца карантинирани Frowning1

Миналата седмица на госпожицата й беше доста емоционална. Дойде гаджето да се запознаят на живо. Германец е. Запознаха се в интернет и като пламна една интернет любов ... Ами в модерни времена живеем.
Но й се ядосвах много. Вместо да си упражнява немския, тя говори с него на АЕ. Аз пък си поупражних доволно немския, ама аз няма да се явявам на ДСД.
Но и да я похваля. Онзи ден си взе сертификата за Б2 по РЕ.
Усилено си прави папката за изпита. Тези дни само с това се занимава.
Виж целия пост
# 567
Браво за сертификата!
Това с гаджето ме разби Simple Smile Как така по интернет?
Моето си спести ходенето до училище днес. И тя трябва да готви папката за ДСД. Срокът им бил 30.09.
На добър час на дванадесетокласниците! Да им е спорна и спокойна годината!
Виж целия пост
# 568

Но й се ядосвах много. Вместо да си упражнява немския, тя говори с него на АЕ. Аз пък си поупражних доволно немския, ама аз няма да се явявам на ДСД.

  Има време, и на немски ще минат. Как е германчето. Обикновено им харесва в България.

Моето дете се насочва към житейските сертификати, пък да видим до къде ще я докара. Лека полека се оттеглям и го оставям да си прави грешките, както предложи. Не си взе уроци от работата цяло лято. За мен си беше по-скоро изгубено време , но установи че може да живее самостоятелно и да се оправя. Не че е кой знае какво. Готов е да работи и да открива нови възможности , но като че ли не му се занимава с учене. Надявам се да завърши 12 клас.
Виж целия пост
# 569
Успешна учебна година на дванадесетокласниците. Да са здрави, целеустремени и щастливи през тази последна година като ученици.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия