Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На пазар във Варна - тема 63

  • 26 350
  • 723
Кога, Къде , Какво - питайте, споделяйте,
нека сме си полезни!


Виж целия пост
# 1
Някой знае ли откъде мога да купя ориз сорт "Бомба"? Онлайн видях къде има, ама мерси! Grinning
Виж целия пост
# 2
Записвам се.
Търся си бял оцет - къде продават?
Виж целия пост
# 3
Записвам се.
Виж целия пост
# 4
В Лидъл има бял оцет, но май като има италианска седмица. Имам един оризов оцет за суши, но не помня от къде е, може би от Булмаг или Лидъл.
Виж целия пост
# 5
В Булмаг има оризов.
Виж целия пост
# 6
В Лидъл има бял оцет, балсамов обаче. Не е тематичен, но са по 2 бутилки в смесения кашон от три вида балсамико и трябва специално да го търсиш. Много е мек и нежен на вкус.
Виж целия пост
# 7
Записвам се.
Търся си бял оцет - къде продават?
В Метро има различни видове бял оцет.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за новата тема.

 По темата за ДГ и прочие, обикновените ДГ също имат логопеди, психолози и специални педагози. Особено ако имат разтропани директори които отделят бюджет и ги назначават. Логопедът посещава групите следи за наличие на проблеми, търси начин да се свърже с родителите при нужда  и комуникира с тях. Същото и с другите специалисти. Често работят в комплект особено ако детето е с проблем.
Виж целия пост
# 9
Записвам се.
Търся си бял оцет - къде продават?
В Била има, в СБА също.
Виж целия пост
# 10
Kristaline, масовата група в ЛГ е само 1 и приема за нея е през 4 години.
Откриха я за набор 2013, миналата година приеха набор 2017 и така до набор 2021.
Оздравителната група също е една и там децата са смесени по възраст.

_re_ge_, разликата е тази, че тук всяка група си има логопед и той работи ежедневно с децата.
Влиза в групата както и 2-3 пъти седмично взема всяко дете по отделно в кабинета си.

Още нещо, което доста се оценява и заради, което се търси градината е броя на децата. С логопеда учителите на групата стават 3 и често са по две в стаята + лелята, а децата са 16-17.
Директорката и сестрата също прекарват голяма част от деня в групите.

Blue, добре е написала за януари.
Синът ни го записахме през февруари и беше предпоследен в списъка, защото групата беше вече запълнена. Пролетта доста деца бяха върнати, защото повечето родители започват търсене април, когато е масовото класиране.

Ще съм честна с вас и ще ви кажа, че потърсих градината заради условията, логопедичната грижа също беше в плюс.
Имах притеснения, ако има деца с проблеми как ще се отрази на детето ми и да няма негативен ефект.
Ами ние имаме 1 дете наистина с проблем в цялата група. Повечето просто още не говореха чисто и правилно в първа група, но на ~ 3години не всяко дете говори като възрастен така или иначе.
Много родители търсят градината наистина заради отношението, грижата, броя деца, локацията...
За 4та година сме там и мога спокойно да кажа, че това си е една съвсем нормална детска градина на чист въздух в морската и със засилена логопедична грижа.

Адресната регистрация няма влияние.
Имаме деца живеещи в Младост, центъра, извън града.
Трябва само на родителите да им се пътува.
Виж целия пост
# 11
По повод запитването ми за градината, първо ще се извиня, ако съм прозвучала не на място, не съм искала да обидя никой. Аз особено много обичам децата, не ги деля, за мен всички са с равен шанс, с или без специализирана нужда. Имам огромни интереси в логопедията, в момента се самообучавам вкъщи с няколко книги, по разбираеми причини, но някой ден съм решила да уча. Логопеда не е това лице, което едно време беше прието да се търси само при изявен проблем. Осъзнавам огромната помощ, която оказва на подрастващото дете една такава специализирана помощ. Отсега търся и се информирам, къде може да получим такава, макар малката да е още много малка. Благодаря ви много за обясненията, надавам се някой ден да успеем. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Разводнихме темата, извинявам се на всички, които не ги засяга пряко. Хората във Варна трябва да знаят, че има място, където се грижат за децата с любов, добро отношение и професонална помощ. Градината е търсена точно в тези две направления- условия за отглеждане и индивидуални занимания с професионалисти. За съжаление, децата със СОП и ГРР са все повече в днешно време, във всяка група в Дг, във всеки клас в училище. Дано има повече специалсти, които да помагат на тях и на нас, родителите, защото признаването на проблем е първа стъпка към преодоляването му.
Виж целия пост
# 13
Къде във Варна мога да купя диамантени гоблени?
Виж целия пост
# 14
В галерията на Мария Луиза ,по реда на Варчев дето е,Пикасо се казва.Там гледах.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия