Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем по дървесната кора на ябълка

  • 740
  • 6
На вилата имаме ябълка сорт Карастоянка и в началото на месеца забелязахме проблем по кората ѝ. Показахме снимка в две агроаптеки, но хората там не могат да кажат какво може да ѝ има. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и имате ли представа какво всъщност е?

Скрит текст:


Виж целия пост
# 1
Възможно ли е да и e прекалено суха почвата?
Чела съм в нета, че се получава напукване и от прекалено рязка смяна на температурата за кратко време.
Нашата ябълка е бебе, но сме я варосвали няколко пъти.
Пробвайте есента, може и да помогне за короната.
Виж целия пост
# 2
Не мисля, че е суха почвата. Бяхме свидетели на рязка смяна на температурата няколко пъти - от около 20 градуса до доста хладно време. На есен варосахме дръвчетата, на едната снимка се вижда до къде сме варосали върпосната ябълка.
Виж целия пост
# 3
Най-вероятно е от рязката смяна на температурата, водата замръзва и се разширява рязко. Не прилича на никоя болест. ¯\_(ツ)_/¯ Може да огледате отблизо дали там където се е обелила кората не се виждат някакви малки черни гадинки, най-вероятно не, но все пак вижте на място. Ако е чисто нищо му няма.
Виж целия пост
# 4
Няма мушички, червейчета и други същества по кората.
Виж целия пост
# 5
❇Sisi_91❇, мисля, че не бива да се притеснявате. Преди години питах в един форум /вече не се поддържа/ за същия проблем. Успокоиха ме хората, както и теб сега. Нищо им няма на дърветата. Ние дори не ги варосваме.
Виж целия пост
# 6
Надявам се да оживее, защото ни е най-добото плодно дръвче в двора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия