Но от първостепенно значение при взимането на решение за покупка е самото съдържание на яйцата, особено в този период, когато консумираме повече от този продукт.
Един мит, с който се срещаме всеки ден, е, че яйцата не е добре да се консумират от възрастни хора или повече от 2 – 3 на седмица. Робувайки на тези остарели разбирания, се лишаваме от изключително полезна храна с естествено за тялото ни съдържание. Истината е, че яйцата са богати на витамини и минерали. Яйцето съдържа всички витамини освен витамин C. То е и един от малкото естествени източници на селен – елемент, който е мощен антиоксидант, подпомага силния имунитет, съдейства за здрава кожа и коса, сърце и щитовидна жлеза и оптимален метаболизъм. Доказано е, че усвояемостта на селена от яйцата е в пъти по-добра от тази на хранителните добавки.
Когато говорим за съдържание, трябва да отбележим, че не всички яйца са с еднакво съдържание на полезните вещества. Повечето яйца, рекламирани със съдържанието си на селен, всъщност съдържат нищожни количества от този елемент. Единствено ние от "Багрянка" правим периодични изследвания на съдържанието на яйцата по редица показатели и ги споделяме открито с потребителите.
Високото съдържание на всички витамини и минерали в нашите яйца се дължи на висококачествената храна, с която се хранят кокошките, и органичния селен, който се добавя към нея. Базата ни се намира близо до с. Багрянка и е изградена по всички последни световни стандарти. Кокошките имат необходимото пространство, а снесените яйца се отвеждат по специален начин, за да не бъдат счупени и най-вече да нямат досег с отходните субстанции на кокошките.
Нашите съвети
- Можете спокойно да консумирате по 2 – 3 яйца дневно, с което ще си набавите цялото необходимо количество селен, витамин D и витамин B12;
- Не се притеснявайте от холестерола, както знаете той се дели на добър и лош, а в яйцата е от добрия, който ви е нужен за нормално функциониране на тялото;
- Не обработвайте топлинно яйцата прекалено дълго, защото така полезните вещества се разграждат.
Варете яйцето максумум 5 – 6 минути, за да запазите каротените и ксантофилите в жълтъка. Те правят нашия жълтък оранжев и много полезен;
- Можете да съхранявате пресните яйца и извън хладилник за около месец;
Включете се в нашата игра!
Споделете с нас дали сте пробвали яйца "Багрянка"! Колко често консумирате яйца през седмицата и как предпочитате да ги приготвяте?
На 29 април трима участници ще спечелят кашон с яйца "Багрянка". Всеки кашон съдържа 96 яйца.
Запознайте се с общите условия на играта ТУК.