Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вадене на задграничен паспорт на дете при разведени родители

  • 891
  • 4
Здравейте , на кратко предстои ни вадене на задграничен паспорт ( първи ) . С бащата на детето ми сме разведени и не поддържаме добри отношения . Знаете ли какви документи са ни необходи ? Предполагам няма да откаже детето да пътува , става въпрос за състезание и аз няма да присъствам , ще пътува с отбора . Разбрах , че трябва да ми предостави пълномощно за пред паспортна служба , защото едва ли ще дойде лично. Какво трябва да е това пълномощно ?
Виж целия пост
# 1
Нотариусите знаят какво трябва да е. Но освен него ще трябва да даде и нотариално заверена декларация, че е съгласен детето да излиза от България. Най-добре да е безсрочна и да пише, че е съгласен детето да излиза самостоятелно, за да не се налага за всяко състезание да прави нова декларация.
Виж целия пост
# 2
Благодаря , а пълномощното предполагам е стандартна бланка , попаднах в нета на много примери , които можеш да изтеглиш и съответно само да занесеш при нотариуса попълнена  ?
Виж целия пост
# 3
В пълномощното на дъщеря ми пише точно с кой отбор пътува, кои са лицата, които са придружители и също така, че е разрешено пътуване в светлата и тъмната част на деня. Не знам дали е специално изискване, или просто ръководителите й са решили за по-голяма сигурност да добавят и тези данни.
Виж целия пост
# 4
Документи за паспорт се подават от двамата родители или от единия с пълномощно от другия. Паспортът може да се получи от единия родител. На сайта на Гранична полиция е публикувана декларацията, необходима за излизане на непридружено от кой да е от двамата (или и двамата) родители дете. Всичко друго е интерпретации на нотариуси.
Декларация
https://www.mvr.bg/gdgp/%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия