Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рефлукс и газове при новородено

  • 1 709
  • 2
Здравейте, нашата бебка е на 12 дена и има рефлукс. След всяко хранене повръща-понякога повече, друг път по-малко. Аз кърмя. Изписаха ни сироп, който уж сгъстява кърмата след хранене. Имаше някакъв ефект, но дори да не повърне, винаги връща малко храна. Коремчето й е пълно с газове и постоянно къркори и я мъчи.
След хранене оригва много трудно, а понякога и не успява. Оригването е истинска мъка,но дори да успее да оригне, после пак връща храна.
Давам й отделно и пробиотик (Биогая), но не виждам да има подобрение някакво.
Когато я накърмя, заспива и после докато е у нас на ръце си спинка, но оставим ли я в креватчето, започва да я свива коремчето, да връща храна и се разбужда, съответно няма повече спане, а детето се мъчи.
Въпросите ми са следните:
1. Какво правите за справяне с рефлукса?
2. Успява ли бебчето ви да заспи след като върне/повърне?
3. Давате ли пробиотик и ако да-какъв?
4. Мислите ли, че газовете са колики е трябва да започнем даване и на капки за колики? Притеснявам се, че ще станат много нещата, които й даваме- сироп, пробиотик, витамин Д
5.  Успявате ли да оригнете бебето, кои пози са най-успешни при вашето дете?

Благодаря за отделеното време.
Виж целия пост
# 1
С дъщеря ми нямахме кой знае колко проблеми с коликите. Не съм давала нищо освен лефакс. Връщаше мляко, но не всеки път след хранене. Повдигнете матрака леко така, че главата да е малко по-високо разположена. Носенето в слинг помага страшно много. И нещо, което страшно много почогна при нас, препоръчано от акушерката, която идваше вкъщи първите три месеца. Слагаш бебето по корем на едната си ръка, главата застава малко над лакътя, за да е на високо. С другата ръка хващаш от коремчето към дупенцето. И започваш да клякаш. Колкото можеш. Клякаш, ставаш. Ще видя дали мога да прикача снимки, ще търся в интернет. Тези упражнения при нас помагаха, много лесно изкарваше газовете.
Получава се нещо, подобно на тази поза. Надявам се да си ме разбрала:
Виж целия пост
# 2
Здравейте, виждам че е минало време от пускането на темата. Успяхте ли да откриете решение или израстнахте проблема? Имаме подобни проблеми като сме на 20 дни. Много лакомо яде, трудно оригва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия