Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Свободното време на сам родител

  • 4 347
  • 62
Друга тема ме провокира да пусна тази. Като разведена с дете и натоварена работа, на практика ми остава много малко свободно време. В пандемията ограничих максимално и помощта от родителите ми, съответно съвсем останах без такова, освен уикендите, когато бащата взима детето. Синът ми е 4-ти клас - в четири от дните от седмицата ходи на английски или спорт като аз буквално изхвърчам от работа, за да го водя и връщам. Прибираме се към 19.30 или последните седмици, като е топло, излизаме в парка 2-3 дни. Поне един ден през седмицата готвя, другите се налага нещо да пооправя, да погледнем домашни, често работя по нощите, защото имам недовършена служебна работа. Виждам се с приятели евентуално в парка с децата. Интересно ми е разведените жени, без родители наблизо, как се организират за срещи с мъже или изобщо с други възрастни без децата?
Виж целия пост
# 1
Че твоят син е почти голям момък, скоро ще се движи самостоятелно. Smile Питаш ли ни майките на петгодишните момиченца. Smile
На твое място бих говорила с бащата да помага, ако имам ангажимент. Разбирате ли се?
Виж целия пост
# 2
Бях в същото положение със сина ми след развода. Трудна работа. Детето в първи клас, работата ми далече, родителите ми в друг град, ужас. С мъже съм излизала, когато беше при баща си - тоест доста рядко...
За излизанията с възрастни, имах късмет в този форум да се съберем една чудна група сами мами с деца, излизахме заедно, събирахме се по къщите с децата. Още сме си близки, дори само за това не мога да се отблагодаря на форума.
Виж целия пост
# 3
Лорелада, темата е по принцип, а не за мен конкретно. Просто се чудя как други успяват с логистиката.
Виж целия пост
# 4
Детето ми беше на две и малко. Нямах кола, трудно ми беше много в началото, защото ходеще на детска на десетина спирки от вкъщи. Свободно време почти нямах. Ма се случиха нещата. И  сега живеем вече почти пет години в разбирателство с втория ми мъж.
Виж целия пост
# 5
Sigma, а може ли да споделиш съвсем конкретно как си осигуряваше свободно време и колко е било то?
Виж целия пост
# 6
Свободното ми време беше само когато бащата взимаше детето. Другото време плътно до мен.
ММ ми беше клиент. Показа симпатии дста по късно след като останах сама. В началото едваше късно след като малкото заспи. Бая  време  ми трябваше да го запозная  и с дребното, въпреки че те се знаеха, но само покрая работата ми. Факт обаче че детето беше много малко и адаптацията беше много по лесно отколкото при по голямо дете.
Виж целия пост
# 7
По принцип внимавайте какво си споделяте от личния живот и вълненията ви, защото в бг мама бродят бдителни, четящи мненията ви мъже, от които си изравят това-онова. Един е тук, за да сподели и да си поговори, друг, за да си намери "отчаяни" бг мамчета, с които да се разнообразява. Много често ми пишат мъже, на които дори не съм срещала никовете, с претенции, че ме познават, харесват, ала-бала, многопластовата ми личност, предизвикателства.... Изчели са всичко, което съм писала (хора без работа) и им се философства, защитава, анализира, аргументира... Така че, очаквайте и конкретни мъжки предложения за разрешаване на проблемите със срещите и скуката. Ако ви интересуват никовете, ще ви ги споделя, но вероятно и на вас са писали и вече си ги знаете.
Виж целия пост
# 8
Хммм, много отчаяно да търсиш жена в бг мама Joy
Виж целия пост
# 9
Не съм баш самотен родител, но на практика съм сама през повечето време. Излизам си сама или с приятелки. Оставям малкия вкъщи сам, оправя се, на 10 е.
Не всеки ден, но примерно събота следобед излизам сама, неделя съм с децата.
Тъй като скъпият ми мъж никога не ми е помагал особено с децата, се оправям сама от години и логистиката ми е максимално улеснена - спорт и уроци само на пешеходно разстояние в квартала.
Виж целия пост
# 10
Разведена съм с две момчета, които скоро ще станат на пет. Нямам личен живот. Родителите ми са възрастни и помагат много ограничено. С бащата не съм в добри отношения и не иска да помага, а едното дете е с ТЕЛК и има нужда от водене на рехабилитация два пъти седмично. Предполагам, като пораснат, ще ми е по-лесно. За щастие колегите ми и шефът ми са прекрасни хора. Работата ми е отговорна, но по сърце. Не търся целенасочено срещи с мъже, ако стане, добре. Не мисля и да остана сама, обаче.
Сигма, всякакви изтращелняци ги има. Хора без работа.
Виж целия пост
# 11
И моят е четвърти клас.
Винаги е имало кой да ми помага.
Скрупули за запознанство с мъж съм нямала. Един приятел, и толкова.
Вече стои сам в къщи, може да ходи и да се прибира сам на училище / живеем на три минути пеш/.
Но, пусто, не иска да излиза да играе сам. Все съм залепена с него в парка или пред блока. Обяснявам си го с това, че е малко обидчив, малко драка, и ако се стигне до пререкание не ме търси да помагам, но му е по- спокойно като знае, че съм там някъде. Обаче пък като е при баща си, си обикаля сам с колелото, без страх. Не знам.
Виж целия пост
# 12
Аз замислям в скоро време някакъв театър или въобще излизане по ввчерно време по центъра и може би ще разчитам на майка ми. Но в нея не мога да съм сигурна.
Виж целия пост
# 13
Имам достатъчно свободно време, но разчитам много на родителите си. Те живеят в същия град, много обичат внучка си и винаги се радват да им гостува, тя също много обича да ходи там. Поне засега. Като я затресе пубертета предполагам, че няма много да я свърта там. Веднъж седмично остава и да спи там, а лятото изкарва по 3-4 дни всяка седмица при тях, а другите вкъщи. Иначе като сме двете е залепена за мен постоянно.
Виж целия пост
# 14
Друго си е с едно дете и по-голямо. С две малки е много трудно. А и едното детенце има леко изоставане, но ходи в нормална детска градина. Живея с родителите си в един град, съвсем наблизо сме, но помощта е малко. Вече са на възраст, но и нямат желание. Може би не са и длъжни
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия