Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 629
  • 339
# 45
Благодаря за оценката  Grinning
Да, тортата беше за прощъпулника снощи и всичко върху нея е от захарно тесто. Обувчиците намазах с глюкоза и мъничко вода за да станат лъскави. Вътре са два блата от по 3 яйца, чаша захар, чаша брашно и 1 бакпулвер, ванилийка. След изпичането ги сиропирах леко с карамелен сироп. Крема е от мляко, горена захар,масло и жълтък. Съжалявам, че няма снимка на разрез, но всичко се излапа вече....
Виж целия пост
# 46
Браво,невероятна е!

Как да устоиш на такава вкусотия!:)
Виж целия пост
# 47
Сега,ако дадеш и пропорциите за това захарно тесто ще ти бъда много благодарна!  bouquet
Виж целия пост
# 48
Сега,ако дадеш и пропорциите за това захарно тесто ще ти бъда много благодарна!  bouquet
Ама разбира се. То инфото е форумско леко променено от мен Wink
Захарен фондан
около 1 килограм пудра захар
1 пак. желатин (моят беше др.йоткер), разтваря се в около каф. ч. вода
1 супена маргарин
120 милилитра глюкоза
ванилия
Захарта се пресява и се изсипва в дълбок съд. В средата се прави кладенче.
Желатина се накисва в хладка вода за 5мин, след това се доразтваря на водна баня. Добавя се маргарина и глюкозата и всичко се изсипва в кладенчето + ванилията. Слдва голямо месене докато тестото се получи горе долу като пластелин. Каквото от него остане неизползвано се прибира в пликче в хладилника.
Виж целия пост
# 49
А каква боя ползвате ? И от къде може да се купи?
Търсих по магазините, но не намерих. До сега ползвах една за боядисване на яйца  на която пише, че става и за оцветяване на торти, сметана, кремове...но ми свърши, а другата седмица имам рожденничка.
Виж целия пост
# 50
diddi,благодаря ти !
Виж целия пост
# 51
eliss, аз съм облагодетелствена за боите защото свекърва ми ми даде от нейните запаси сладкарски бои.
Виж целия пост
# 52
eliss, аз съм облагодетелствена за боите защото свекърва ми ми даде от нейните запаси сладкарски бои.
Ех, ти си добре. Аз ще продължавам да търся.
Това което измислих е ако не намеря да ползвам по-гъст сироп, но така ще си осигуря само розово и евентуално жълто. А дали ще стане ? newsm78
Виж целия пост
# 53
diddi, страхотна творба! Всички сте невероятни! Случайно мернах темата и не мога да пропусна да ви се възхитя!  newsm51 newsm51 newsm51
Ще ви следя с интерес и ще се уча, а когато направая и аз нещо се се отчета! Обещавам!
Виж целия пост
# 54
Здравей

Аз си купих сладкарски бой от женският пазар има едно малко магазинче за здравословни храни почти към края на пазара.Имаха само течни.Използвах ги вече за рожденият ден на дъщератя и съм доволна.
Виж целия пост
# 55
Да се запиша и аз в любимата ми тема  Heart Eyes
Виж целия пост
# 56
Сега,ако дадеш и пропорциите за това захарно тесто ще ти бъда много благодарна!  bouquet
Ама разбира се. То инфото е форумско леко променено от мен Wink
Захарен фондан
около 1 килограм пудра захар
1 пак. желатин (моят беше др.йоткер), разтваря се в около каф. ч. вода
1 супена маргарин
120 милилитра глюкоза
ванилия
Захарта се пресява и се изсипва в дълбок съд. В средата се прави кладенче.
Желатина се накисва в хладка вода за 5мин, след това се доразтваря на водна баня. Добавя се маргарина и глюкозата и всичко се изсипва в кладенчето + ванилията. Слдва голямо месене докато тестото се получи горе долу като пластелин. Каквото от него остане неизползвано се прибира в пликче в хладилника.

Това нещо го месиш и от полученото си направила глазурата на тортата, обувките и цветенцата. Така ли?
Виж целия пост
# 57
Това нещо го месиш и от полученото си направила глазурата на тортата, обувките и цветенцата. Така ли?
Да, точно така. Плюс боички за оцветяване.
Виж целия пост
# 58
Това нещо го месиш и от полученото си направила глазурата на тортата, обувките и цветенцата. Така ли?
Да, точно така. Плюс боички за оцветяване.

Добре, но това нещо не засъхва ли в ръцете ти? Имаш ли време да го моделираш?
Обувките по твое осмотрение ли направи или ползва подсказки?
Виж целия пост
# 59
Мимито, тестото става като пластелин, не чак, но достатъчно добро за моделиране. Ако лепи добавяш още пудра захар, ако е твърдо, мъчичко вода или мазнина. Платненките ги правих по спомен от едни истински.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия