Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 631
  • 339
# 60
В сряда смятам да врътна тази тортичка.От много време насам,не съм запретвала ръкави.Ще пусна и снимки.
Виж целия пост
# 61
Извинете ме за въпосчето, но глюкозата каква точно е и от къде се взема? Става ли тази от аптеките? Тази дето е на прах, или течна... А тия бонбони дето все им забравям името... може ли някаква снимка? Да ги видя как изглеждат.
Виж целия пост
# 62
мога да отговоря само за глюкозата - течна, като мед в бурканче, аз съм я виждала в супермаркетите при диетичните храни
Виж целия пост
# 63
Здравейте мами   bouquet
Попаднах на един адрес с интересни идей,но за съжаление открих само част от многото декорации там: www.matthaes.de/buchshop/download.php?file=387516332X.pdf
Помогнете ми да намеря цялата книжка  baby_neutral

Здравей

Аз си купих сладкарски бой от женският пазар има едно малко магазинче за здравословни храни почти към края на пазара.Имаха само течни.Използвах ги вече за рожденият ден на дъщератя и съм доволна.


Можеш ли да ми кажеш в кой край на пазара се намира този магазин-от към Пиротска или от другата страна?Благодаря ти предварително   bouquet
Виж целия пост
# 64
diddi,  а може ли вместо маргарин да се ползва масло за захарния фондан?
Виж целия пост
# 65
eliss, предполагам, че може. поне не се сещам за причина, поради която да не може
Виж целия пост
# 66


Някой има ли идеи как да се спретне таз красота?
Виж целия пост
# 67
Здравейте мами   bouquet
Попаднах на един адрес с интересни идей,но за съжаление открих само част от многото декорации там: www.matthaes.de/buchshop/download.php?file=387516332X.pdf
Помогнете ми да намеря цялата книжка  baby_neutral

Здравей

Аз си купих сладкарски бой от женският пазар има едно малко магазинче за здравословни храни почти към края на пазара.Имаха само течни.Използвах ги вече за рожденият ден на дъщератя и съм доволна.


Можеш ли да ми кажеш в кой край на пазара се намира този магазин-от към Пиротска или от другата страна?Благодаря ти предварително   bouquet

почти към края на пазара от другата страна(не от пиротска), преди закритата част за зелен. и плодове , едно малко магазинче тип будка ,има много изложени подправки и диетични храни по витрината.Преди него имаше магазин за кафе по голям. Надявам се да съм те ориентирала, ако не го намериш влез в някой магазин и питай къде е , аз така го открих.
Виж целия пост
# 68
Здравейте мами   bouquet
Попаднах на един адрес с интересни идей,но за съжаление открих само част от многото декорации там: www.matthaes.de/buchshop/download.php?file=387516332X.pdf
Помогнете ми да намеря цялата книжка  baby_neutral

Здравей

Аз си купих сладкарски бой от женският пазар има едно малко магазинче за здравословни храни почти към края на пазара.Имаха само течни.Използвах ги вече за рожденият ден на дъщератя и съм доволна.


Можеш ли да ми кажеш в кой край на пазара се намира този магазин-от към Пиротска или от другата страна?Благодаря ти предварително   bouquet

почти към края на пазара от другата страна(не от пиротска), преди закритата част за зелен. и плодове , едно малко магазинче тип будка ,има много изложени подправки и диетични храни по витрината.Преди него имаше магазин за кафе по голям. Надявам се да съм те ориентирала, ако не го намериш влез в някой магазин и питай къде е , аз така го открих.

Благодаря ти   bouquet ще се разходя тези дни и дано го открия,никъде не мога да намеря такива бои.Ето още един адрес: http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=to … p;webside=4234713 , незнам дали го знаете,но има интересни идеи.
Ако някой може да ме светне това: http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=to … p;webside=4234688 как го правят ще съм му много благодарна   bouquet
Виж целия пост
# 69
Предполагам, че системата е следната:
Харесваш си картинката, отпечатваш я.
С игла перфорирах нагъсто контурите на изображението
Върху предварително разточения марципан (глазура) поставяш приготвения лист с картинката и на ръсваш отгоре какао.
По получените контури очертаваш фигурата с нещо (на мен ми прилича на разтопен шоколад, но може да има и готови смеси за тая цел)
Вътре се запълва с оцветени глазури.
Готовия лист с марципана се полага върху блата на тортата - покрит с крем (например маслен)
Виж целия пост
# 70
Ами то е ясно.

На подложка от марципан(в случая) или някакъв подобен чаршаф, прилагаш рисунката и с карфичка започваш да правиш дупчици в картинката и марципана(така се свалят кройки). После без да махаш картинката, поръсваш с какао, махаш внимателно картинката и на марципана се обявяват кафявите точки. Внимателно минаваш с разтопен черен шоколад и трансфера ти е готов. Не знам само, какво използват за запълване, но сигурно е пак оцветен шоколад. Но май там има рецепта за запълващата смес. След това запълваш и слагаш в хладилника да се стегне. Така транфера е готов и го слагаш на тортата.

Това разгадах без проблем и дано съм помогнала, но и аз искам да разбера, от какво се прави пълнежа за трансфера!

Супер линк, браво!

PS.Хапке сладка, много си бърза!   bouquet
Виж целия пост
# 71
На мен това с иглата не ми беше ясно,но сега разбрах.Много ви благодаря за обясненията   bouquet
Виж целия пост
# 72
Аз днес си закупих от сладкарската борса фондан  Mr. Green
Продават го само в големи рафасофки - 8 кг. Та сега си имам да си връткам кви ли не шуротии.
Ако някой все пак му трябва фондан мога да дам  Mr. Green
Виж целия пост
# 73
Аз днес си закупих от сладкарската борса фондан  Mr. Green
Продават го само в големи рафасофки - 8 кг. Та сега си имам да си връткам кви ли не шуротии.
Ако някой все пак му трябва фондан мога да дам  Mr. Green
Това 8 кг. като пари колко е? Може ли да се съфранява във фризер? Понеже не съм от София... откъде бих могла да си го купя аз?
Виж целия пост
# 74
 
Аз днес си закупих от сладкарската борса фондан  Mr. Green
Продават го само в големи рафасофки - 8 кг. Та сега си имам да си връткам кви ли не шуротии.
Ако някой все пак му трябва фондан мога да дам  Mr. Green
Това 8 кг. като пари колко е? Може ли да се съфранява във фризер? Понеже не съм от София... откъде бих могла да си го купя аз?
Килото е 1.90, общо - 15.20. Не мисля че трябва да се съхранява във фризер. Може би само в хладилник след като се отпечата. Зашото запечатано не го държат в хладилник.

И аз не съм от София. Живуркам във Варна. Такива неща се намират из сладкарските борси. Отиваш в някой сладкарски цех и най - любезно има казваш че търсиш такъв скад. Ако може да ти кажат от къде се снабдяват и така. На това място можеш да видиш страхотни неща.
Останах изумена. Има тактв набор от неща. Само дето все на едро и на сульо и пульо кат мен му излиза солено  Mr. Green
Иначе една торта с таквиз материали сигурно илиза поне с 50% по - евтина от сладкарницата Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия