Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Емоционално недостъпни мъже

  • 15 739
  • 589
Здравейте!
Как се справяте с емоционално недостъпните мъже? В смисъл занимавате ли се въобще? Питам понеже в различни етапи от живота ми се случи да срешна такива и въпреки че аз ги харесвам и те имат някаква поне минимална симпатия към мен, нещата не се получават. Чувствам се виновна сякаш вината е в мен, но те вместо да изчезнат мине се не мине време ми пишат или ме закачат, аз понеже съм глупачка се връзвам и се надявам този път да е нещо различно, но уви такова нещо няма. Какъв е единственият вариант блокаж и продължаване напред ли?

Точно миналия уикенд излизах с последния такъв. В събота то не бяха прегръдки, така силно ме стискаше че щеше да ме счупи от радост че ме вижда, в неделя ми вика ще се уговприм за събота да се видим и после напрактика изчезна. Пиша му в понеделник не ми чете съобщенията и не ми отговаря. Само да кажа че не сме правили секс, но и двата дни ги прекарахме целите заедно и после изчезна. Не разбирам. Бил е нараняван от бившите си. Даже си позволява да ми говори за тях, което въобще не ми харесва, но си говорим и за толкова много неща. Няма смисъл да казвам и че го намирам за много атрактивен. Но това беше втори шанс от Януари и освен да се чувствам отхвърлена и недостойна по друг начин не се чувствам. Какво да правя със себе си. Обвинявам се вместо да стегна и да продължа напред.
Виж целия пост
# 1
Този не е емоционално недостъпен, а просто незаинтересован. Заглавието не съответства с проблема.
Виж целия пост
# 2
това просто не е твоя човек. Продължаваш напред. Не се обвинявай.
Виж целия пост
# 3
Ама, това което описваш не е емоционално недостъпен мъж. Това е нормално. Той има право да се откаже, може да има друга, може да не му допадаш достатъчно. Това са нормални неща. Не всеки флирт прераства във връзка.
Виж целия пост
# 4
Какво има емоционалната недостъпност, с нежеланието му да ви вижда?

Моят е емоционално недостъпен - с ченгел вадя думи за чувства или разговори "за душата". Вашият си споделя всичко сам, просто не иска повече да се занимава.
Две различни неща са това, колкото и да ви се иска да е първото - няма нищо общо.
Виж целия пост
# 5
Авторке, тъсиш одобрението на недостъпни хора (често зад това се крие просто липса на интерес), защото така си доказваш, че струваш нещо. Проблемът е у теб.

Иначе, имам един такъв бивш. Първата му любов го зарязала грубо и оттогава го ударил на курвалък. Като съм се връщала назад към отношенията ни съм си мислила, колко проблемен беше, неспособен да гради нормални отношения, нормална привързаност, воден от комплекси, недоверие, ползващ манипулации, постъпващ страхливо. Осъзнах, че единствено кошмарна връзка можеш да имаш с такъв човек. Та, не ти трябват такива хора в живота, колкото и да могат да ти предизвикат първоначална тръпка.
Виж целия пост
# 6
Не се занимавай с такива. Да си пробутват номерата на други жени. Знам отлично за какво говориш. Аз едва сега, след 4 години, започнах да се съвземам от това, което ми причини един такъв. И аз, и ти, и всички сме били наранявани все от някого и нещо. Такъв е животът. Но, ако си точен човек, следващите няма защо да страдат без вина, защото някой някъде нещо ти е направил. Няма защо и ти, без да си направила нищо, да се измъчваш с някой айсберг. Съвсем нормално е да търсиш и получаваш топлина. Неговото не е нормално. Повече от 1-2 срещи с такива не!
Виж целия пост
# 7
Eмоционално неангажиран е. Ще ти пише, когато му доскучае, защото усеща, че се връзваш и му харесва да си гали егото с теб.
Виж целия пост
# 8
Именно това търся и искам да дам топлина. Но явно съм малко в повече и отделно много искам да дам топлина на някакви такива повредени.
Всичко идва от вкъщи. Нямам баща, израстнала съм с майка която нито веднъж не ме е прегърнала, не ми е дала обич и нищо освен скандали и психически тормоз. Ужастно много искам да намеря някой с който да се разбираме, да си говорим, да правим много неща заедно и да сме щастливи. Но обичам и с очите, което е огромен недостатък. Опитвала съм да бъда с много удачни, мили, възпитани, абе окей мъже, но като няма химия не лога да се насиля дори да ги целуна, какво остава за нещо повече.
Често ми се случва когато харесам даден мъж, той въобще да не прояви никакъв интерес към мен, което е окей, става продължава напред, аз също. Но си ги имам тези двамата дето си ме държат за любимец.
Единия е история отпреди 9 години. Излизахме, но нещо не се разбрахме. Той съвсем скоро сшед това тръгна с бившата си вече приятелка с която бяха 8 години. Сега е отново сингъл и разбира се се сети за мен. Пуска ми само фишеци, ама не иска да ми играе по свирката от рода да дойде да се видим иска аз да отида на центъра (не говоря за у тях, а за навън) и разни такива, иска да ме върти.

Този сега скорошния, познаваме се от януари. Тогава излизахме 2 пъти, той беше нещо изнервен, ревнуваше че може да си пиша с други и прочие и изчезна пак така яко дим на средата на чата.
Сега след 4 месеца се връща, аз се двоумях дали да му отговоря, но най-добрата ми приятелка ми вика пробвай, нали го харесваше и хоп пак същата работа. Не мисля че съм му досаждала. Не обичам нито да говоря по телвфона, нито да пиша дълги чатове. Но явко грешката ми е че и на двамата съм им казала в прав текст че ги харесвам, а явно това не трябва да се случва. Защото май започват да се държат така по този начин.
Виж целия пост
# 9
Осъзнаваш си донякъде проблема, това е хубаво. Просто спри да оставяш желанието ти да си с някого на всяка цена да е водещо.
Виж целия пост
# 10
Да, имам желание да съм на всяка цена с някого, но само с този, който харесвам. Но вие ме разбрахте чудесно.
Просто искам най-после да се почувствам щастлива и малко безгрижна. Искам да имам човек до себе си, а не успявам да го намеря. Искам някой да го е грижа за мен, а отново и отново попадам на мъже, който се вижда че искат да си играят с мен. И не говоря за тези двамата, защото те не са се опитвали нагло да ме вкарат в леглото си. Раздават го "платонично".
Виж целия пост
# 11
Но обичам и с очите, което е огромен недостатък. Опитвала съм да бъда с много удачни, мили, възпитани, абе окей мъже, но като няма химия не лога да се насиля дори да ги целуна, какво остава за нещо повече.

Напротив, не е, напълно нормално е.
Виж целия пост
# 12
Да, имам желание да съм на всяка цена с някого, но само с този, който харесвам. Но вие ме разбрахте чудесно.
Просто искам най-после да се почувствам щастлива и малко безгрижна. Искам да имам човек до себе си, а не успявам да го намеря. Искам някой да го е грижа за мен, а отново и отново попадам на мъже, който се вижда че искат да си играят с мен. И не говоря за тези двамата, защото те не са се опитвали нагло да ме вкарат в леглото си. Раздават го "платонично".


Вкопчването в една идея и страхът от самота не са добри съветници. Когато нещо ти стане фикс идея - то все повече ще ти бяга, защото по пътя към него ще направиш много компромиси и ще се обезличиш. И в крайна сметка пак няма да си щастлива с крайния резултат.
Започни да изживяваш нещата такива каквито са без да си поставяш крайни цели.
Виж целия пост
# 13
Проблемът не е в мъжете, а в теб. Лепиш се и обременяваш със своите несигурности. Реши си проблема, преди да създаваш връзки, иначе вечно ще се чудиш защо претърпяваш провал след гоустване след провал и така или до безкрай, или докато не намериш някой по-голям манипулатор.
Мъжете не са виновни за детството ти.

Ако си ок.с английския, ютюб е пълен с видеа на разни сертифицирани и несертифицирани коучове по въпроса.
Виж целия пост
# 14
Lale_Lili, а на колко сте години-и Вие и въпросния господин?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия