Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Издаване на акт за административно нарушение по ЗМДТ

  • 867
  • 6
Тази вечер в къщи ме очакваше писмо от Данъчното за съставяне на подобен акт за неподадена декларация за имот. Останах като гръмната. В последните две години не сме купували имот, който да декларирам (всъщност в живота ми веднъж съм по давала такава декларация, когато откупувах частта на леля ми от семейна къща).  След дълго умуване се сетих, че най-вероятно има нещо общо със смъртта на баща ми преди година, с който обаче не съм поддържала връзка може би последните 25г. Не знам дори дали и какво съм наследила от него, просто този човек не съществуваше в живота ми. Какво мога да направя сега, най-рано в понеделник ще имам възможност да отида до Данъчното да проверя. Но сега просто не ми дава мира. Нямам достъп до дома му, до документи, даже ЕГН-то му не знам. Знам, че заедно с активите се наследяват и пасивите, а аз нямам представа от живота му. Той има жива майка, сестра, племеннички. Излишно е да казвам, че и с тях не поддържам връзка и не сме в добри отношения. Приемам всякакви съвети.
Виж целия пост
# 1
Можеш още утре да им звъннеш да питаш какво се случва.
Виж целия пост
# 2
Ако сте единствено дете - сте единствен.пряк наследник, силно се съмнявам да дадат информация по телефона. Добре е да се снабдите с удостоверение за наследници.
Виж целия пост
# 3
И ако по никакъв начин не си се възползвала от наследството май можеш все още да се откажеш от наследство. освен ако не се окаже голямо. Отиди първо където те викат обясни нещата и ще се разберете. прочети линка, ще те подготви да вземеш решение и какво да говориш там:

https://petkovalegal.com/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7-%D0%BE%D … 0%BE%D0%B3%D0%B0/
Виж целия пост
# 4
Да, прочетете внимателно линка на Черна станция.
Обадете им се по телефона в общината. Ако ви дадат информация добре, ако не на място.
Извадете си удостоверение за наследници. Получаването на този документ не означава, че сте приели наследството.
Той си трябва и за отказ от наследство.
След това внимателно преценете дали активите са повече от пасивите-имоти, банкови сметки, евентуално задължения за вода, ток, кредити.
Чак тогава приемайте наследството и имота в данъчното.
Неговото ЕГН го има във вашия акт за раждане.
Все пак приемете съболезнования.
Виж целия пост
# 5
Таа, да споделя. Обадих се по телефона и учудващо, любезно и изчерпателно, ми обясниха всичко. Става въпрос за някаква 1/12 част от наследствена къща, за която никога не бях чувала. Съставиха ми фиш за 20лв,платих си данъка и така... След изтичане на 1г по служебен път се завежда партида за имота на името на наследника. Т.е нямах възможност да откажа, понеже беше свършен факт. Най-съм доволна, че не си лазихме взаимно по нервите, служителя дори склони съпругът ми да подпише фиша, без моето физ. присъствие. Може би, защото живеем в малък град и всички се познаваме. Но това много ме улесни. Драма няма, надявам се да не изскочи зайче отнякъде🤔
Виж целия пост
# 6
Сега не могат да продадат без теб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия