Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето ми изпитва страх от нови предмети???

  • 910
  • 4
Здравейте,дъщеря ми е на 2.2г и изпитва истински ужас когато и купя нови обувки и трябва да ги обуя,не иска в магазин за обувки да влезе,нови дрехи да пробва. В парка поставиха нов вид люлки не иска да се качи по никакав начин иска само на старите има ли други майки с подобен проблем? Взех да се притеснявам вече
Виж целия пост
# 1
Това е най-нормалното нещо за дете. Дъщеря ми и досега /17+/ не обича нови неща.
За дрехи и обувки прави така - измерваш я, взимаш размери и купуваш без нея. След това, ги оставяш в нейната стая за седмица-две, на видно място, да свикне с тях.
Виж целия пост
# 2
Изглежда, че е типичен проблем отказа от ново. Моето дете също не приема нови неща, включително и храни. Вече на 6 и все още яде само 5 неща,защото отказва да опита нещо ново. Отказва нови дрехи,обувки, понякога дори и хора и места. Май само нови играчки не отказва. Grinning Като почне на градина ще се промени малко това, като види другите деца как са, ще почне да толерира новостите.
А аз се надявам моето да прояде нови неща като почне училище.
Виж целия пост
# 3
Дъщеря ми на 1,8г, също не хапесва нови неща. Нова храна, нови прибори, ново шише, нов силикон на шишенцето, нови хора, нова обстановка, нова играчка. Изобщо, каквото се сетите. Мисля, че е нормално, надявам се.
Виж целия пост
# 4
И моят син изпитва страх към новите неща (някъде от 1.5 годишна възраст). Сега е на 3+ и е още по-трудно.
Вече е почти лято, а той още ходи с блуза с дълъг ръкав и анцузи (понякога търси и зимното яке).
Есента дълго време искаше само тениски и къси панталони..
Всяка промяна се приема трудно, с много обяснения от наша страна и недоволство, и отказ от негова.
Какво правим обикновено - вземам не много скъпи обувки, които да са в любимия му цвят и всеки ден му ги показвам. Всеки близък човек му говори за съответните обувки - "колко са хубави", "ще ми подариш ли и на мен?". Той постепенно свиква с тях и след време започва да ги носи (последния път му трябваше седмица, но есента бяха нужни 2 месеца).
За дрехи - приятелка ми дава от нейното пораснало момче. Половината не ги поглежда даже.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия