Няколко съвета към двойките с дълъг стаж

С течение на времето всяка семейна двойка попада в капана на умората и скуката. Колкото е по-голям семейният стаж, толкова е по-вероятно да ви настигне отегчението.

Умората е поразила вашите отношения, ако чувствате, че са ви омръзнали вечните кавги и обиди, често ви става мъчно за себе си, присъствието на любимия човек не ви радва, често си мислите, че сте сгрешили в избора на партньор, че напразно сте изгубили времето си с този човек, че вече ви мързи да се борите за запазване на отношенията ви.

Но все пак има надежда - просто не трябва да оставяте нещата на самотек, а докато е време - спешно да вземете мерки. И така...


1. Не се превръщайте в домошари. Домашните грижи и рутината убиват романтиката и принизяват отношенията. Сменяйте обстановката, ходете на гости, излизайте с приятели сред природата. Разширете кръга на вашите обичайни развлечения. Посещения на кино, на театър, за риба или на кафе - всичко е подходящо, стига да го правите заедно и с удоволствие.

2. Не зацикляйте. Научете се да превключвате - ако сте на работа, забравяйте за домашните проблеми. Ако мислите постоянно за тях, няма да намерите изход, а само ще затънете в отрицателните емоции. Естествено, това е трудно, положете усилия да се изключвате от грижите, а после със свежа глава се заемете с преодоляването на трудностите.

3. Намерете си хоби или се занимавайте със спорт - бягане, плуване, танци, йога, даже най-обикновената утринна гимнастика е изключително полезна за здравето и за зареждане с положителни емоции. Бродирайте, плетете, гответе, рисувайте, пишете статии, занимавайте се с дизайн, четете книги... Човек, увлечен от нещо извън домашните грижи, е много по-привлекателен и интересен като личност.

4. Правете секс. Психолозите твърдят, че двойките, спящи в различни легла, много по-бързо започват да охладняват един към друг. Нищо не обединява повече съпрузите от взаимната любов, физическото наслаждение и ласките. Всички разногласия се решават бързо, ако със секса всичко е наред. Никога не наказвайте партньора си с отказ от секс заради лошото му поведение. Това води до пълно охлаждане в отношенията.

5. Дарявайте се с нежност. Не се скъпете на ласки, добри думи, но спазвайте мярката и не злоупотребявайте с нежността, защото тя също може да дотегне.

6. Може да удължите чувството за "свежест" в отношенията, ако по време на разговор с любимия се концентрирате на положителните моменти от живота ви. Спомнете си за нещо приятно и интересно и го споделете със съпруга си.

7. Естествено, не трябва да подценявате и почивката заедно, но и не злоупотребявайте с нея, особено в кризисен период. Иначе тя ще се превърне в поредната кавга, която ще провали отдиха ви. По-добре е от време на време да излизате на кафе с приятелки или просто да се разхождате из парка сами.


Помнете, че с този човек са свързани най-прекрасните минути в живота ви. Решавайте проблемите, не бягайте от тях. И не позволявайте на временната скука да разруши вашия семеен живот.Image: FreeDigitalPhotos.net
Виж целия пост