Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сън на бебе

  • 1 254
  • 14
Здравейте, мамита. Моята бебка в петък става на 1месец, напоследък съня и през деня почти го няма. Заспива на ръцете ми без проблем, но в момента в който я преместя в леглото след 10мин. вече е будна и се започва едно невероятно мрънкане. Също така мрънкането и е почти постоянно,а пък вечер ни мъчат коликите. Бих искала да получа някакъв съвет, защото тепърва сме на един месец и не ми се иска така да продължава.
Виж целия пост
# 1
Има си консултанти по детския сън може да се свържете с тях. Даже мисля, че в сайта има такъв: https://www.bg-mamma.com/?topic=1315433
Виж целия пост
# 2
Не бързайте с желанието за режими и с притесненията. Бебето е още новородено, много е малко , за да имате кой знае какви очаквания. Моят син едва към 6м започна да проявява някакви признаци за режим на съня. Прочетете и за "четвъртия триместър". Гушкайте я много, по-търпеливо, и така....
Виж целия пост
# 3
Мен ме спасяваше кърмене легнала. След заспиване 5-10 минути лежане и понякога изкарваше и по два часа сън, но най - често се будеше на час от глад.
Много е малко още бебенцето, ще порасне, споко и търпение ✌️
Виж целия пост
# 4
Пробвайте друг начин на приспиване, да я слагате до вас на леглото с цел като заспи и станете, да не усети липсата. Или директно да приспивате в кошарата, за да не се налага местене. Повита или в някакво гнездо, с цел да е на тесничко, все едно в прегръдка. Новородените обичат да са на тясно, защото им напомня утробата. Има безопасни методи за повиване, може да пробвате с тях, за да се чувства на сигурно като спи.
Виж целия пост
# 5
На тази възраст с нон стоп гушкане стават нещата. В нашата майска група от 60 и няколко бебета, няма ни едно което да си спи само в леглото. Денонощно са накачени по нас.
Виж целия пост
# 6
Няма да продължава така, спокойно.
И моето второто дете беше по същия начин. Аз очаквах като новодорено бебе нон-стоп да спи, а то не мигваше по цял ден. И така 1-2 месеца.
Скоро ще отмине този период и ще започне да поспива.
Отделно е въпросът, че ако се кърмите, първите 1-2 месеца се кърми почти непрестанно, през час дори. Но и това отминава.
Виж целия пост
# 7
Привет. И аз съм със същите ядове като теб. Моето решение е или гушкаш и след множество “гимнастики” от твоя страна оставяш бебето в креватчето или използваш Великото произведение -вибриращ шезлонг ☺☺
Виж целия пост
# 8
Вкъщи ни спасяваше слинга в началото. И сега все още, особенно през деня. Хем гушкаш бебето, хем имаш ръце. Може дори и да си поспи бебка там, че дори и с мааалко упражнения и да се кърми докато е в слинга.
Виж целия пост
# 9
Спокойно, няма да е така вечно. Детето е още много малко и търси близоста на майка си. Като минат 3 месеца тогава може да почнеш да мислиш за някакъв режим.
Виж целия пост
# 10
Пускайте сешоара 😄истинския или от телефона. Поне това при мен помогна даже да не кажа, че до доста късно.
Виж целия пост
# 11
Да, после се научават да спят на сешоар много е забавно Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Чудо голямо, както се научи моя така и го отучих отраз беше на 6 или 7 месеца, но в първите месеци, когато имаше колики това ми помагаше.
Виж целия пост
# 13
Ами чудо е. Помня, че бяхме на почивка и нашата дъщеря тогава беше на годинка и от съседната стая ни се извиняваха с едно три годишно, че ще пускат сешоара, че не можело да спи иначе... Казах, че няма проблем понеже и предната вечер не бяхме чули нищо Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Чак пък да пускате сешоар ... в ютюб има един тон такива звуци. Моя спеше на прахосмукачка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия