Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Само аз ли съм така?

  • 1 186
  • 23
Имам едно малко питане.
С бебчо се кърмим още от третия ден. Обаче кърмата ми след обед и вечер е по малко. Сутрин ще се пръсна в буквалния смисъл и бебо е сит и доволен, суче и спи по 3 часа. След обед незнам защо нещата се променят.
Гърдите ми се пълнят по бавно, бебо суче по често и понякога дори мисля че не му стига млякото.
Само при мен ли е така?

Иначе си хапвам, пия лактогония чай на ХИП и доста течности, но не разбирам защо се получава така и как да го променя.
Виж целия пост
# 1
И при мен е така. Сутрин гърдите ми ще се пръснат. Бебчо хапва доста добре и дори повръща от преяждане, защото суче много лакомо. Следобед и вечер нещата се променят. За да съм спокойна, че е нахранен, го храня винаги, когато започне да си смуче ръчичките. А това става обикновенно през два часа.
Виж целия пост
# 2
Честито ти рожба! Мисля, че сте още много мънички, за да правиш каквито и да било заключения. Моят съвет е да му даваш да суче когато иска и той сам ще регулира притокът на кърма. Сигурно ще ти се налага и да се цедиш. За да ти е по-спокойно е добре да направиш контролно кърмене - теглиш детето, кърмиш и пак теглиш. Така най-добре ще видиш колко изсуква и да ли е достатъчно за него. На тази възраст мисля, че трябва да изсуква ок. 90 мл. на хранене, ако се храни на 3 ч. Не се отказвай и ако не ти стига случайно кърмата му давай цице по-често. Режим се налага след 3-тия месец.
Виж целия пост
# 3
това е напълно нормално - не се притеснявай! и при мен беше така. Само че този момент при мен настъпи на третия месец.
и точно в такъв момент, когато бях 100% сигурна, че следобед нямам кърма се излъгах и започнах да правя грешката да дохранвам с мляко и познай какво стана след около месец....
Така че, НИКАКВО дохранване - имаш мляко и това е!!!
Не се поддавай на изкушението, че бебето плаче, защото е гладно и дай за по-лесно да дохранвам! Честото кърмене му е цаката, въоръжи се с малко търпение и ще видиш, че всичко ще се нареди?
УСПЕХ!
Виж целия пост
# 4
Цитат на: andulina
За да ти е по-спокойно е добре да направиш контролно кърмене - теглиш детето, кърмиш и пак теглиш. Така най-добре ще видиш колко изсуква и да ли е достатъчно за него. .


Ей с това ама никак не съм съгласна! Къде е Бу, да обясни по-добре?! Дори имаше вчера мисля подобно питане, на което Бу отговори, че няма смисъл от контролни тегления сто пъти на ден, само ще си докарате нервни кризи и притеснения. Тегли се веднъж на 2-3 седмици, че и по-нарядко.
При всички е така: сутрин има много мляко заради нощната почивка, а може и поради др.причина, следобяд и вечер по-малко...И при нас беше така, но не съм прибягнала до адаптирано мляко!
Виж целия пост
# 5
Контролното кърмене не е запредпочитане. Педиатърката веднага ще ти изпише адаптирано мляко без да има нужда.
Следобяд  и вечер кърми по-често, веднага щом бебето започне да се суети, така то ще си натрупа нужните калории за деня. За предпочитане е пред адаптираното мляко, което докарва запек и след един месец отбиване.
Виж целия пост
# 6
Само да кажа, че не мисля да го дохранвам с адаптирано мляко колкото има толкова ще суче.
Но педиатърката иска тази седмица да направим това прословуто контролно кърмене и много се притеснявам да не каже да му давам ад. мляко че не му стига. Особено ако се случи в момент в който кърмата е по малко. Аз държа да си го кърмя.

Не мога и да се изчеждам за да се увеличи кърмата, защото бебо изсмуква всичко до капка.

Благодаря на всички за включването
Виж целия пост
# 7
защо иска контролно кърмене педиатърката???
бебето наддава ли добре?
и аз съм така вече пети месец...че и към 6-ти отива. Сутрин е ужас, следобед...по-малко.
Според мен, ако бебето не плаче и се чуства добре, не бива да се дават добавки, дори да не наддава баш по таблиците...

имай предвид, че на определени периоди бебето започва да има нужда от повече мляко...тогава ти се струва, че кърмата не стига и тя наистина не му стига, но с по-честото стимулиране се регулира производството.
Виж целия пост
# 8
Не се притеснявай, както и другите са ти казали, напълно нормално е. Ето ти един цитат от статията Кърмени бебета и хранене под час
"Много бебета се “хранят накуп”, термин, който описва модел на хранене, в който бебето суче почти непрекъснато няколко часа. Това е нормално поведение за кърмено бебе. Много бебета се хранят по този начин преди лягане, тъй като се “зареждат” за по-дълъг период на сън. Също така производството на мляко обикновено е по-малко в следобедните и вечерните часове. Много бебета компенсират това леко намаляване на млякото, като се хранят по-начесто."
 А ето и една статия на англ., която третира въпроса:
Cluster Feeding and Fussy Evenings
Виж целия пост
# 9
Да и аз мисля, че контролното кърмене не е важно, това да не е бензиностанция с брояч, всеки път едно и също да изцуква мъничето! Simple Smile
Спокойно, първите седмици са най-притеснителни. Аз само за това мислех, стига ли, не стига ли тази кърма.  33uu
Бях докарала електрония кантар от работата вкъщи и след всяко кърмене го хвърлях малкия да го тегля. Направо параноя. Имало е моменти когато кантарът е показвал 65 гр, имало е и когато е показвал 120 гр в един и същи ден. Толкова е относително. Сега е моментът когато се регулира кърмата ти и като си спокойна няколко седмици, ядеш си, пиеш си, всичко ще бъде наред.
Виж целия пост
# 10
Недейте така момичета. Писах контролно кърмене за собствен ориентир, на майката. На мен ми се е случвало да си мисля, че детето нищо не е сукало, а слагам на кантара и се оказва, че то си е изсукало нормално количество. Това имах предвид. Освен това моят син изсуква 200 мл. някога за 6 мин. , някога за 30 мин. Аз съм абсолютен противник на адаптираното мляко и не бих посъветвала никого да заменя кърма с него.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Reza
защо иска контролно кърмене педиатърката???
бебето наддава ли добре?
и аз съм така вече пети месец...че и към 6-ти отива. Сутрин е ужас, следобед...по-малко.
Според мен, ако бебето не плаче и се чуства добре, не бива да се дават добавки, дори да не наддава баш по таблиците...

имай предвид, че на определени периоди бебето започва да има нужда от повече мляко...тогава ти се струва, че кърмата не стига и тя наистина не му стига, но с по-честото стимулиране се регулира производството.


Ами иска защото така се правело, иначе бебо определено надава. Той си е шишо, роди се 3 и 900 и определено не отслабва.
Виж целия пост
# 12
Благодаря, сега съм в пъти по спокойна.
Виж целия пост
# 13
Цитат на: andulina
За да ти е по-спокойно е добре да направиш контролно кърмене - теглиш детето, кърмиш и пак теглиш. Така най-добре ще видиш колко изсуква и да ли е достатъчно за него.


Това отдавна не се практикува /явно само в Бг е така Imp /тъй като има много критерии, които обезмислят контролното кърмене:

1. Гърдите не винаги са еднакво пълни

2. Бебето не се е изходило

и прочие, които променят теглото и дават грешни резултати. Обикновено след контролно кърмене казват, че кърмата не и достатъчно и айде на адаптирано #Sniper
Виж целия пост
# 14
Оп, съжалявам, не видях предния постинг Embarassed Просто ако бебето наддава добре-кърмете си го и точка. Аз дори в началото пусках теми за някакви си 70гр на седмица-шах и паника от моя страна, а то мъничето си знае
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия