Направление за следене на бременност?

  • 810
  • 3
Здравейте!
Преди три седмици разбрах, че съм бременна, взех си направление за преглед и отидох при АГ в друг град (на 70 км разстояние от моя). Бременността ми беше потвърдена и бях около 5-6 г.с. и докторът ми каза да се върна отново след поне 2 седмици, т.к. е още рано.
Ходих при ЛЛ по други причини и той ми даде направление за следене на бременността, но със съвет за специалист в нашия град. Обясни ми, че не е желателно да пътувам за всеки преглед; в случай на усложнение е хубаво да мога да реагирам веднага, а не да се налага да пътувам. С такива доводи ЛЛ ме убеди и аз си записах час при местен специалист, в моя град.
Проблемът е там, че никак не съм доволна от втория АГ- апаратурата му изглежда стара. Трябва да пия литър и половина вода преди прегледа, накараха ме да чакам, докато ми се допишка толкова, че да не мога да стискам... По думите на гинеколога, имам само околоплоден сак, но не се вижда плод. Накара ме да се върна след още две седмици. А преди три седмици, по време на първия преглед, по думите на първия АГ се виждаше и околоплоден сак и плод... Имам усещането, че техниката на втория е много по-стара- направената снимка е лоша, самото качество на картината на ехографа по време на прегледа беше ниско...
На тръгване си получих обратно направлението и ми казаха да го нося на следващия преглед след две седмици, когато ще правим и картон.
Сега бих искала да се върна при първия си АГ и да видя дали плодът се е развил, но се чудя дали мога да използвам същото направление за следене на бременността. Върнато ми е, но не знам дали е използвано вече.. Знам, че се дава веднъж, за да може НЗОК да поема всичките женски консултации по време на бременността. Има ли как да разбера дали е използвано? Знаете ли повече за тези направления?
Виж целия пост
# 1
На мен АГ ми иска направление чак в 11 седмица, за да ме регистрира, дадох й и не ми го е връщала, така че предполагам още не са те регистрирали, принципно го правят, след като има плоден сак, установен сърдечен ритъм и т.н., а на мен даже и БХС ми беше минало.
Виж целия пост
# 2
Изобщо не бих се обяснявала на ЛЛ.
Още е рано да те запишат на ЖК.Това може да стане след като се установи пулс.Обикновено това става след 8г.с.
Избора е лично твой.
Аз не бих стъпала при лекар в моя град.
За всеки един преглед пътувах 100км.
Ходех и на частно и отделно по ЗК.И болничните там ми ги издаваха,тоест имах минимум 3-4 ходения на месец.По-добре да пътувам,отколкото да ходя при някой некадърник.Така,че сама реши кое е по-важно за теб.
Виж целия пост
# 3
След като са ти го върнали, вероятно е рано и не са го ползвали. Досега никога не са ми връщали направление.
Директно се запиши при друг лекар, но си имай наум казаното от личния, наистина веднъж месечно ще пътуваш до АГ, както и всяка седмица, когато влезеш в 9тия. Успех.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия