Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Регрес на бебе след упойка

  • 2 296
  • 18
Здравейте! Ужасена съм! Скоро пусках друга тема за това какво ни се случи.. накратко бебо си удари главата - не беше толкова силен удар, но аз като майка умрях от страх и два дни след това заради нищожно повръщане го заведох в Пирогов. На 4 м е. Там ме объркаха тотално.. имал черепно мозъчна травма на главата според рентгеновата снимка. И ме натиснаха да му направят скенер, аз се изплаших не исках да го облъчваме, исках да е без упойка, щях да го приспя. Но те ме увериха, че дават безвреден газ на малките бебета да дишат и така заспивали. Е така и направихме, оттогава животът ми е ад. От момента, в който той се събуди, не е същото детенце - отпусна се мускулния му тонус, спря да с е обръща на гласовете ни и спря да ни гледа ... не знам какво става. Сега ще му правим кръвни изследвания, не знам при кой лекар да го заведа. Преполагам, че е направил някаква реакция към Газа ( инхалации не анестетик - севофлуран) не мога да си го простя... аз го заведох там, в другата тема ме укориха как може за нещо толкова незначително да тичам по лекари и бяха прави. Според мен има голям регрес при детето, водих го на невролог и ми казаха, че не е добре спциалният контакт....Те ми съсипаха детенцето...как се доверих на тези лекари просто не знам. Детенцето ми е различно и не знам какво да направя...моля за съвет
Виж целия пост
# 1
А за черепно-мозъчмата травма какво е становището от скенера? Може би тя е причината?
Виж целия пост
# 2
Ренгтенът показва мозъчна травма, а Вие мислите, че упойката е причина? Нали разбирате, че при мозъчна травма, това, което описвате, е възможно последствие?
Виж целия пост
# 3
А може и да няма травма детето. Вземете си диска със скенера и диска от рентгена и ги занесете за разчитане на друго място, не в Пирогов - Иван Рилски, Токуда, Сити клиник. Освен това следва преди упойка винаги да се тества за алергия към това което ще използват и дори и да няма е хубаво превантивно подходящо за възрастта да се даде нещо противоалергично.
Виж целия пост
# 4
Извинявайте, аз не обясних в поста. Скенврът е чист. Това е било препдоложение, което не се потвърди. Мозъкът и черепът са супер... не е имало нараняване. Белята стана от упойката.  

Ходих.. скенерът е чист, даже ме овикаха защо съм позволила да се направи.. ама като ти кажат, че детето ти има травма не мислиш адекватно. Много се обвинявам. Никакъв тест не направиха, даже аз обясних, че не искам упойка, тъй като бебчето има лек хипертонус ходим по рехабилитации, да не би да му повлияе зле, но те ми обясниха “ че това се давало и на деца с увреждания” . Е, да ама не! Бебето се отпусна като дробче, не е същото, не се обръща като му викна, плаче по коремче, а беше толкова напред двигателно ... просто търся човек с подобен опит. Никъде не намерих инфо освен в страницата за аутизъм във фейсбук и една друга страница. 2 деца с аутизъм след стоматологична интервенция - със същия газ преживяват тежък регрес. Едно момиченце с генетични заболяване отключва епилепсия от тоз газ... стигнах до извода, че са отровили детенцето ми. Ходих там, разправях се с тях, никой не иска да чуе и да ни види.... не мога са си простя, че им се доверих. Направих конс-я с анестезиолог от Иван Рилски - казаха ми, че не се дава такъв газ на дете, защото не се знае колко ще поеме ... направо са за съд! Толкова ме е яд, че отидох ..
Виж целия пост
# 5
Консултация с други лекари. Ама не да влачите детето, а с материалите от рентгена и скенера. И не се шашкайте толкова, че на 4 месеца изведнъж спряло да се буди за да яде нощес (прочетох ви и другата тема). Моята на 3 месеца сама отказа нощното хранене от раз и започна да спи по десетина часа плътно всяка вечер. Беше голяма благословия за нас.
Виж целия пост
# 6
О, не отново ...
Какво значи "водих го на невролог и ми казаха, че не е добре"? Само това ли?
Виж целия пост
# 7
Прекалено паника не е на добре. Казаха ви и в миналата тема, но не послушахте. Месец по-късно няма смисъл да се обвинявате, а да видите има ли наистина проблем или сте си го втълпили.
Така, това дете има ли педиатър, той преглеждал ли го е? В какво се изразява регресът? Още ли е по-вяло както писахте в миналата тема. Неврологът какво е написал в епикризата, какво означава "не е добре"?
Виж целия пост
# 8
Според мен, бебето ти е получило мозъчно сътресение.
Това едва ли се хваща със скенер, ако няма увреждане на мозъка, но щом е паднал на глава и след това е със забавени рефлекси и нисък тонус- това е причината. Трябва да отшуми до две седмици, а през това време не го излагай на силни светлини, шумове и дразнения, нека се възстановява на спокойствие и тишина това мозъче.

Не си внушавай неща, породени от паниката ти в момента.

Говори и с други лекари, но мисля, че трябва да се успокоиш

Страничните ефекти на този газ са съвсем различни, а най- опасния, малигнената хипертермия, протича с рязко повишаване на температурата

Сега чета, че сте му направили ренген, според който имал травма на черепа...какво очаквате тогава. Той трябва да се възстанови. Според мен си с объркала тотално, защото никой не ти е обясил

Скенера не облъчва толкова, ренгенът облъчва.
Скенера изследва меките тъкани- мозъка, рентгена- твърдите (черепа)
Виж целия пост
# 9
Бебето не е падало на глава, Роузи. Прочети предишната тема.
Виж целия пост
# 10
Ох, нищо не разбрах от предишната тема- не е сложила колана на столчето за кола и бебето се е ударило в таблото ли?

Успокой се, всички знаем колко е страшно, когато бебето падне, удари се. Ти си направила каквото тряба, завела си го на лекар, сега изчакай да се възстанови.
Имай предвид, че в тези горещини, всички бебета са така- нямат никакъв тонус през деня, а чак вечер се окопитват

Тук пише за сътресението
Виж целия пост
# 11
Бебето изобщо никъде не се е ударило. Столчето се треснало в таблото. Като ги знам колко са тапицирани, съмнява ме изобщо да е имало някаква травма бебето.
Виж целия пост
# 12
Детето да не е с ДЦП? Какъв е този хипертонус, заради който сте ходили на рехабилитация?
Позната рехабилитаторка беше приемен родител на дете с ДЦП и хидроцефалия и е казвала, че след операцията за хидроцефалия 
 е дало регрес от упойката. Тя затова и не го водеше по операции за ДЦПто, а с масажи отпускаше сухожилията. След осиновяването му в САЩ и подлагането отново на операция, детето трайно даде назад и отново седна в инвалидната количка. Така, че при някои деца със заболявания наистина е възможен регрес или реакция на упойка. В тези случаи се преценява полза-риск.
Колкото до тестовете за алергия, на практика нито дъщеря ми преди ЯМР я тестваха за алергии към упойката, нито сина ми, когато му махаха третата сливица, при това моите деца са осиновени и съответно не може да се свали надеждна анамнеза от анестезиолога.
Виж целия пост
# 13
Ама как ме стреснахте с тези упойки и последствия....понеже малката е с  пъпна херния може да се наложи операция и ще е с упойка предполагам...(малко извън темата)

Иначе вчера се беше качила на дивана -права обърнах се за секунда да взема обелката от банана от масата и я намерих по лице долу под масата ....щях да припадна 😭😭😭😭...леко е одраскана понеже точно там бях сложила кутия с обувки .
За щастие е добре не е повръщала или нещо такова ...

И на мен не ми е ясно сега като е било в столчето се е ударило в таблото ли? Защо не се вози отзад детето,с гръб към движението?
Виж целия пост
# 14
Без значение е анамнезата, просто искайте тестове за алергия и противоалергична подготовка превантивно.
Когато беше на 1г настях да се тества детето за алергия преди операция в Пирогов. Мрънкаха, че така се отложила операцията, обаче детето показа алергия именно към упойката която щели да ползват. После имаше слумай при 3 дена противоалергична подготовка при тест за упойки и контраст илязоха няколко положителни резултата и детския алерголог на Токуда изрично предписа урбазон преди упойката. Обаче анестезиолозите решили да не слагат урбазона. Когато се събуди детето беше в ужасно състяние, което продължи около 3-4 часа и после изведнъж дойде на себе си. Изключително важно е да се правят тестове за алергия, но ако чакате лекар да ги назначи няма да дочакате защото така им е по-лесно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия