За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 804
  • 760
# 570
Здравейте. Правя торта с готови блатове и лимонов крем (масло, захар, 3 яйца, лимон, лимонови кори). Лимоновия крем стана доста наситен като вкус. Има ли начин да го олекотя по някакъв начин? Имам маскарпоне, шоколад и течна сметана.
Виж целия пост
# 571
Свинското ми стана!!! Благодаря сърдечно! ММ е възхитен, детето яде също! Пейч, евала!!!
Виж целия пост
# 572
Здравейте. Правя торта с готови блатове и лимонов крем (масло, захар, 3 яйца, лимон, лимонови кори). Лимоновия крем стана доста наситен като вкус. Има ли начин да го олекотя по някакъв начин? Имам маскарпоне, шоколад и течна сметана.
Смеси го с разбита течна сметана.
Виж целия пост
# 573
Не съм правила баница до сега сама, та да ви питам с колко мл олио/зехтин намазнявате тавата, че нямам идея.И без намазнена тава /за тези, които си спестяват калоричните бомби/ получава ли се по друг начин?
Виж целия пост
# 574
Не съм правила баница до сега сама, та да ви питам с колко мл олио/зехтин намазнявате тавата, че нямам идея.И без намазнена тава /за тези, които си спестяват калоричните бомби/ получава ли се по друг начин?
Без намазняване ще залепне доста, иначе на око сипи   1-2 суп.л., разнеси с ръка или салфетка по цялата тава.
Баницата обича мазнина. Или с бучка краве масло натрии хубаво тавата.
Ако правиш онази баница, която накрая се обръща, обаче, слагаш от сместа на дъното, а не мазнина, за да не се изсипе при обръщането.
Ако не искаш мазнина, сложи хартия за печене на дъното.
Виж целия пост
# 575
Благодаря!За баница с готови кори говоря.Това си помислих и аз дали ще се получи с хартия за печене, но в никоя рецепта не прочетох такава вариация хах Grinning Но вероятно си има и защо, предполагам така ще е прекалено суха и няма да е вкусна
Още един въпрос ме интересува - ако пека кекс в тава без форма как ще се получи, някой опитвал ли е ?/където съм в момента няма такава,не знам заслужава ли си да купувам специално заради това/.
Виж целия пост
# 576
Ами за веднъж не си заслужава, изпечи си кекса в тавата и го нарежи на правоъгълни парчета примерно, или триъгълни Simple Smile Съобрази само да не е прекалено голяма тавата и времето на печене.
Виж целия пост
# 577
Благодаря Hug
Виж целия пост
# 578
От години правя баници в тава с хартия за печене.
Първо, защото тави не ми се накисват,търкат и т.н
Второ, защото вече се самообслужват децата,и имат нужда от чисто и лесно вадене на парчета- което върху хартия е гарантирано.
Никога не ми е била суха.
Хартията сама по себе си не допринася за това.
Виж целия пост
# 579
Имам спагети, прясно мляко, готварска Сметана и Прошуто... Дали мога да спретна нещо за обяд с тези неща?
Виж целия пост
# 580
Благодаря!За баница с готови кори говоря.Това си помислих и аз дали ще се получи с хартия за печене, но в никоя рецепта не прочетох такава вариация хах Grinning Но вероятно си има и защо, предполагам така ще е прекалено суха и няма да е вкусна
Още един въпрос ме интересува - ако пека кекс в тава без форма как ще се получи, някой опитвал ли е ?/където съм в момента няма такава,не знам заслужава ли си да купувам специално заради това/.
Правя любим сладкиш, който по принцип е рецепта за кекс... но аз си го пека в една правоъгълна тавичка и си става супер. Прецени обема само, за да имаш поне бегла представа как ще го режеш после за да изглежда пак добре, да не стане прекалено тънко или прекалено бухнало.
Форма за кекс имам някаква, но кексовете определено не са ми стихията и все не ги изпичам добре, та затова с тавичката че там фал няма. По-бързо и по-равномерно ми се изпича, има по-голяма повърхност която да поръся с орехи и да се запекат отгоре, колежките всеки път му се радват много. Аз основно на тях правя от време на време че там все някой нещо носи и да си мина от ред и аз да ги почерпя, та затова те са ми "журито" Grinning .
Виж целия пост
# 581
Имам спагети, прясно мляко, готварска Сметана и Прошуто... Дали мога да спретна нещо за обяд с тези неща?
Можеш. Пробвай тази рецепта, като замениш сьомгата с прошуто.
Виж целия пост
# 582
Момичета, решила съм да си направя 10 буркана- компотени с царска туршия. Моля за изпитана рецепта, където да се ориентирам колко саламура и в какви съотношения да направя.
 Опитвах на гости по рецепта на Йоткер, там с тяхната подправка, не ми хареса, много скърцаха между зъбите, беше си престояла нужното време, но пак сцърцаха, даже и камбите.
Виж целия пост
# 583
Имам спагети, прясно мляко, готварска Сметана и Прошуто... Дали мога да спретна нещо за обяд с тези неща?
Можеш. Пробвай тази рецепта, като замениш сьомгата с прошуто.
Благодаря!
На обяд ще пробвам и ще пиша! Вече ви вярвам.... Идея си нямате колко много! След пилешко то от морена, свинското от пейч и сега спагети те от теб само да станат и се абонирам за вас форевър!
Пс ММ ще ме обича повече вече ахгага Simple Smile
Виж целия пост
# 584
....Това си помислих и аз дали ще се получи с хартия за печене, но в никоя рецепта не прочетох такава вариация хах Grinning Но вероятно си има и защо, предполагам така ще е прекалено суха и няма да е вкусна ...

Хартията би спестила само 1-2 с.л. мазнина, та не може да е суха от хартията, но вътре в баницата трябва да има мазнина, а и достатъчно плънка.



skk007, нямаш ли и някой зеленчук  да добавиш... грах, броколи, спанак, сушени домати... по-добре би било.
При мен е с пилешко.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия