Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебе което след 10 дена прави 3 месеца

  • 1 438
  • 12
Здравейте мами имам следния проблем от няколко дни детето изпада в истерия и нищо не помага да се успокои яде си ръцете, плюнчи се постоянно, повръща малко след ядене. Водих го вчера на педиатър и той установи че имаме възпаление на ушите (натисна го зад ушите и той почна да пищи) и два зъба които се опитват да си правят път. Изписаха ни отипакс но не виждам да има ефект възможно ли е да е от зъбите не от ушите крещенето. Някоя мама да е имала същия проблем?
Виж целия пост
# 1
Ако ушите са възпалени, болката е ужасна, разбираемо пищи детето. Отделно самите никнещи зъби могат да провокират болка в ушите. Ако продължава това състояние, бих отишла на УНГ. Възпалени уши трудно ще минат с един Отипакс. Успех.
Виж целия пост
# 2
Възпаление на уши не се установява с пипане. Погледна ли ги изобщо, видя ли дали има зачервяване?
Виж целия пост
# 3
Не ги е гледала по друг начин освен с пипане и той започна да пищи като луд някак не ми се струва логично да пищи от уши а да спи спокойно върху тях по ме съмнява да е от зъби но не знам нека някоя  майка която го е минала да каже какво да правя като и звънях че от тези капки още пищи ми каза да взема унифлокс и Фурталгин извинявам се ако не съм го написала правилно ддох му също дентинокс и камила веднъж и мисля че се по успокои
Виж целия пост
# 4
Ушите се възпаляват вътре, това че спи на тях не значи нищо, не го боли ушната мида. По принцип при възпалени уши има и температура, има ли температура детето? Иначе дали са зъби или не трябва да каже лекар при преглед, много малко е е бебето за гадаене по форум.
Виж целия пост
# 5
Аз на твое място щях да отида на друг преглед.
Зад ушите освен да има някъде възпален лимфен възел.
 За Фуроталгина  ми е казвал доктор, че лекува, но няма обезболяващ ефект, т.е по време на лечебния процес детето не изпитва облекчение на болката. Дали е вярно не мога да кажа.А при вас не е сигурно на 100% дали изобщо е и възпаление на ушите.
Само искам да кажа по повод нещо, което всички доктори повтарят, а моето дете е живият пример, че не е вярно или по-скоро, че не е задължително да е така. Щом ушите болят- родителят не можело да не разбере, понеже детето щяло да ги пипа, дърпа и т.н. Преди 3 г след почти 3-месечно непрекъснато боледуване влязохме в болница с отит. И накрая аз молих да ги видят ушите. Точно в педиятрията някаква уж много велика докторка каза- добре, щом настоявате ще ги видя, но то си личи, че не го болят... 🙄 Детето беше дълго време с температура, която не се повлияваше, но въобще не си е и докосвало ушите.
Виж целия пост
# 6
Нямаме температура слава богу само пищене. Другия проблем е че сме от малко градче и всички възможни педиатрия са отпуска до понеделник, вторник. До тогава само гадаеш и се молиш да мине.
Виж целия пост
# 7
На частно няма ли работещи? Или някъде неотложен кабинет. Все някой трябва да работи, звъннете на педиатъра си и попитайте, по принцип трябва да си вдигат телефоните.
Виж целия пост
# 8
Здравей. Моята бебка е на два месеца и забелязвам че от 2-3дни постоянно ръцете са и в устата( а тя никога не е правила така), плюнчи се и вечерно време и понякога през деня направо се дере яко и няма успокоение. Не мога да разбера на какво се дължи. Правила съм и изследвания всичко е наред, няма колики, просто не знам какво може да е.
Виж целия пост
# 9
От болки в ушите не може да повръща. Освен това, болката се засилва при лягане, така че ако спи спокойно, е малко вероятно да е проблем с ушите. Иначе детето се върти, стене, приплаква. А и това с пипането на ушите от лекаря и поставяне на диагноза, е несериозно. Трябва да се погледнат с отоскоп или онези големи микроскопи в УНГ кабинетите. Отидете на УНГ и ако не е там проблемът, пак на педиатър, по възможност някой друг.
Виж целия пост
# 10
Взимате бебето и отивате на специалист в най- близкия по- голям град. Това с опипването на ушите отвън е несериозно, лекуването с отипакс още повече (за толкова години не съм видяла дори минимален ефект от това лекарство). Ако наистина са ушите имате нужда от по-сериозно лекарство, изписано от УНГ. Ако не са - пак имате нужда от друго лекарство. С времето ще разберете, че педиатрите не винаги са най-подходящите лекари за всяка ситуация. Аз лично съм била свидетел как в ИСУЛ пълна чакалня с пищящи от болящи уши деца влизаха в спешния кабинет и след 5 минути излизаха с усмивка и без болка. Преди това и те сигурно като моето са били на отипакс.
Виж целия пост
# 11
Здравей. Моята бебка е на два месеца и забелязвам че от 2-3дни постоянно ръцете са и в устата( а тя никога не е правила така), плюнчи се и вечерно време и понякога през деня направо се дере яко и няма успокоение. Не мога да разбера на какво се дължи. Правила съм и изследвания всичко е наред, няма колики, просто не знам какво може да е.

Нормално е ръцете да са в устата, бебето сега открива, че има ръце. Оттук-нататък всичко ще влиза в устата. Също сега започват да се развиват жлезите, затова е и увеличеното слютоотделяне. Съвсем възможно е да има колики детето, как разбирате, че няма? Може и рефлукс да има.
Виж целия пост
# 12
Здравейте.
При болка в ушите затоплянето помага да се успокои болката, затова бебето спи на ухото.
Ако капките не са затоплени преди поставяне са още по-неприятни.
Синът ми на 9м възпали лимфни възли, след поставена ваксина Пентаксим, след което направи отит. Лекуваше го завеждащия отделение УНГ. Повече от месец се изпълваше и пищеше и всички лекари предполагаха, че е от отита. След като ушечките се оправиха педиатърката ни вкара в болницата, където установиха, че има и пневмония. Вероятно заради панадола, който давах при отита нямаше симптоми.
Моят съвет е да заведете детето на УНГ и на педиатър, за да се види дали няма възпаление и в гърдичките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия