Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коя страна на оградата да избера

  • 3 060
  • 27

Анкета

Коя страна на оградата да избера

Опции:

Решавам, че ще си сложа нова ограда и фирмата която ще я монтира ме пита: как искате да ви я поставим с по-красивата страна гледаща навътре към двора или навън към улицата. Та въпросът е, вие коя страна на къде да гледа ще изберете? Къщата е на улица, по която минават доста хора.
Виж целия пост
# 1
може ли снимка на оградата от двете страни? Не знам иначе как да отговоря, но ми се струва, че отвън трябва да е красива, а отвътре може да се посади нещо и да закрие грозната гледка.
Виж целия пост
# 2
И аз така мисля, чак съм изненадана от отговорите в анкетата до момента. Все едно да си носим дрехите с шевовете навън. Оградата е лицето на къщата и трябва да е красива, едва ли вътрешната страна е покъртително грозна, че да не става за гледане, но ако е така е даже още по-наложително да е отвътре, където има варианти да се закрие.
Виж целия пост
# 3
За мен е по-важно аз да се чувствам добре и да харесвам моето жилище, а не някакви минувачи, затова гласувах с втория вариант. А да слагам допълнителна украса, която после да поддържам... Не ми се занимава.
Виж целия пост
# 4
В момента нямам възможност да покажа снимки, надявам се по-късно да успея. Закриването с храсти и тем подобни би отнело много време, та не ми е вариант да крия грозната страна.
Виж целия пост
# 5
Разликата драстична ли е?

Гласувах с втората опция, важно ми е да имам добра гледка.
Виж целия пост
# 6
С такава ориентация, с която шансът да влязат бандити е  по-малък Wink
Виж целия пост
# 7
Естествено, че е важно и отвътре да е красиво, но много ме съмнява задната страна да е чак толкоз грозна, че да не става за гледане. Ако е така бих избрала друга ограда Mr. Green И продължавам да твърдя, че лицето на къщата е важно. Иначе дай да я оставим на гола мазилка примерно, що си играем да я боядисваме и докарваме "за пред минувачите"? Едното не трябва да е за сметка на другото, просто няма начин да оставя отвън опакото на оградата Laughing
Виж целия пост
# 8
Ако на мен ми зададат такъв въпрос от фирмата, много сериозно ще си поговоря с тях, че дори може да се стигне и до смяната им. Това е много непрофесионално. Как така оградата е красива само от едната страна?! Оградите трябва да са двулицеви - красиви и от двете страни.
Затова аз не гласувах.

Въпреки това, някои модели огради не предполагат двете страни да са напълно еднакви - имат лице и гръб. Тогава лицевата част винаги е от към улицата.
Като пример - най-обикновените дървени огради от вертикални дъски. Съединяват се с хоризонтална отвътре. Метални от ковано желязо, също понякога имат елементи, който са прикачени отвън, а от вътре изглеждат леко по-различно. Но това не означава, че отвътре са грозни. Ето тук, на основната снимка се виждат такива украсни елементи https://metalworks.bg/ogradi/. На другите снимки се вижда, че украсните елементи изглеждат еднакво от двете страни. Изпъкнали елементи, също винаги са отвън. И това се вижда на снимките.
Но при всяко положение е неприемливо да има драстична разлика - красива и грозна, от двете страни.

Колкото до озеленяване, винаги може да се направи бързо озеленяване, с влечащи едногодишни увивни растения, например ипомея, докато израстат красиви храсти.
Виж целия пост
# 9
Тук оградите са малко под "контрол". Естествено и цената има значение. В общи линии нещо такова е грозната страна - виждат се подпорните греди което на мен не ми харесва и ми е грозно, за това е и чуденката. Катерене на външни лица е много малко вероятно, ако това е някакъв аргумент тази страна да не е отвън. Въпросът е изцяло естетически.
Виж целия пост
# 10
Отвън само дъски, отвътре - с напречните летви. Помислете как да ги разкрасите. Може би сандъчета с висящи цветя
Виж целия пост
# 11
Категорично това от снимката, е вътрешната страна при този тип огради. Написах го и в предишния пост за този тип дървени огради.
А и колкото да изключваш варианта някой да се покатери, той съществува. Днес е едно в квартала, след 10 години - друго.
Въобще не изглежда грозно на снимката. Както е казала и Мама Ру, отвътре може да се сложат висящи сандъчета с ампелни цветя и ще стане много свежо и красиво.
Виж целия пост
# 12
Отвън само дъски, отвътре - с напречните летви. Помислете как да ги разкрасите. Може би сандъчета с висящи цветя
Абсолютно. Това нещо няма никакъв начин да го оставя отвън, ако оградата е моя. Затова пък отвътре дава невероятни възможности да си качуля сандъчета с цветя и други неща. Дори и така оставено не е грозно, но категорично не ми се връзва с външната визия на една ограда.
Виж целия пост
# 13
То е съвсем ясно, че това показаното е вътрешната страна. Изумена съм, че някой пита нещо толкова очевидно.
Виж целия пост
# 14
Питайте и съседите коя страна предпочитат. Може да искат към техния двор да е "правилната" страна.
Аз такива обърнати огради май ходейки по улиците не съм виждала. Бих ги забелязала и бих се впечатлила, ако съм виждала. Ако съм ги видяла в двор, не съм им обръщала внимание и съм ги приемала за "двулицеви".
Мене повече ме дразни, че в горната част линията е нарушена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия