Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Измама ли е това? Покупка на пиърсинги от инвалид на нейно име

  • 1 734
  • 31
# 15
Приятелка върна поръчка и даде номера на моята банкова сметка. Тя нямаше . Всякакви интерпретации са възможни, дано не е измама.
Виж целия пост
# 16
Какво значение има на чия сметка се връщат парите? Платено ли е? Платено е. Твоето задължение е да върнеш парите от върнатата стока на посочена сметка. По принцип сметки се искат и по имейл. А зад имейла не знаеш, а и не би трябвало да те интересува кой стои.
Моля?!! Парите се връщат на имащия право да ги вземе, т.е. платилият. Може да не е по негова банкова сметка, но изрично трябва да заяви, че иска да се преведе по чужда сметка с посочен титуляр. За целта титуляра, инвалида или помощника му, да си извадят удостоверение от банката за точния IBAN и титуляра на сметката, че хората грешно и описват сметките. Безплатно е. Че не те интересувало кой стои зад мейла, можеш да го кажеш на разследващия полицай и прокурора после, да видиш реакция и да ти обяснят нещата. Кражби на такива суми обаче не стигат до съд и на това се разчита. С молба по мейл се връща сума в краен случай, но нека поне да е писан от инвалида със сканирана лична карта на инвалида и удостоверението за банкова сметка от банката. И все пак, ако става дума за уязвим човек, до чийто лични документи има достъп друг, много бих се замислила да върна парите. Ще искам да му видя очите на тоя купувач.
Виж целия пост
# 17
Има малко по-официален начин да се върнат парите на поръчителя, не се свежда просто така да откажеш да върнеш парите щото ме съмнява, че тук има кражба.
Виж целия пост
# 18
Не е ли вариант да се пратят пари по куриер директно на човека, ако няма банкова сметка? Нямам предвид пари в плик, ами като някакъв паричен превод
Виж целия пост
# 19
Мисля, че ги изплащаха само в офис. Поне ние като се мъчихме с нашия случай, така казаха от Спиди - или по банка, или в офис. На адрес - не.
Виж целия пост
# 20
Варианти за  пращане има много, но за сайта е важно и счетоводно как ще се отрази този трансфер. Някой фирми не могат да пращат като паричен превод чрез куриер, защото няма какъв документ да издадат или получат, който да може да се осчетоводи.
Виж целия пост
# 21
И с най-обикновен пощенски запис могат да се върнат парите и е по-добър вариант отколкото по чужда банкова сметка.
Виж целия пост
# 22
Изобщо не говоря тук за невръщане на пари, просто исках да видя и други мнения, за да преценя какво да правя. Проверих сега и сумата е 280 лева, от това ми тръгнаха основните притеснения. Мисля, че най-разумно  е да поискам сметка с имената на поръчалия / предвид сумата/ и да видя какво ще ми се даде като отговор.
Виж целия пост
# 23
Така е най-добре засега. Просто няма на какво отгоре да подадеш сигнал за момента.
Виж целия пост
# 24
Провери ли как е платено?
Виж целия пост
# 25
В брой са платили
Виж целия пост
# 26
А кой е получил пратката?
Виж целия пост
# 27
Ako е платено в брой не виждам каква измама може да е.
Получател на пратката според новите изисквания на куриерите /поне по-едрите риби/ е написаният на праткатката. Вземането става с лична карта и код от телефона.
Мисля, че нямате какво да направите повече. Ако документа за връщане е попълнен коректно и при вас трябва да преведете сумата по посочения от клиента начин.
Виж целия пост
# 28
В случая информацията за връщане не я дава клиентът обаче. И данните не са на сметка на клиента.
Виж целия пост
# 29
В случая информацията за връщане не я дава клиентът обаче. И данните не са на сметка на клиента.
Joy За трети път ще го напиша. До сега 5 пъти трябваше да е звъннала на клиентката, вместо да гадае с дни. Темата май е пързалка.

Първо бяха 200 лв, после "проверила", станали 280. Е, това "проверих" не ми хареса пък на мен. Накрая ще се окаже, че няма основание да върне парите...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия