Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

  • 32 476
  • 750
# 30
В държавните училища се учи Скрач в 3-4 клас. Изгражда логиката без писане на реален код. Аз лично не съм голям фен, но при дъщеря си виждам ползи.
Виж целия пост
# 31
От учебната 2021/22 година предметът ИТ вече ще се казва КМИТ - Компютърно моделиране и ИТ с увеличен хорариум - 1,5 часа седмично. Бъдещите петокласници продължават със Scratch, а в 6 и 7 клас ще учат най-вероятно Python.
Виж целия пост
# 32
Rainy,  редактирах, че и без помощник в амазон, добре се справям Joy
Виж целия пост
# 33
Desem, мерси, прегледах... към момента това няма как да се обясни на дете 1-2 клас, мнооого бих се учудила до 4ти клас, но разбира се моите разбирания са остарели.
Изглежда, като ако ти се учи Питон, да е добро четиво за Лека нощ Grinning

Обещавам да ви държа в течение за този предмет Simple Smile За спортът- тенисът влиза в основната програма на училището, ако е от интерес за някой. Като цяло, лично ние като родители с мъжа ми, сме много доволни, че ръководството постоянно се допитва до родителите какво им харесва/не им харесва, какво биха искали и на базата на това се вземат решения. Ще има ново игрище и нов паркинг. Но това е неприложимо в големите частни училища, Иззи се стреми за сега да остане малко и с личен подход. Винаги ще има и недоволни, но вече съм с впечетление, че навсякъде е така.
От приятелка чух ужасни неща за Питагор, а друга е много доволна, така и за СС, така и за Иззи Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Поне човек може да се досети, че се опитват да яхнат вълната на родителите, които са пристрастни - я самите те са айтита, я са фенове на програмирането. А и звучи почти гениално детето да програмира от невръстна възраст, все едно Айнщайн си отглеждаме.  Важното е да звучи примамливо и умно. Wink Явно не могат да конкурират СС и Питагор и се опитват да си направят своя ниша.
Виж целия пост
# 35
Чак пък.
Виж целия пост
# 36
А защо не? Всеки си търси място под слънцето на частните училища.
Виж целия пост
# 37
Как от "допитаха се до родителите и сега децата ще създадат своя настолна игра" се стигна до последното изхвърляне не разбрах. Мъжът ми е писал с++ в Дорис Тенеди преди 7ми клас преди ~25г. Не виждам какво твърде ново или умопомрачително се е случило.

Рейни, откак следя Иззи ми допада и чета мненията ти с интерес, но последното ти ми е любимото досега.
Виж целия пост
# 38
svee, наистина ли Дорис Тенеди е на 25 години? Хубаво е да разберем развитието на хора от ЧУ, много преди изобщо някой да се сети. Учили са програмиране преди толкова години?!... поне на мен ми е интересно, това са много години традиция. Имам симпатии към училището, макар да не ни е в района. Може да е полезно Simple Smile
Иначе се допитаха до родителите какво искат- явно сме избрали програмиране, а началото му е с настолни игри.. няма как дете 1-4 клас (изключвам някакви генийчета) да пишат код, а настолните игри са началото на логиката за програмиране.

Иззи, никога не е искало да конкуренция на СС и Питагор, предлага нещо много по-различно. Всъщност май собствениците искат да са алтернатива, а не конкуренция Wink
Виж целия пост
# 39
Голямо надцакване с това програмиране. Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Иззи като искат да са алтернатива, а не конкуренция, защо привличат учители от споменатите училища, а и от други утвърдени в "стандартните" методики?
На мен пък това всичкото ми затвърждва мнението, че като ново училище гледат да отговорят на всички пазарни търсения и претенции на родителите. Колкото и разностранни и несъвместими да са те. И накрая един миш маш се получава. И ТЕ беше преди няколко години така. От пиле мляко се предлага в тези заведения. Но признавам Иззи надминаха всичко видяно до момента с участието на счетоводителя в учителския състав.
Далече по-привлекателно и устойчиво е за мен да демонстрират ясна концепция и да си я следват стриктно. А не да се лашкат от STEM училище, през IB диплома, балет/дебати/хип-хоп/счетоводство/настолни игри, засилено изучаване (уж) на английски до степен да искат първокласниците да са с отличен английски и т.н.
Напълно оригинални и иновативни ми бяха с първата си приемна процедура, на която децата се състезаваха с 3Д модели... изготвени или подпомогнати от родителите. Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Е, то е двустранен процес, учителите не са безволеви същества, че училищата да си ги дърпат насам натам.

С ТЕ какво си случва? Ще се местят ли на ново място? Интересуват ме и си признавам, че локацията и сградата ме отказаха.
Виж целия пост
# 42
Фенси, цялото ти изказване показва, че като искаш да виждаш нещо черно го виждаш черно. Който се интересува от Иззи може да види на място и да се убеди какво е.
Виж целия пост
# 43
Може би не съвсем по темата Simple Smile
Скрит текст:
В сряда пътувам по околовръстното на детелината на Ботевградско правят ремонт. Всички три ленти се събират в една. Точно там минава и целият трафик на камиони. Та карам си аз и виждам кола на Дени Дидро. Чудесен нов Хюндай. Тъкмо се замислям до къде стигна това училище. На самата детелина колата се озовава зад мен. Гледайки в огледалото за да фиксирам обекта вътре - мъж. Между нас двамата с включен мигач се опитва да влезе турски камион. Който явно не е видял ремонта от далеч. Мъжа в колата на Дени Дидро - скача върху клаксона и безспирно го натиска. След което с риск за това да предизвика ПТП колата изпреварва камиона и започва да набива спирачки. Успява да накара шофьора на камиона да спре леко в страни и слиза от колата да се разправя. Тук се ядосах, че чантата с телефона ми беше на задната седалка. Това действие на този индивид веднага ми смъкна училището на дъното на класацията. Освен знания тези училища възпитават нашите деца в общочовешки качества и ценности. Този човек категорично не показа нищо което да е положително.
Виж целия пост
# 44
Иззи на кои аспекти от работата на СС и Питагор искат да са алтернатива? Може ли подробности?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия