Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инвестиция в апартамент

  • 7 716
  • 192
# 180
БТПП обаче е на ул.Искър, може би говориш за Бюро Патенти и Търговски Марки... това е друго нещо. Винила на компанията охраняваща строежа е достатъчен Simple Smile
Виж целия пост
# 181
Относно празните жилища, явно положението е силно различно и всеки съди по непосредственото си обкръжение.
В центъра или на други "стратегически" места вероятно не остава празно, да. Но тъй като аз търся за собствено ползване, атрактивните локации откъм рентиерска гледна точка не ме вълнуват. Обратно, търся далеч от тях, защото искам нещо на спокойно и кротко място. Там където търся, донякъде се потвърждава тезата на Демона - нови сгради, изкупени още на чертеж, а като се построят и стоят празни. Вечер като минеш тук-там свети по някой прозорец, иначе всичко тъмно. Или хората още събират пари да си ги довършат/обзаведат, или са ги довършили но не ги ползват, или са купени за под наем преди ковид, и сега греда  - не знам каква е причината, но е така.

Всичко това обаче не променя факта, че дългосрочно ще се обновява жилищния фонд, което е нормален процес, не е нещо революционно. Просто при имотите "продуктовия цикъл" е много дълъг и освен това силно вариращ според това дали си заслужава едно жилище да се реновира или не. Докато на една кола разумния живот е примерно между 10 и 20-25 години, на една сграда може да е между 30-40 и 150-200 години. Но макар и бавно, този кръговрат се случва и в момента пред очите ни.

Тезата за училища, ясли и здравеопазване не знам какво общо има. Ставаше дума за търсенето на имоти, а не къде е най-целесъобразно да се живее. И идеята ми е точно, че се купуват жилища, в които после не се живее или рядко се живее - но въпреки това се купуват, генерира се търсене и съответно цените растат.
Виж целия пост
# 182
Стари, нови сгради, топ локации или не е пълно с празни жилища. В нашия блок, който е наистина на идеално място има поне 15% празни жилища. Но в тая тема ставаше дума за инвестиция в жилище, за живеене е съвсем друга работата. Ясно е защо растат цените сега, но за мен предвид всички фактори продължава да е съмнителен смисълът на инвестицията в имот. Особено от хора, които не се занивамат професионално с това...
Виж целия пост
# 183
Има смисъл, и винаги е имало смисъл.
За София не се наемам да коментирам, аз съм в провинцията. Малко жилище, отдава се под наем, след десетина години ще се е изплатило с наема, а и ще остане.
Също може да се вземе помещение на централна улица - за офис, някой салон...също под наем да се дава.
Виж целия пост
# 184
В момента да се дава под наем като офис не е добре, защото почти всеки е разпуснат хоум офис. В години без пандемия да ама в момента изобщо не е добра инвестиция това.
Виж целия пост
# 185
Аз пък бих инвестирала в гаражи. Сега ще изскочи, мисля че Гого беше (да ме извинява ако не беше той) да обясни за самоуправляемите автомобили, ама според мен до навлизането им, още повече в БГ, бая време има. После ще го мисля Simple Smile
Виж целия пост
# 186
Че те си станаха колко едностаен апартамент вече като цифра Grinning Хич не е лоша идея това. Проблема с паркирането си остава поне за София.
Виж целия пост
# 187
Гаражиге са по-малко във всяка сграда, останалите са паркоместа. Някои инвеститори "запазват" гаражи за големите апартаменти и не продават на външни лица (без апартамент в сградата), на практика до завършването ѝ примерно около А15. А тогава, ако са останали гаражи, те са най-куците и съответно и цената е по-висока, отколкото на много зелено.
Виж целия пост
# 188
Късно е да се инвестира в гаражи/ паркоместа. Много са скъпи вече и никой не е глупав да продава. Ние купихме за без пари едно паркомясто към апартамента ни, далечната 2013ста год още. Мъжа ми даже не го искаше, ама се нави че беше като бонус към жилището един вид.
 Сега го цени повече и от жилището, цената му е скочила към 4 пъти. Grinning Жилището е към 2 пъти по - скъпо, горе долу. Та ужасно повишение и никой не продава. Confused кой ще е луд, голямо удобство си е.
Виж целия пост
# 189
Има смисъл, и винаги е имало смисъл.
За София не се наемам да коментирам, аз съм в провинцията. Малко жилище, отдава се под наем, след десетина години ще се е изплатило с наема, а и ще остане.
Също може да се вземе помещение на централна улица - за офис, някой салон...също под наем да се дава.


Къде е това в провинцията, което за 10 години се избива от наеми да дойда да купя три?
Виж целия пост
# 190
Аз също съм за гаражите. По-достъпни са за влагане на парите, единствения минус е, че са доста скъпи Simple Smile На места си удрят 20 хиляди евра.
Виж целия пост
# 191
Ъъм, какво значи "на места" удрят по 20к, колко са иначе?
По това което аз виждам, всичко до 20к евро (с ДДС) за гараж е супер далавера, ама рядко се намира. Това, което често се предлага е по 15-20к за паркомясто, което не е същото. Ако е в подземен гараж, пак добре, щото съм виждал и по 15к за паркомясто отвън. Гаражите масово са по 25, на места 30к.
Виж целия пост
# 192
Е да, ама апартаментите и те са в небесата, така че гараж пак е по-евтино и е по на далавера. Не е като гаражът да е поскъпнал непропорционално на жилищата..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия