Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

14 процента мазнини - вредно ли е ?

  • 2 218
  • 33
Би ми било полезно да чуя мнения, споделен опит и грешки ,почитател съм на атлетичната визия ,стремя се да достигна до 14 % мазнини, но майка ми (а тя си пада параноичка) казва,че на толкова проценти съм можела да загина в буквалния смисъл,човешкият организъм не бил адаптиран да живее на толкова малко мазнини.Добре но как тогава толкова спортни мацки са си живи и здрави?Споделете мнение какво примерно може да се случи?
Виж целия пост
# 1
Не ми звучи добре като за жена. Всъщност, направо ми изглежда грозно. Тук нагледно може да видиш как изглежда – https://proekt.muskulnamasa.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D … 0%B8%D0%BD%D0%B8/
Виж целия пост
# 2
Не пропускай и момента, че даже тези спортни мацки не поддържат такова изчистване непрекъснато, а само в състезателен период, преди снимки и прочее. Това важи и за мъжете културисти - в извънсъстезателен период са доста по-омазнени.
Виж целия пост
# 3
Да, вредно е. Това не е нормално състояние, а някакво пренатегното фитнес супер дупер тяло. Наскоро гледах един бивш фитнес шампион, разказваше за живота си. В един момент тотално му е писнал състезателния ритъм и е осъзнал, че няма смисъл да подлага тялото си на това.
Виж целия пост
# 4
Без да съм много навътре в темата, но бодибилдърите в състезателен период мисля, че поддържат много, много, много под 14%. За протокола, това са 9%.
Анабел, мога да разбера майка ти - при теб опасното и нездравословното е обсесията с теглото и цифрите, не 14-те процента сами по себе си.
Първо, би трябвало да знаеш колко неточно е меренето на този параметър вкъщи. Няма как да знаеш колко си, за да го гониш като таргет.
Второ, личното ми мнение е, че за различните организми здравословният минимум ще е различен. Хич не одобрявам оправдаването на откровено наднормено тегло с ген, но тук мисля, че това ще е много голям фактор. Някой, който няма склонност към напълняване, може да е по-здрав на 12% от теб на 16%. Ако не си природно скини, тормозът, който трябва да причиниш на тялото си, за да постигнеш колкото искаш, е това, което ще те разболее. Да, няма да те убие, най-много някои жлези да спрат да работят, голяма работа. (да се чете със сарказъм)
Виж целия пост
# 5
Според един калкулатор, съм била 22.6/ мазнини на 56 кг на 168 см, когато си бях перфектна. Според същия калкулатор, на 14/ ще бъда 44 кг. Била съм 48 кг - просто не бях за гледане.
Виж целия пост
# 6
Rockstar, сигурна ли си, че не бъркаш процента мазнини с BMI?
Аз съм 53 кг на 160 см. Калкулаторите ми смятат 18% мазнини и 43 кг активно тегло (разбирай, при 0% мазнини).
Виж целия пост
# 7
Не съм догледала, така е. Но и 51 са ми малко.
Виж целия пост
# 8
Писала си се мъж - мисля, че това ще промени нещата. Simple Smile Сложих ти произволно манекенските 60 талия и 90 ханш, защото не се виждат на скрийншота, и падна на 16%.
Виж целия пост
# 9
Видях! 🤣 Всичко съм объркала!
Реално в момента съм така, пък калкулаторът казва, че съм идеална! 😜
Виж целия пост
# 10
Ако не те притеснява фактът, че ще ти се объркат хормоните и може да се простиш с цикъла си например, сваляй до 14%.
Виж целия пост
# 11
За активно спортуваща жена е минимумът https://fitbg.net/blog/fat-loss/protsent-podkojni-maznini
Виж целия пост
# 12
Била съм 13 %, всичко ми беше на ред, освен, че бях почти безплътна.

Зависи каква е целта ти?
Ако е за спорт и е временно е ок. Ама ако е от критерии за красота - си е глупост.
Виж целия пост
# 13
Братовчедка ми е си е доста слаба по принцип,от както я приеха в Симеоново покрай всички тренировки и нормативи свали още и по едно време беше 45 кг при ръст 170.Само кокали стърчаха от нея,изобщо не й идваше с месеци .Гинеколкога й каза,че има прекалено нисък процент мазнини и в това е причината.Не знам колко беше,но ръцете й бяха кости облечени в кожа.
Виж целия пост
# 14
Напълно се съгласявам с майка ти. Една приятелка отслабна драстично от суета и в един момент не можеше да спре да отслабва, стана едно джезве кокали, лекуваха я в болница. Помисли си за това, че има сериозни рискове за теб, а естетическите ползи ще са много спорни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия