Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

  • 27 764
  • 748
# 735
Скимка не се вижда в поста ви.
Виж целия пост
# 736
Пишете в старата тема. Simple Smile
Виж целия пост
# 737
Иьвинявам се но нещо не ми се получава качването. Първото изследване от 1 февруари ТСХ е 0.019норма(0.34-5.60) а Т4 20,99(при норма 12-22),днес 08 февруари в друга лаборатория ТСХ 0.03(0,35-5.10),Т4 8.03(7.72-15.44) и Т3 4.47(3.53-6.14). Вече съм в шаш каква е разликата в Т4? В паника съм!
Виж целия пост
# 738
Тази е новата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1392612
Изследвания не се сравняват така в различни лаборатории и с различни граници
Виж целия пост
# 739
Тази е новата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1392612
Изследвания не се сравняват така в различни лаборатории и с различни граници
Ендокриноложката видя първите и ме накара да ги пусна в друга лаборатория,не е по мое желание!
Виж целия пост
# 740
Не знам дали тук му е мястото, но ми се иска, ако някой е запознат с разчитането на стойности от изследване за автоимунно заболяване, ще бъда благодарна да ми поясни. Аз съм и с Хашимото.
Виж целия пост
# 741
Милото, Карла,
Вече два пъти по-горе са ви написали, че това е старата тема, а Mibobo е дала линк към новата.
Тук вече никой не чете и шансът да получите отговор на въпросите си е малък.
Заповядайте в новата тема!
Виж целия пост
# 742
Здравейте, може ли разчитане на тези резултати, не съм пила до сега хормон, но в момента имам оплаквания, чувствам лесно умора, отпадналост, сърцебиене, мускулна слабост.
Имам ли проблем с хормоните или нямам ? Ендокринолога не ми обърна особено внимание на този резултат, а аз не се чувствам добре и не знам вече на какъв лекар да отида.
Виж целия пост
# 743
Имаш ли кръвна захар от обременяването? Инсулина ти е висок - и на гладно и след това. И също така си в хиперфункция на ЩЖ - от това са ти симптомите. Трябва да отидеш при друг ендокринолог, щом този при който си ходила не ти обръща внимание на нищо. Не чакай, аз така стигнах до ранен диабет заради некадърници. Ако си в София ти препоръчвам доц. Пламен Попиванов. Също така мога да кажа,че обраменяването с глюкоза като се прави трябва да се прави като хората - 3 пъти захар и 3 пъти инсулин. По този начин както е при теб дава частична информация. Може да имаш инсулинова резистентност, но за да сме сигурни ни трябва и захарта. Поне пусни една на гладно.
Виж целия пост
# 744
Аз имах същите симптоми и при мен само FT3 беше леко завишено. В последствие си пуснах тест за ИР и Хома индексът се оказа висок. Кардиологът ми беше предписал половин доза бетаблокер, който не пих. Спрях захарта и цяла година не съм имала оплаквания. Наскоро покрай ковид и ниско кръвно почнах течен шоколад. Пак се обадиха симптомите. Ама дали има общо и с ковид, се не знае...
Виж целия пост
# 745
Момичета, имам и захар изследвана, пускам ви направо всички изследвания.

Опитах се днес да тренирам, да се тонизирам, ами нямам сила, усещам мускулна слабост, нямам енергия, пулса ми ще изскочи.
Виж целия пост
# 746
Хома е 2,9, което значи ИР. Спираш захарта и отиди на читав ендокринолог- мисля,че препоръчах един вече. Най-вероятно ще ти даде и метформин. Повече движение и прочети за инсулиновата резистентност. Храната трябва да бъде съобразена с това. Може да си пуснеш и гликиран хемоглобин - дава инфо за захарта последните 3-4 месеца назад. Няма страшно, но трябва да вземеш мерки веднага. Имаш ли проблем с килограми?
Виж целия пост
# 747
От показаните изследвания може и сама да си сметнете НОМА индекса, аз също хо изкарах 2.9, което е в рисковата зона. Не бързайте да започвате метморфин, ако Ви изпишат. Подобна стойност на НОМА индекса аз регулирах само с диета. А ако започнете диета и спорт, ще бъде още по-добре. Обърнете внимание и на щитовидните хормони, тъй като не са оптимални и според мен от тях в комбинация с ИР имате оплаквания. Не се наемам да препоръчам ендокринолог, последно бях при Асьов, но напоследък имаше и не толкова добри отзиви за него. Успех!
Виж целия пост
# 748
Това е актуалната тема, моля пишете там!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1417300
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия