Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Договор за Ексклузивно представителство

  • 555
  • 5
Какво мислите по повод т.н. Договор за Ексклузивно Представителство, който агенциите за недвижими имоти предлагат да подпишете, за да търсят имоти вместо вас и в другите агенции на пазара? От гледна точка на купувача гарантира ли се, че брокерът ще му намери по-лесно имот или е за предпочитане лично да се преговаря с всяка агенция. Или е поредната практика да те задържат като клиент?
Виж целия пост
# 1
Пълна глупост! Продадохме си имота сами, след като го бяхме "дали" на две агенции, трета напираше за договор и трите нищо не свършиха!
Виж целия пост
# 2
Определено има смисъл в ексклузивен договор за продажба по ред причини. Но не бих подписала такъв като купувач.
Виж целия пост
# 3
Хубаво, че не съм подписала подобна глупост, че никакви ги няма някои агенции в търсенето.
П.С: Огледите и апартаментите, на които сме ходили на оглед не са ни ги намирали агенции.
Виж целия пост
# 4
Ако питаш Томева тя ще ти каже, че има полза. Но съвестните брокери са малко и според повечето купувачи така само се прецакваш.
Виж целия пост
# 5
Доколкото разбирам си в качеството на купувач. Не бих подписала ексклузивен. Не знаеш кое е твоето жилище и кой ще ти го намери. Чрез ексклузивен договор си намаляваш шанса (според мен), защото там някъде те чака твоето жилище, но твоят брокер може да не го намери.   
Внимавай какво пише в тези ексклузивни договори, веднъж една известна фирма ми предложи, прочетох го, не пишеше до кога важи, някак безсрочно, трябваше да ми продават имота.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия