Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Камера в общи части на блока

  • 2 049
  • 42
# 30
Благодаря ти.
А това записващо устройство какво представлява точно?
После се свързва с компютъра и се гледат записите ли? Нещо като хардиск ли е?
Виж целия пост
# 31
Благодаря ти.
А това записващо устройство какво представлява точно?
После се свързва с компютъра и се гледат записите ли? Нещо като хардиск ли е?
Де факто самото устройство е компютър само по себе си, но малък и с ограничени възможности. Да, има хард диск, или флаш памет, според зависи размера (и цената), на която се пазят записите. Като се напълни диска, презаписва върху най-старите записи. Съответно колко време назад ще се пазят записите, зависи от размера на диска, както и с какво качество на картината записваш.

За гледането на записите има различни опции, най-лесната е по мрежа/интернет, ако устройството е свързано. Ако е изцяло офлайн, на него има USB и HDMI входове, с които можеш да го вържеш към монитор и мишка/клавиатура и така да гледаш записите, както и да ги свалиш на USB флашка. В мазето специално това упражнение ще е малко тегаво, най-лесно би било да се откачи временно от камерата, да си го занесеш вкъщи и там да го вържеш примерно с телевизора и на него да гледаш.

Теоретично има и вариант устройството да си е у вас по принцип, и само камерата да е в мазето. Това е най-удобния начин, ако може да се прекара кабел от вас до мазето. Отделно е и най-сигурния, защото ако устройството е в самото мазе, има риск крадецът да открадне и него, и тогава кел файда че имаш камера, ако ти откраднат и записите.

Като цяло повечето трудности не са въпрос на техника, а на особености на обекта на място, и най-вече каква степен на защита искаш. Ако искаш просто да има нещо дето да снима, се прави за половин час с подръчни средства. Ако искаш да издържа на професионални крадци, които могат да ти срежат кабели или примерно да ти спрат тока в мазето (или в сградата) през бушоните, нещата стават доста по-сложни. И в крайна сметка, ако дойде някой да те обере с маска на главата и в черни дрехи отгоре до долу, ще имаш удоволствието да наблюдаваш как те обира, но няма как да разбереш кой е, още по-малко да докажеш в съда.
Виж целия пост
# 32


Аз съм на обратното. Искам камери....
+1
Където има камери ми е една идея по-спокойно, че дори и да  ми се случи нещо лошо то няма да остане безнаказано. Когато бях ученичка, изчезна едно дете на път за училище на обществено място. Така и не го откриха...
Като се замисля в града камери има на всяка крачка и определено никой не е питал никого , но наличието им прави живота ни една идея по нормален и по-спокоен. Ремонтираните градинки отстават по-дълго ремонтирани, намаляват кражбите и вандалствата , обичайните по мое време прибирания на стотинките за закуска от по-големите останаха в миналото, не изчезват деца.
Честно казано съм изненадана от позицията на авторката на темата защото аз на нейно място бих била благодарна на съседката и една идея по-спокойна за безопасността на възрастната си майка .
Виж целия пост
# 33
Това с крадците на мазетата е сложна задача, с професионални крадци не можете да се борите с подръчни средства. Те ще си обезвредят камерите и пак ще откраднат.
Виж целия пост
# 34
Като се замисля в града камери има на всяка крачка и определено никой не е питал никого , но наличието им прави живота ни една идея по нормален и по-спокоен.
Изобщо не мисля, че наличието на камери прави живота ни по-нормален. Всъщност донякъде обратно, усложнява го малко. За "по-спокоен", това е субективно, ако теб те успокоява - добре, но това е лъжлива сигурност, която ти си си внушила, но реално не съществува.

Както казах и по-горе, който има сериозни намерения да открадне нещо, да чупи, вандалства или да отвлича, ще вземе мерки да не бъде разпознат на камерите. Слага черни широки дрехи тип ку-клукс клан, качулка/маска само с дупки на очите, и е готов. Да го снимат колкото искат, няма да помогне с нищо, освен да те е яд докато го гледаш. По-вероятно е престъплението да бъде разкрито по други начини (ако направи някъде грешка), но не и чрез камерата.
Ремонтираните градинки отстават по-дълго ремонтирани, намаляват кражбите и вандалствата , обичайните по мое време прибирания на стотинките за закуска от по-големите останаха в миналото, не изчезват деца.
Това също не е заслуга на камерите. Не знам дали и доколко кражбите и вандалствата намаляват, но ако е така, то е заради повишения стандарт на хората, т.е. има по-малко на брой бедни и бедните не са чак толкова бедни, колкото бяха през 90-те. Ако имаш нормален подреден живот, не ти идва на ум да правиш глупости и да си създаваш ненужни проблеми. Идва ти наум, ако и без това живота ти е скапан и си търсиш тръпка...
Виж целия пост
# 35
Ама ако не знаят, че има камери? Grinning
Виж целия пост
# 36
Е те ако са достатъчно сериозни и са професионалисти, ще са проучили нещата, ще знаят че има камери, къде са и така нататък. Ако са квартални пишлемета, е съвсем друг въпрос.

Затова казвам, много зависи какъв тип е "врагът", от който искаш да се пазиш.
Виж целия пост
# 37
Аз не бих се наела да определям какъв процент от хората издържащи се от грабежи са така висококвалифицирани и подготвени, но съм убедена че скромната ми персона в никакъв случай не би им привлякла интереса.
Техните потенциални жертви си го знаят и са си наели охрана.
 Преди години бях обрана в 10ч. сутринта на спирката на рейса на Красно село в посока Южен парк. Двама много добре облечени младежи без маски. Беше пълно с хора предимно пенсионери и никой не се намеси.
 Разкопчаха ми палтото и щателно ме пребъркаха след като ми бяха отнели чантата.
Когато отидох в районното се оказа, че въпросните ''труженици'' действат от дни в района и има десетки оплаквания....за мой късмет понеже не посмях да се съпротивлявам, съм се отървала без бой Flushed
Дълго след това ме беше страх да излизам дори по сред бял ден и на оживени места.
Ако в онези години имаше толкова камери колкото и сега това нямаше да се случи. Със сигурност поне нямаше да се случи на на толкова много хора.
Виж целия пост
# 38
Ако в онези години имаше толкова камери колкото и сега това нямаше да се случи. Със сигурност поне нямаше да се случи на на толкова много хора.
Вероятността това да се случи сега е точно същата като през 90-тте.

Иначе има всякакви варианти за подобни камери. Включително много достъпни.
Виж целия пост
# 39
За какво му е да следи кой минава през етажа? Anguished
Виж целия пост
# 40
Съседката не е обирана, просто е решила че държи целия етаж може би.
За поставянето на входа на блока или в мъзите с решението на всички е едно, но еднолично да снимаш места които не са твои лични.

Благодаря за отговорите.
Можете да си сложите камера на южната, но ви трябва интернет. Дано стигнете до общо решение за поставянето им
Виж целия пост
# 41
Да си кажа  и аз личното мнение: Тези хора, които обират блокове и мазета напосоки, не са от "голямото добрутро" на крадците. Нас ни обраха. Вратата беше отключена, влезли са, обърнали са всичко наопъки и са си заминали. Вратата изглеждаше съвсем наред, не беше разбита. Явно са имали все пак някаква квалификация, за да го направят по този начин, но не са от тези, които правят големите удари, иначе просто нямаше да влязат  у нас.
Имах  голям стрес и уплах след това. Много месеци не се чувствах спокойна вкъщи, независимо дали съм сама или не. Някак жилището го чувствах омърсено.
Не съм се сещала за камера, но ако биха попитали съседи дали съм съгласна - да, бих била съгласна. Макар че тези камери може би не са с добро качество и не знам доколко биха били разпознати хората. Не ми пречи някой да ме снима, че влизам и излизам.

А някакви баби, че се занимават да правят скрийншотове кой минава - ами че те иначе по цял ден ще висят по шпионките и пак ще гледат и разправят кой минал и заминал. Или на прозореца. Жал ми е за тях, че си нямат друго развлечение, и е дразнещо, че го правят, но не е от камерите, а от хората.
Виж целия пост
# 42
Така е, ама бабите после дори и да разправят кой какво правил, е дума срещу дума. Хората я им повярват, я не. С камерата по-трудно се спори.

За обира у вас - съжалявам, че така се е случило. Ако имаше камера и беше видяла хората, щеше ли да се чувстваш по-добре? Дори да беше пуснала сигнал в полицията с този запис, не вярвам да стане нещо, така че в крайна сметка пак си оставаш с негативната емоция от случката, плюс записа за спомен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия