Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подготовка за кандидатстване в чужбина

  • 850
  • 5
Здравейте, включвам се с нова тема. Не успях да намеря отговори на въпросите ми. Моля най сърдечно за помощ. Дъщеря ми сега ще бъде 12 ти клас и искаме да кандидатства в чужбина - Испания, Холандия и Германия. Специалностите които иска са Право и Международни отношения. Продължавам с исканията- програма на английски, има Кеймбридж сертификат С1, и В2 немски, но категорично отказва да учи на немски.   Нямаме възможност за частни колежи и университети, затова гледаме държавни. Ходихме на няколко изложения, направихме консултации с Интеграл( ние сме от Пловдив), но те казаха, че ако искаме университети освен техните в партньорство да си правим проучването сами, а след това те помагат с комуникацията. Моята конкретна молба е за университети по Ваши препоръки, личен опит, имена или линкове, а ние разбира се ще разглеждаме по сайтовете. Съвети за консултантски фирми и какъв е редът на действия. Благодаря Ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Може да попитате тук за Германия :
https://m.bg-mamma.com/?topic=1326130.new#new

И тук- за Холандия
https://m.bg-mamma.com/?topic=1350259.msg43381315&utm_source … Mails#msg43381315

За Испания не знам обаче как се казва темата.
Виж целия пост
# 2
Разбирам, че не знае испански?

В такъв случай в Испания може да се изучава на английски в по големите градове и университети. Мадрид, Барселона, Валенсия, Гранада. Ако не разполагате с висока сума за издръжка, препоръчвам Саламанка или Гранада. Университетите са на високо ниво, а градовете са студентски, наемите не като в Мадрид.

Препоръчвам също така да проучите самостоятелно кандидатстване. Фирмите ви предлагат в голяма степен частни университети и искат комисионни. Можете да ми пишете на лично за информация относно Испания.
Виж целия пост
# 3
Не знае испански, права сте, само частни университети ни предлагат.
Виж целия пост
# 4
Когато моята дъщеря кандидатства за Германия, потърси в интернет университети с търсената специалност, намери и си избра няколко. Проучи възможностите за общежитие, писа на някои от университетите с искане за подробности, които ги няма в сайтовете им и получи отговори. След това на тази база избра и кандидатства в няколко, в част от тях я приеха и така.
Същото направи и синът ми.
Бих предложила същата тактика. Дъщерята да потърси университети, като добави изискване за обучение на английски език. Имате достатъчно време, за да си изясни всички детайли.
Виж целия пост
# 5
От мен препоръка за Нидерландия. Обучението се провежда на английски, в Хага. Дипломата трябва да е минимум 5.0, а CAE 180
https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/ … rnational-studies
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия