Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Образование в Германия

  • 504
  • 2
Здравейте! Разбрах, че за да се кандидатства дентална медицина в Германия, трябва да имам отлична диплома и С1 сертификат по немски. В момента съм между ниво Б1 и Б2. За колко време смятате, че мога да се подготвя чрез частни уроци за С1? В момента съм за 10 клас и обмислям варианти още от сега, за да имам времето да се подготвя качествено! Мислите ли, че дентална медицина в Германия си заслужава? Знам, че е трудно, но много хора са успяли, все пак, значи не е невъзможно. Коя агенция е най-подходяща за кандидатстване в Германия и кога е най-добре да се кандидатства чрез нея? Голям плюс е, че в Германия образованието е безплатно и много качествено. Какви са месечните разходи за живот, храна, квартира и тн.? Ще се радвам да чуя вашето мнение!
Виж целия пост
# 1
Не мисля, че образованието в Германия е точно безплатно. Има такси и здравни осигуровки, зависят от това, в коя провинция си.
Месечните разходи са за наем, храна и транспорт до Университета. Наемът зависи от града и от това, дали си във WG (тоест да живееш в апартамент с други хора), в самостоятелно жилище или общежитие. Не бих заложила тук по-малко от 300 евро за ориентация. Храната я сложи колкото в БГ. А транспортът - пак зависи, може да живееш на пешеходно разстояние в Университета, но едно билетче, пак ориентировачно, е към 2 евро - зависи от града.

За да си направиш калкулация, вземи някой добър университет и за него проучи въпросните такси и разходи, за да имаш база за разсъждения.

Разбира се, че си струва да учиш дентална медицина в Германия. Аз мисля, че в България ще ти е много по-евтино, но ти си решаваш.
Виж целия пост
# 2
Не ти е нужна агенция, за да кандидатстваш в Германия! Можеш за една година да достигнеш ниво С1 на езика. Това зависи само от теб. Заповядай в темата за обучението в Германия. На първа страница ще намериш отговори на много от въпросите. Месечните разходи  зависят от града в който живееш, разбира се и от начина ти на живот. Като минимум ще кажа 300-400евро.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия